Km Saati Bozuklukları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cj5 ci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,201

cj5 ci

OIIIIIIIO
Yer
giresun
öncelikle merhaba cj araçlarımızın ayna mahruti oranlarıyla ve lastik ebatlarıyla oynuyoruz , doğal olarak km saatimiz eksik yada fazla gösteriyor sayacımızın doğru göstermesi için neler yapmamız gerekiyor araya aparat gibi bir parça konuluyor sanırım nerden kimden temin ediliyor , bu konuyu tüm cj camiası merak etmektedir herhalde yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

Etiketler
Ynt: Km Saati Bozuklukları

Yok aparat değilde
Arazi şanzımanı çıkışındaki kilometre dişlisi (ufak bi dişli plastikten olması gerek) oranınıza göre hesaplanıp dişli sayısı uygun olanlı bulmak gerek ama türkiyede bulunuyormu bilmiyorum :smiley: ebay belki

Sent from my iPhone using Tapatalk

insanların hepsi interneti belli bir düzeyden sonra kullanamıyor bazılarının hiç işi olmuyor ingilizcemiz malesef toplumsal olarak zayıf bu işin çözümünün türkiyede bulunması çokmu zor , sürekli dışarıya bağımlı kalmak malesef üzücü :(

hüseyin dışarı bağlı kalmak değil de dışarı açılamamak üzücü bence :(

birkaç yıl önce bu konu yine gündeme gelmişti, Sami Bey(CJ7V8) ebay üzerinden aparat bulmuşt)u takıp takmadığını hatırlamıyorum. konu da ya kendi aracının revizesini yaptığı konu altında ya da Göktuğ Bey(jeep) in araç restore konularının birinde konuşulmuştu. TR kanalı vasıtasıyla almak istersen Tar oto ile konuşmanı öneririm belki senin için temin ederler.

sami abiyle son konuşmamda bu konuyu danıştım ona ve bir tablo gönderdi tabloda ayna-mahruti ve lastik oranına göre kullacağımız dişliyi belirliyor

km saat tablosu.gif

benim aracım orjinalden 41 10 lastiklerim şuan 33 tabloya göre 36 diş takmam gerekiyor parçacıya soracağım varmı diye çıkma v.s.

41 10 ayna mahruti ve lastiklerim 33 inç 77 cj5in km dişlisi uzunmu kısamı bilmiyorum tabloya göre bakarsak kaç diş ile değiştirmemiz gerek üsttekinde 36 sizin likteki 35 gösteriyor

bende araştırdım sanırım kesin olmamakla birlikte cjninkiler uzun tip ve benim 35 diş almak gerekiyo parçacıma soracağım çıkma olarak varmı sıfır olarak elinde bulunduracağını sanmam dişliyi sökerken dikkat edilcek hususlar varmı yağ akarmı link içinde teşekkürler

dediğiniz gibi 55-93, 93-06 seneleri gösteriyor sanırım ayrıntı belirtilmemiş
üreticiye göre farklılık olabileceğinden bahsediyor

The short shaft gears are for an electronic speedometer and the long shaft gears are for a cable driven speedometer. This is true most of the time, not always.

kısa olanların elektronik, uzun olanların ise kablolu olanlarda kullanıldığı yazıyor.
Ama herzamanda böle olmayabiliyormuş :smiley:

teşekkürler bu olayın cj camiasına faydalı olacağına eminim bu sayede km saatlerimiz doğru göstericek ve artık kaç km hızda gittiğimizi ve aracımızın kaç kmde ne kadar yaktığını bileceğiz tabi dişlileri bulup temin edebilirsek :smiley:

Km saatinin gösterdiği değeri sabit bir sayı ile çarpmak varken ayrıca masraf yapmaya değer mi bilemiyorum.Üstelik her lastik veya ayna/mahruti değişimlerinde km saati dişlisi mi değiştireceksiniz. Karayolları hız limitlerini aşma veya radara yakalanma gibi sorunlarımız olsa tamam derim ama genelde kaç km yaptığımızı ancak yakıt hesaplamalarında kullanıyorsak sabit bir çarpımla hesaplamak bu işin en ucuz yolu.

Aşağıdaki linklerden aracınıza özel çarpım faktörünü bulun ve uygulayın, yapacağınız harcamayı başka yerde kullanın.
http://www.onlineconversion.com/bigger_tires.htm
http://tire-size-conversion.com/speedometer-calibration/
http://www.csgnetwork.com/speedocalibcalc.html
http://www.tyresizecalculator.com/tyre-wheel-calculators/speedo-error-calculator

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR