Komple Enerji Sistem Önerisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilimseven Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,403

ilimseven

Yeni Üye
Merhaba öncelikle yeni üyeyim buradaki insanlar kadar bilgili bir forum görmedim, sizlerin ilminizden ve tecrubenizden yararlanmak istiyorum . 96 model kia besta minibüsümü güneş panelleri , yol giderken araç çalışırken aküleri doldurabileceğim bir sistem kurmak istiyorum . Bu konuda hiç bilgim ve tecrübem yok , kullanmak istediğim cihazlar laptop , projeksiyon cihazı , kamera telefon şarj , basit hidrofor , basit led aydınlatma . İleride webasto , mini buzdolabı ve tavan park kliması da kullanabileceğim mütevazi bir sistem önerisi yapabilir misiniz ? Aküsü sinüsü inventerı şarj cihazı kafam allak bullak oldu İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim sevgilerimle

İşin içine vebasto bir de buzdolabı girdi mi bunun epey bir sistem olması gerekiyor. Forumda Sn. Doğrucudavud'un paylaştığı günlük enerji gereksinimi hesaplama programı vardı. Bununla başlayabilirsiniz. Ben Güneş Enerjisi sistemini kesinlikle ehil bir elektrikçinin kurmasından taraftarım. Bu yüzden kurulumla ilgili çok konuşacak bir şeyim yok. Kolay gelsin.

.
Karavanda tam teşekküllü bir elektrik sistemi kurmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. İhtiyaç Analizi: Karavanınızda kullanacağınız elektrikli cihazların güç tüketimini belirleyerek (günlük) elektrik ihtiyacınızı hesaplayın.

2. Güç Kaynağı: Karavanınıza enerji sağlayacak bir güç kaynağına ihtiyacınız olacak. Güneş panelleri, araç şarj sistemi (alternatör) veya şebekeden kazanacağınız enerjiyi, yaşam aküsü kullanarak depolayabilirsiniz.
(Bağlantılarının hangi aletler ile nasıl yapıldığı forumda defalarca yazıldı. Üstelik gerekli tüm bilgilere, bu aletlerin kullanım kılavuzlarından da erişebilirsiniz)

3. Güç Düzenleyicileri: Güç kaynağından gelen enerjiyi uygun gerilim ve akıma düzenlemek için güç düzenleyicileri kullanabilirsiniz. (İnverter gereksiniminizi sorgulayın)

4. Elektrik Panosu: Tüm elektrik bağlantılarını birleştirecek ve koruma sağlayacak bir elektrik panosu kullanın.

5. Elektrik Tesisatı: Güç kaynağından gelen enerjiyi elektrik panosu üzerinden dağıtmak için uygun elektrik tesisatı döşeyin.

6. Cihazlar ve Aksesuarlar: Karavanınızdaki cihazları ve aksesuarları doğru şekilde elektrik sistemine bağlayın. Bu adımda prizler, anahtarlar ve ışıklandırmalar gibi elemanları kullanabilirsiniz.

7. Güvenlik: Elektrik sistemi için uygun sigortalar ve kaçak akım koruma cihazları ekleyerek güvenli bir kurulum yapın.

8. Test ve Onay: Elektrik sisteminizi test edin ve çalışır durumda olduğundan emin olun. Karavanınızı kullanmadan önce elektrik sisteminin tamamen güvenli ve doğru şekilde çalıştığından emin olun.

Bu süreçte, elektrik sistemini doğru ve güvenli bir şekilde kurmak için profesyonel bir elektrikçiden yardım almanız önerilir.
Elektrikle ilgili işlerde bilginiz ve deneyiminiz yoksa, (ki zaten olmadığını söylüyorsunuz) doğru bir sistem ve güvenliğiniz için uzman desteği almanız yerinde olur(du).

YZ

Forumda özellikle elektrik üzerine yazılan bilgi ve yöntemlerin profesyonel değil, sadece hobi karakterli olduğu atlanmamalı. Yoksa tersi bir iddia, en azından bu mesleğe ve onu yapanlara saygısızlık olurdu.
Forumda zaten yazılmış olanlara komple ve kestirmeden ulaşım yerine, kendi yapacağınız araştırmanın sistemi kavramada size daha yararlı olacağını düşünüyorum.
Hatta ilave olarak başka kaynakları da kullanabilirsiniz.
Detay sorular için ise forum sakinleri çekingen davranmıyor !

Foruma hoş geldiniz. 🙂

Son düzenleme:

# İleride webasto , mini buzdolabı ve tavan park kliması da kullanabileceğim mütevazi bir sistem önerisi yapabilir misiniz. #

Öncelikle isteğinizin mütevazi olmadığını anlamanız gerekir.
Tavan park klimasını ayrı tutup, iki opsiyon üzerinden çalışma yapın derim ben.

Mesut bey herşeyi kısaca özetlemiş.

.
Karavanda tam teşekküllü bir elektrik sistemi kurmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. İhtiyaç Analizi: Karavanınızda kullanacağınız elektrikli cihazların güç tüketimini belirleyerek (günlük) elektrik ihtiyacınızı hesaplayın.

2. Güç Kaynağı: Karavanınıza enerji sağlayacak bir güç kaynağına ihtiyacınız olacak. Güneş panelleri, araç şarj sistemi (alternatör) veya şebekeden kazanacağınız enerjiyi, yaşam aküsü kullanarak depolayabilirsiniz.
(Bağlantılarının hangi aletler ile nasıl yapıldığı forumda defalarca yazıldı. Üstelik gerekli tüm bilgilere, bu aletlerin kullanım kılavuzlarından da erişebilirsiniz)

3. Güç Düzenleyicileri: Güç kaynağından gelen enerjiyi uygun gerilim ve akıma düzenlemek için güç düzenleyicileri kullanabilirsiniz. (İnverter gereksiniminizi sorgulayın)

4. Elektrik Panosu: Tüm elektrik bağlantılarını birleştirecek ve koruma sağlayacak bir elektrik panosu kullanın.

5. Elektrik Tesisatı: Güç kaynağından gelen enerjiyi elektrik panosu üzerinden dağıtmak için uygun elektrik tesisatı döşeyin.

6. Cihazlar ve Aksesuarlar: Karavanınızdaki cihazları ve aksesuarları doğru şekilde elektrik sistemine bağlayın. Bu adımda prizler, anahtarlar ve ışıklandırmalar gibi elemanları kullanabilirsiniz.

7. Güvenlik: Elektrik sistemi için uygun sigortalar ve kaçak akım koruma cihazları ekleyerek güvenli bir kurulum yapın.

8. Test ve Onay: Elektrik sisteminizi test edin ve çalışır durumda olduğundan emin olun. Karavanınızı kullanmadan önce elektrik sisteminin tamamen güvenli ve doğru şekilde çalıştığından emin olun.

Bu süreçte, elektrik sistemini doğru ve güvenli bir şekilde kurmak için profesyonel bir elektrikçiden yardım almanız önerilir.
Elektrikle ilgili işlerde bilginiz ve deneyiminiz yoksa, (ki zaten olmadığını söylüyorsunuz) doğru bir sistem ve güvenliğiniz için uzman desteği almanız yerinde olur(du).

YZ

Forumda özellikle elektrik üzerine yazılan bilgi ve yöntemlerin profesyonel değil, sadece hobi karakterli olduğu atlanmamalı. Yoksa tersi bir iddia, en azından bu mesleğe ve onu yapanlara saygısızlık olurdu.
Forumda zaten yazılmış olanlara komple ve kestirmeden ulaşım yerine, kendi yapacağınız araştırmanın sistemi kavramada size daha yararlı olacağını düşünüyorum.
Hatta ilave olarak başka kaynakları da kullanabilirsiniz.
Detay sorular için ise forum sakinleri çekingen davranmıyor !

Foruma hoş geldiniz. 🙂

Hocam sizin müstear adınızı "YZ Davut" olarak mı değiştirsek artık? :p

Hocam sizin müstear adınızı "YZ Davut" olarak mı değiştirsek artık? :p
Durur muyum.
Hemen nasıl cevap vereyim diye sordum.
1691167082052.png

😁

YZ, benim sarışın sekreterim. 😋
Angaryalarımı ücretsiz hallediyor..
Navigatör Lisa da bana çalışıyor fakat ona başta biraz ödeme yapmıştım.

Son düzenleme:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,691
Kaydolan Son Üyemiz
sertac01

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR