İbrahim35
Kamp I
Birkaç senedir yatan klr yi ayaklandıralım diyince bakın başıma neler geldi. Ama biraz sonra göreceğiniz işlemleri yapıncada bi okadar zevk aldım.Motorsikletimi bir endurocu olarak kolay kolay motosiklet ustasına götürmem.Ve eminimki aşağıdakileri görünce ne ustalar varmış beya dersiniz
Uzun lafın kısası sizleri daha çok sıkmadan fotolarla başbaşa bırakayım. Bindik bir alamete gidiyoz gıyamete amaniinnn
Evet parçalarımızı temizleyip hepsini göreve hazır hale getiriyorum..

Baksanıza bu konuda bağlantı ekipmanlarım bana yardımcı oluyo.Aferün size..

Silindirimiz ölçülüp yüzeysel temizlikten geçti.Maşallah tertemiz allahtan keşke diğerlerindede bu kadar şanslı olsaydım

Pistonumuzda gayet iyi,bir takım yepizyeni sekmanlarımzla torq vermeye hazır

Evet grankımız,biyel kolu masurelerinde ince boşluk vardı,tamamiyle dağılıp yepyeni masureler takıldı.Bir gram boşluk yok,rulmanlarda değiştirildi,

DOHC uuuu..Supaplarımız sökülüp supap lastikleri yenileriyle değiştirildi ve supaplar alıştırılarak yerlerine takıldı.

Can alıcı be
Ful takım conta,keçe takımı,d.ı.d. marka egzantrik zincirimiz ve EBC debriyaj balatalarımız gıcır gıcır

Grank rulmanimizi takıp kitleme sacını takarak yeni havşa başlı civatalarımzı takıyoruz,

Ön dişli keçemizi çakıyoruz,

Sonrada rulmanimizi pres yardımıyla takıyoruz,

Kitliyoruz,

Blok kapatılmaya hazır,2blok arasını sıvı contalaması yapıyorum.Başka yerdede kullanılması gerekmiyo zaten.Buradaki contanın özel olması şart!!

Blok içi balansörü.Sentesi çok önemli noktalar çakıştırılarak yerine oturtuyorum,

Blogu kapatıp boşluklarını aldıktan sonra torkluyorum,

Silindirimizi takıyoruz.Bu arada tüm 8 başlı M6*1.00 dişli civatalarımız 9.8Nm ile torklanıyo!

T5 ile gösterilen silindir kapak saplaması 45Nm ile sıkılıyo.Önce 4'ünü 20Nm ile eşitleyip sonra 45 Nm ile sıkıyorum,

Orjin silindir kapak contamız.Sıkıldıktan sonra kıl gibi gözüküyo.Buda motorun sıkıştırma oranı açısından çok önemli!

Oynar gergi paletine bakarmısınız,yenisiyle değiştiriyorum,

Ya buna nedemeli.Benden önce toplayan ustamız japondan daha iyi düşünüp oynar gergi imal etmiş eğesinle
Benimle çalışamaz kesinlikle,

Eksantrik zincirimizi takıyorum,

Üst tarafta görevini asırlar önce tamamlamış,alt tarafta yepyeni balansör sistemimiz,

Dişlere baksanıza nasıl boyun eğmişler zavallılar,emekli ediyorum sizi hadi gidin

Balansör sistemindeki sentede motorun sentesi kadar önemli.Doğru takılmadığında fazla vibrasyonla bize olduğu kadar mekanik parçalarada zarar verebilir,

Civatayı takarken zorlandığını farkedip deliğin içine hava tutup tekrar deniyorum ama aynı bu sefer kılavuz yardımıyla diş tazeliyorum,sonuç başarılı

Volantımızı takıp 60Nm ile torkluyorum,

Stator kapağımızıda kapatıp bu tarafta işimizi tamamlayıp diğer tarafa geçiyoruz,

Kick start ile debriyaj tası arasındaki avare dişli,yenisiyle değştiriyorum,

Debriyaj tasımızı oturtup gıcır balatalarımızı takıyoruz,

Ok ile noktayı karşılaştırarak tasın kapağını kapatıyorum,

Civatalarını 9.8Nm ile torkluyorum,

Yağ pompasına bağlı olan devirdaimin ucuna baksanıza,adamlar heralde antifriz yüzü göstermemiş motora.Allahtan diğer soğutma sistemi elamanları sağlam,

Bunu farkettiğimde gülmekten kırıldım
Milin üzerinde pürüz vardı hadi yenileyim dedim.Yenisindeki farkı görünce adamlar orjinal kick start kolu olmadığından mile kaynak yapmışlar gerçekten pes

Marş dişlimizide oturtuktan sonra kapağımızı kapatıyoruz,

Devirdaimimizde yenilenmekten nasibini alıyor,içteki yağ keçesi yeni takılarak üzerine devirdaim kömürünü uyguluyoruz,ömürlük!

Ve motor toplanması bitiyor sıra temizlikte

Uyy boyanıncada nekkadar güzel oldu vallahi

Hanniballar bakım atölyesi

Yağlarımızıda koyuyoruz tertemiz motorumuza,

Ve motorumuzu şaseye oturtuyoruz daha sonrada amörtisörleri söküp bakım için dağıtmaya çalışıyorum ama sol piston kitlenmiş bitürlü çıkmıyo.Zaten içinden yağ harici herşey çıktı
Orjinal yağı olmalı heralde

Elime aldığım zımparayla makinamıza orjinallik katıyorum azcık

Motosikletin amörtisörlerini söküyorum daha sonra,ama sol piston kitlenmiş durumda,sanırım yeni amörtisör almam gerekecek. Motor gayet güzel çalışıyo,yürümeye hazır durumda ama önce amörtisörleri halletmemiz gerekecek
Evet parçalarımızı temizleyip hepsini göreve hazır hale getiriyorum..

Baksanıza bu konuda bağlantı ekipmanlarım bana yardımcı oluyo.Aferün size..

Silindirimiz ölçülüp yüzeysel temizlikten geçti.Maşallah tertemiz allahtan keşke diğerlerindede bu kadar şanslı olsaydım

Pistonumuzda gayet iyi,bir takım yepizyeni sekmanlarımzla torq vermeye hazır

Evet grankımız,biyel kolu masurelerinde ince boşluk vardı,tamamiyle dağılıp yepyeni masureler takıldı.Bir gram boşluk yok,rulmanlarda değiştirildi,

Can alıcı be

Grank rulmanimizi takıp kitleme sacını takarak yeni havşa başlı civatalarımzı takıyoruz,

Ön dişli keçemizi çakıyoruz,

Sonrada rulmanimizi pres yardımıyla takıyoruz,

Kitliyoruz,

Blok kapatılmaya hazır,2blok arasını sıvı contalaması yapıyorum.Başka yerdede kullanılması gerekmiyo zaten.Buradaki contanın özel olması şart!!

Blok içi balansörü.Sentesi çok önemli noktalar çakıştırılarak yerine oturtuyorum,

Blogu kapatıp boşluklarını aldıktan sonra torkluyorum,

Silindirimizi takıyoruz.Bu arada tüm 8 başlı M6*1.00 dişli civatalarımız 9.8Nm ile torklanıyo!

T5 ile gösterilen silindir kapak saplaması 45Nm ile sıkılıyo.Önce 4'ünü 20Nm ile eşitleyip sonra 45 Nm ile sıkıyorum,

Orjin silindir kapak contamız.Sıkıldıktan sonra kıl gibi gözüküyo.Buda motorun sıkıştırma oranı açısından çok önemli!

Oynar gergi paletine bakarmısınız,yenisiyle değiştiriyorum,

Ya buna nedemeli.Benden önce toplayan ustamız japondan daha iyi düşünüp oynar gergi imal etmiş eğesinle

Eksantrik zincirimizi takıyorum,

Üst tarafta görevini asırlar önce tamamlamış,alt tarafta yepyeni balansör sistemimiz,

Dişlere baksanıza nasıl boyun eğmişler zavallılar,emekli ediyorum sizi hadi gidin

Balansör sistemindeki sentede motorun sentesi kadar önemli.Doğru takılmadığında fazla vibrasyonla bize olduğu kadar mekanik parçalarada zarar verebilir,

Civatayı takarken zorlandığını farkedip deliğin içine hava tutup tekrar deniyorum ama aynı bu sefer kılavuz yardımıyla diş tazeliyorum,sonuç başarılı

Volantımızı takıp 60Nm ile torkluyorum,

Stator kapağımızıda kapatıp bu tarafta işimizi tamamlayıp diğer tarafa geçiyoruz,

Kick start ile debriyaj tası arasındaki avare dişli,yenisiyle değştiriyorum,

Debriyaj tasımızı oturtup gıcır balatalarımızı takıyoruz,

Ok ile noktayı karşılaştırarak tasın kapağını kapatıyorum,

Civatalarını 9.8Nm ile torkluyorum,

Yağ pompasına bağlı olan devirdaimin ucuna baksanıza,adamlar heralde antifriz yüzü göstermemiş motora.Allahtan diğer soğutma sistemi elamanları sağlam,

Bunu farkettiğimde gülmekten kırıldım

Marş dişlimizide oturtuktan sonra kapağımızı kapatıyoruz,

Devirdaimimizde yenilenmekten nasibini alıyor,içteki yağ keçesi yeni takılarak üzerine devirdaim kömürünü uyguluyoruz,ömürlük!

Ve motor toplanması bitiyor sıra temizlikte

Uyy boyanıncada nekkadar güzel oldu vallahi

Hanniballar bakım atölyesi

Yağlarımızıda koyuyoruz tertemiz motorumuza,

Ve motorumuzu şaseye oturtuyoruz daha sonrada amörtisörleri söküp bakım için dağıtmaya çalışıyorum ama sol piston kitlenmiş bitürlü çıkmıyo.Zaten içinden yağ harici herşey çıktı

Elime aldığım zımparayla makinamıza orjinallik katıyorum azcık

Motosikletin amörtisörlerini söküyorum daha sonra,ama sol piston kitlenmiş durumda,sanırım yeni amörtisör almam gerekecek. Motor gayet güzel çalışıyo,yürümeye hazır durumda ama önce amörtisörleri halletmemiz gerekecek