Saygın Hocam kolay gelsin;
hemen hemen aynı tarzda sorunlarla geçmişte ben de uğraştığım için bir kaç yorum da ben yazayım, benim sorunum maalesef kendisini elektrikçi zanneden bir ........ yüzünden olmuştu,
yukarıdaki tavsiyeleri özellikle Emin Hocam ın paylaşımlarını dikkate almakta fayda var.
benim önerilerim,
1- arka sinyallerin özellikle sol arka sinyalin bağlantılarını kontrol edin, sigorta panosundan gelip sol ve sağ arka sinyallere giden kabloların kesişme nokta ve bağlantılarını kontrol edin.
2- geri vites lambalarının sinyal içindeki bağlantılarını kontrol edin.
3- ön ve arka sinyallerin (yanlarda olanlar değil) şase bağlantılarını ve bu bağlantılardaki pas-oksidasyon durumunu kontrol edin.
4- yakın zamanda araca elektrik ile ilgili her hangi bir uygulama yaptırdınızmı ?, (vinç- radyo-teyp-çakmak-ilave aydınlatma elemanları-devir saati vs. ) eğer yapıldıysa bu bağlantının sigorta panosu ya da var olan bir bağlantıya saplama yapılarak mı yapıldığını kontrol ediin, mümkünse yapılmış bu işlemi geri alarak kontrol edin.
5- sigorta panosundaki bağlantıları, varsa özellikle lpg düzeneği için bağlantı şeklini kontrol edin.
6- olur da elektrikçiye giderseniz, çalışma şekline çok dikkat edin, ön panelde ya da aracın başka bir yerinde kabloları çekip, sündürerek işlem yapmaya çalışıyor, aracın altına ya da ön panelin altına yatmadan çalışıyorsa hemen orayı terk edin.
kolaylılar ...