km deki yakış sarfiyatı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan djizzet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,675

Etiketler
Ynt: km deki yakış sarfiyatı

unutmadan söyliyim arabayı yeni aldım bugunmaslakta cevre mühendislige götürdüm tankı ve tankın ustundeki aparatı degiştirtdiler ama daha fazla yakmay abasladı :(

5.2 96 model, şehir içi yoğun trafikte 0,60 kuruş a kadar çıkıyor ... ortalama 0,50 diyebiliriz.. Ankara 2.160 tl den lpg

Etraftan dutduklarıma göre 4.0 motorlar 5.2 lerden yakıt olarak pek farketmiyor, sıkışık trafik için 0,50 kuruş düşünmek uygun olur.. rahat trafikte 0,430-450 kuruş, 0,350 kuruş diyenlere pek inanmamak lazım.. ben 5.2 alırken sahipleri 0,350 kuruştan bahsettiler ama öyle değil maalesef..

Aynen öyle tolga, hele son lpg zammından sonra ist lpg 2280 krş. Buda yoğun ist trafiğinde 60,65 krş .normal trafikte ise 45, 50 krş yakıyor demektir. yinede yakıtımız benzinli 2000 motorlu bir araçla aynı sayılır, çünkü benzin 3750 oldu. ;D ;D ;D

merhaba bende 90 mod 4.0 xj var 40 kr aşşayı düşüremöedim böyle bir aracın 50 kr yakması normal diyorum kendişmi teselli ediyorum . aslında normalde sayılır.

Lpg nin 227 olmasını aklım almıyor birtürlü maliyeti neki bunun acınacak halimize gülüyoruz akaryakıta acımasızca zam yapanlar dünyanın en pahalı benzinine mazotuna lpg sine bir kuruş veriyomu acaba milletimiz sağolsun bizim gibi koyun halka herşey müstehak yaza kadar lpg 3 lira olursa kimse şaşırmasın...

GEZGİN' Alıntı:
Lpg nin 227 olmasını aklım almıyor birtürlü maliyeti neki bunun acınacak halimize gülüyoruz akaryakıta acımasızca zam yapanlar dünyanın en pahalı benzinine mazotuna lpg sine bir kuruş veriyomu acaba milletimiz sağolsun bizim gibi koyun halka herşey müstehak yaza kadar lpg 3 lira olursa kimse şaşırmasın...

Aynen bende anlamış değilim hatırlıyorumda LPG ilk TR de yayılmaya başladığında Benzinin 4 de 1 i fiyatına satılıyordu. Devletin asıl amacı ülke topraklarında yaşayan halkın huzurunu güvenini ve ferahını sağlamaktır. Fakat ülkemizde ne huzur ne güven nede ferah var. Kimse ABD yi sevmiyor bende dahil fakat adamlar kendi halkının refahı için yapmadıkları şey yok gerekirse düşünmeden masum ülkelere bile saldırıyorlar. LPG takan adam zaten benzin fiyatından canı yandığı için takıyor LPG yaygınlaştı diye insanın tepesine binmenin ne amacı var. Bu arada benim GJ 4.7 2,28 tl litre fiyatından 0,50 kr yakıyor

ya bu forumda yüzlerce bu konu başlığı var, biraz okuyun konu açmadan...

bu konu ile alaklı yuzlerce başlık oldugu dogrudur fakat ben bulamadım yoksa zaten yazılmıs bi konuyu tekrar acarak insanları ugrastırmak gibi bir nietim yoktu neyse gercekten yardımlarınız için teşekkür ederim birde yine bulamadım konuyu onun için sorayım dedim daha evvelş oldugunu düşünenler yazmayabilir gerek yok ugrasmalarına arıza ikazlarının anlamlarını nereden bulabilirim mesela bende sürekli security ısıgı yanıyo ve hiç sönmüyo

http://www.gezenbilir.com/index.php?board=185.0

jeep bölümünde arama kısmına sadece lpg yazın...epey konu başlığı var o yüzden yazdım...

97 model 4.0 ZJ var. dur kalk trafik olmadığı sürece, ortalama şehir içi tüketimi 16 litre civarı geziyor LPG ile. Hız 70 i geçemiyor kameralar nedeniye, 4. vitese geçemiyor zaten öyle olunca. dur kalk olursa 20 21 e çıkıyor. uzun yolda çıkınca 12 litre civarına kadar düşüyor en iyi. dolumdan doluma ölçütüğüm değerler bunlar. tepe göstergesi de yakın değerler ölçüyor. Yanlız bf goodrich TA KO tekerlekler sanırım pek ekonomik değiller. Önceden sahip olduğum 3.3 pathfinder daha güçsüz olmasına rağmen daha az yakıyordu. Hacim farkı işte. 5.2 nin dur kalklarda daha çok yakacağını düşünüyorum doğal olarak ancak sabit hızda giderken daha az bile yakabilir çünkü hafif yokuşlarda zorlanmayacaktır. 4.0 da hızı korumak için daha çok basmak gerekiyor.

yardımlarınız için teşekkürederim buyuk ihtimal ayarsız gecen hafta arabayı aldıgımda maslaktaki cevre otogazda tank ve samandra degişti heralde ayar yapamadılar yarın tekrar gidicem yanlıs anlamassanız benden tavsiye sakın cevre gaza gitmeyin

ateşleme sistemi, bujiler, yağ yağ filtresi de çok fark ettirir. LPG ayarı tabiki şart.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler