Kocaeli Kamp Alanları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan koza Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,898

koza

Kamp III
Yer
İstanbul
KERPE ORMAN KAMPI

Kerpe/KOCAELİ

Çadır yeri, büfe, kır kahvesi, WC-duş, karavan yeri, çadır yeri, elektrik.

Süre: 01 Haziran - 31 Ağustos

Etiketler
Ynt: Kocaeli Kamp Alanları

Kerpe girişinde iki tane kamp var.Birisi milli parkların orman kampı ,tenhayken kalınır ama kalabalıklaşınca tuvaletlere bile girmekte zorlanıyorsunuz.çok yetersiz.yerleşim düzeni yok.karambol yaşanıyor.Ama sakinken rahat kalınacak bir yer merkeze de yürüyüş mesafesinde.Kayalıklara gitmek isteyenlerin de rahat gidebileceği bir yer.
Diğeri Doğa kamping.düzenli bir yer.ama çadırlar dipdibe bitişik nizam gibi.tercih meselesi..

Kerpe girişinden sola dönünce 2 km.ilerde 2 adet kamp alanı var,Ömerağzı mevkii diye geçiyor ben yıllardır gidiyorum memnunum tavsiye ederim.Gece kalma durumunda aile değilseniz izin vermiyorlar bu yönü aileler için avantajlı.

Sayın barselona teşekkürler .Ömerağzını biliyorum.Ama ben kayalıklardan denize girmeyi daha çok sevdiğimden ,kerpede kaldığlmda kartal kayalıklarını tercih ettiğim için oranın denize giriş yerini beğenmedim.Çok çöp vardı.Genelde öylemi.HAfta sonu olduğundan mı bana öyle geldi.Orayı da değerlendirmek isterim.

Merhabalar dilek.Hafta sonları yoğun olduğundan genelde öyledir.Kıyıdan değil yan taraftaki burundan girerseniz iyi olur zira biz öyle yapıyoruz.Hafta sonları ömerağzından denize girmiyoruz.Hafta içi sakin olduğu için böyle bir sorun olmuyor.Siz dediğim gibi burundaki kayalıklardan girin tertemiz bir deniz.Sevgi ile kalın...

Birde Sayın Dilek Ömerağzından aracınız ile yaklaşık bir kaç kilometre ilerde girilecek kayalıklar var ismini bilmiyorum ama aracınızı park edip güzel bir deniz mevcut...

Sayın Deniz,bahsettiğiniz yürüyüş parkurunun karşısındaki koy mu.Ben de adını bilmiyorum.Eğer orasıysa tesadüfen keşfettik.biraz kayalıklarda yürüyosunuz sonra sizi bir akvaryum karşılıyor.tabi girişteki çöplere aldırmayıp ilerlemek gerekiyor.

Bir de Sayın Deniz ,orada kalmayıp yolu devam ettiğinizde Sarısuya çıkıyosunuz.Oranın denizi de çok güzel.Tepede kamp yapacak birkaç yer var.Biz geçen sefer kalamadık ama yakınlarda bi hafta sonu kaçımam.Gördüğüm kadarıyla su problemi var.Bol su ile gitmek lazım.

Sarısuya Seyrek üzerinden de gidiliyomuş,denemedim.Ama Kerpeden Seyrek tabelasını takiben devam ettiğinizde yol güzel sizi götürüyor.

Sayın Dilek sarısuda kamp yaptım ama dediğiniz gibi su problemi var ama sadece o değil rüzgar ve ağaç problemi aynı zamanda deniz problemide var.yıllardır o tarafta güzergah üzerinde kamp araştırdığım için bu izlenimlerimi aktarıyorum.ayrıca seyrek tarafında güzel yerler var tavsiye ediliyor.Sanırım Bayramda kaçma şansımız olacak.görüşmek üzere diyelim.tecrübelerimizi aktarmak dileği ile.

kerpe'nin hemen girişinde solda bulunan ve yaklaşık 5 dönüm ağaçlıklı bir kamp alanı. tuvaletlerin temiz olmaması haricinde bir sıkıntı yaşamadık (2009-eylül). işletme 2010'dan sonra el değiştirebilir. arazi eğimli fakat setler yapılmış. her sette masalar mevcut, haliyle oldukça kullanışlı. denize uzaklığı 150-200 metre. kerpe merkeze uzaklığı 350-400 metre. güneşin doğuşuna göre yer aramak zorunda değilsiniz, çünkü her yer ağaçlık. yerler toprak ve taş, çim yok. yaz mevsiminde günübirlikçiler yoğun olduğundan (kerpe ve kefken'in genel kalabalıklığı temmuz - ağustos) mayıs, haziran ve eylül aylarında çadır ve karavan kampına uygun. gitmeden aramakta fayda var. istanbul gişeler'e 150 km uzaklıkta. (2009 eylül)

fiyatlar (elektrik, duş, tuvalet dahil):
otomobil: 8 lira
karavan: 24 lira (pazarlık yapmadan 20 lira verdik - 2009)
çadır: 10 lira
(mutlaka pazarlık yapın)

telefonlar (2010'da değişebilir):
532 722 31 66
552 722 31 66

fotoğraflar:

img2226l.jpg

img2230c.jpg

img2246d.jpg

img2269.jpg

img2405.jpg

zimg2296m.jpg

Biz de haziranda gittiğimizde sakindi.Ama temmuzda öyle kalabalıklaştı ki ,hele haftasonu çadır kuracak yer bulamadık.Aşağıdaki yerler temizlenmemişti.Müşteri de fazla olunca fiyatlar yukarı çekildi.Haziranda 15 TL ye kaldık,Temmuzda 20TL oldu.Haftasonu için giderseniz 25TL alıyorlardı.Zaten haftasonunu hiç tavsiye etmicem.Çünkü öyle kalabalık oluyo ki ses,gürültü....Pazarlığa gelince Fahri Beyde pazarlık yok.Belki şimdi sayı azalınca pazarlık yapar.Tavlada kaybedince bilemem.Ama müşterileriyle birebir görüşen,aksaklıkları takiben birisi.

İznikten Sansarak yolu ile veya asfalttan Elbeyli yolu ile Elmalı köyünü sorun sizi iki yayla bekliyor ortalama 30 km
birisi jeeplerle çıkabileceğiniz Zirat yaylası
ikincisi normal arabalarla çıkabileceğiniz Alıç yaylası
buraya İzmitten Yuvacık barajı Aytepe orman işletmenin yanından da Elmalı köyüne gidebilirsiniz ortalama 30 km
normal araçlarla ulaşım sağlayabilirsiniz
yol sert zemin orman yolu
hatıralarınzda yer alacağını iddia ediyorum
gidecekler yol tarıifi alabilir
0532 322 63 58
murat azak

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,060
Kayıtlı Üye Sayımız
166,961
Kaydolan Son Üyemiz
Nehir Doğann

Çevrimiçi üyeler