Koltuk Sayısı İçin Öneriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 77pickup110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,228

77pickup110

İnsanoğlu Ay'ın daima bir yüzünü görür.
Yer
FETHİYE
Web
www.alamutalinca.com
Yaptığım araştırmalar sonucu Hususi araç(Arazi Aracı) ve 2 kişi olarak gözüken arabamın arka kısmına emniyet kemerli dahi olsa koltuk ekleyemiyorum.Kamyonet olduğunda 2008'den beri bu işleme izin vermiyorlarmış.Ancak önümüzdeki yaz tur aracı olarak kullanmak istediğim bu araca hiç bir şekilde koltuk eklenemiyeceğini söylüyorlar, hali hazırda koltuk eklenmiş ve ruhsata işlenmiş olanlarsa bu şekilde devam edebiliyorlar...! Adaletsiz bir sistem...! :-\ Haliyle ülkemizdeki A'dan Z'ye her işte olduğu gibi illegal bir çözüm yolu olarak ruhsatında 8 veya 11 kişi görünen bir hurda aracı alıp yalnızca şase numarasını değiştirsem sizce ne olur?

Etiketler
Ynt: Koltuk sayısı için öneriniz varmı...!

Merhabalar, size yardımcı olurmu bilmiyorum ama benim başıma şöyle bir olay geldi. Aracımı 2008 yılında Trabzondan aldım Ankaraya geldim. Plaka değişikliği için emniyete gittim. Ruhsat işleriyle uğraşmamak için para verip yaptırayım dedim, bu işi yapan arkadaşlar racın koltuk sayısına 2 yerine 4 yazmışlar ben farkında olmadan aracımın istihap haddi 4 oldu. Bu olayı işlemler bittikten tam 4 ay sonra eksoz emisyon pulu alırken farkettim. Şimdi muayene zamanı geldi bende ne yapacağımı bilemiyorum acaba bir problem olurmu diye kara kara düşünüyorum. TUV de çalışan bir tanıdık bana eğer ruhsatta görünenden az koltuk varsa problem olmaz ama çok varsa olur dedi. Belki sizinde başınıza böyle bir yanlışlık gelirse olay çözülebilir ama benim başıma bela oldu şimdi aracı çift kabin yapmam gerekiyor herhalde?

bu koltuk olayı benimde sıkıntım bu aralar tüvde ama bi yanlışlık var bilgilendirmede
tüzük dermişki 1986 model incesi araçlarda arka koltuklarda emmiyet kemeri zorunlulugu yok
araçda ruhsatta kaçkişi görünüyorsa okadar koltuk istiyolar
benden 1980 model cj 6 7 koltuk istiyolar 2 sıra koltuk koyacam arkaya mecburen muaine günü
tüvdeki arkadailara dolmuşmu bu aa dedim 2 kşilik araç şu an ama kesinlikte tadilat purojesi gerekir buşekilde dediler
444 lü bi tel oları var arayın bilgi alın derim

77pickup110' Alıntı:
Yaptığım araştırmalar sonucu Hususi araç(Arazi Aracı) ve 2 kişi olarak gözüken arabamın arka kısmına emniyet kemerli dahi olsa koltuk ekleyemiyorum.Kamyonet olduğunda 2008'den beri bu işleme izin vermiyorlarmış.Ancak önümüzdeki yaz tur aracı olarak kullanmak istediğim bu araca hiç bir şekilde koltuk eklenemiyeceğini söylüyorlar, hali hazırda koltuk eklenmiş ve ruhsata işlenmiş olanlarsa bu şekilde devam edebiliyorlar...! Adaletsiz bir sistem...! :-\ Haliyle ülkemizdeki A'dan Z'ye her işte olduğu gibi illegal bir çözüm yolu olarak ruhsatında 8 veya 11 kişi görünen bir hurda aracı alıp yalnızca şase numarasını değiştirsem sizce ne olur?

11 kişi kesinlikle olmaz M1G sınııfndan çıkarmaya çalışıyorlar, benim kapalı kasa 110 aracım"ın eski ruhasında da 10 kişi yazıyordu muayne

yapmadılar. bende proje ile 4+1 e düşürdüm muayneden geçtim.

Ynt: Koltuk Sayısı İçin Öneriniz?

77pickup110' Alıntı:
???

ne yaptınız?

zileli' Alıntı:
11 kişi kesinlikle olmaz M1G sınııfndan çıkarmaya çalışıyorlar, benim kapalı kasa 110 aracım"ın eski ruhasında da 10 kişi yazıyordu muayne

yapmadılar. bende proje ile 4+1 e düşürdüm muayneden geçtim.

abı sizin arac hususu mı gecıyor kamyonetmı vızeye kac yılda bır gırıyosunuz benım yenı aldıgım arac var 4+1 gecıyor (kamyonet ) yazılı cözum bulamadık daha?

DR.ÖZHAN' Alıntı:
abı sizin arac hususu mı gecıyor kamyonetmı vızeye kac yılda bır gırıyosunuz benım yenı aldıgım arac var 4+1 gecıyor (kamyonet ) yazılı cözum bulamadık daha?

Otomobil-arazi taşıtı geçiyor ruhsatta yani vizesi 2 yılda bir yaplıyor ruhsatın fotokopisini paylaşırım yarın.

zileli' Alıntı:
Otomobil-arazi taşıtı geçiyor ruhsatta yani vizesi 2 yılda bir yaplıyor ruhsatın fotokopisini paylaşırım yarın.

her yerde farkı uyguluama var benım arac sızın kiyle aynı 110, 4+1 burda da (AYDIN'DA )kamyonyet arazı taşıtı tartışması sürüyor daha ??? teşekurker.

şu arabanın ruhsat işi kadar lanet birşey yok herhalde...

10+1 diye minibüs diyorlar
kapalı kasa diye kamyonet
ama m1g otomobil arazi taşıtı

ne saçma işler ya

göktu' Alıntı:
şu arabanın ruhsat işi kadar lanet birşey yok herhalde...

10+1 diye minibüs diyorlar
kapalı kasa diye kamyonet
ama m1g otomobil arazi taşıtı

ne saçma işler ya

sorma abı nelerle ugraşıyoruz kımsede manıklı bışey söylemıyor tuve buarac kamyonet degıl arazı taşıtı vızeden gecemezsın dıyorlar tescıl şube pılancızdır arazı taşıtı yazalım dıyorlar( arac zaten 4+1 şu anda) buarac kamyonet tse 4 mtreden yukarıya arazı taşıtı vermıyor deyip cizip parasını alacagı pilan proje cızmıyor saçma işlerle ugraşıyoruz.

DR.ÖZHAN' Alıntı:
sorma abı nelerle ugraşıyoruz kımsede manıklı bışey söylemıyor tuve buarac kamyonet degıl arazı taşıtı vızeden gecemezsın dıyorlar tescıl şube pılancızdır arazı taşıtı yazalım dıyorlar( arac zaten 4+1 şu anda) buarac kamyonet tse 4 mtreden yukarıya arazı taşıtı vermıyor deyip cizip parasını alacagı pilan proje cızmıyor saçma işlerle ugraşıyoruz.
Allah yardımcın olsun... kat'i çözümü bulupta paylaştığınızda bir şey daha öğrenmiş olucaz sayenizde. ;)kolay gele

muratbilici' Alıntı:
Allah yardımcın olsun... kat'i çözümü bulupta paylaştığınızda bir şey daha öğrenmiş olucaz sayenizde. ;)kolay gele

paylaşrım tabı murat bey en son makına muhendısleri odasına gitdım aracın teknık ölcumunu yapıp neye göre kamyoyet? neye göre arazı taşı ?oldugunu öğrenmek için ölcun ve bana yazılı bı yazı vermelerını ıstedım . sag olsun odadakı arkadaş derdımı anladı ölcüm den önce işi bilen başka bi muh. abıme tanıgım bırne gönderdı tekrar pılan proje cızecek bir hafta sonra bellı olacak.

Umarım bu resmin bir faydası olur.

[attachment=1]

LAND (Small).jpg

zileli' Alıntı:
Umarım bu resmin bir faydası olur.

cok sagol abi olmadı 110 luk arac sahıbı bır iki arkadaşdan ruhsat fotokopısı ıhtıyacım olacak emsal gösterıp hususı yapmak için son care böyle bı yol izleyecegım tekrar teşekkur ederım.

göktu' Alıntı:
aslında mantıklı bir hamle ya
benim ruhsatta takıldı kaldı trafikte...
örnek olarak götürmenın faydası olur muymuş ki?

görüştüm emsal teşkıl edılen araclar olmuştur önceden bun araclar için emsal teşkıl eddılmesı bı anlam ifade etmıyor tse içinde tuv de de yarın yada öbur gun aracı tuve sokacagım eger bu arac kamyonet degıl der agrı kusurdan cıkarısa tuv evragına gore evragı tse ve mak. muh önune atmayı düşünüyorum alın cıkmadı tuvden dıye aslında!! ama yordu benı bu iş yaww tuvdende gecerse kamyonetden ötesı olmucak ..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,935
Kayıtlı Üye Sayımız
166,951
Kaydolan Son Üyemiz
mikeshustons

Çevrimiçi üyeler

Geri