Konsept L200

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turgut68 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,149

turgut68

Kamp I
Bir Suzuki Jimny sahibiyim, ama ne zaman yolda bir L200 görsem hep şöyle, fotoğraftaki gibi bir şey hayal ediyorum. Photoshop yeteneksizliğimi bağışlayın. Fikrimi paylaşmak istedim sadece.
Avantajları şöyle olurdu:

* Kısa boydan dolayı arazi ve manevra yeteneğinin artması,
* Düşük ağırlıktan dolayı daha küçük hacimli dizel motor (1500-1600cc gibi) imkanı sayesinde yakıt, vergi ve fiyat tasarrufu,
* Şehir içi kullanımı ve park etmede kolaylık,
* Estetik görünüm

Tabii ki şimdiki modelle birlikte piyasaya sunulmak kaydıyla. İhtiyaca göre isteyen iki model arasında tercih yapabilir. Fiyatı da 45 bin TL civarında tutulabilir. Keşke gerçek olsa...

L200.png

Etiketler
Ynt: Konsept L200

elinize sağlık.bence bayağı bir güzel fikir.şuan benimde ihtiyacım olan ve hayalini kurduğum bahsettiğiniz gibi bir araç.bence otomobil firmaları bu konuya biraz eğilmeli.yani orta sınıf 4*4 araçlar Türkiye nin ihtiyacı...

Duster diye bir model yaptılar ama evlere şenlik.Bende de Jimny var satıyorum karar verdim L200 alacam.Bu ne ya uzun yolda beni hiç bu kadar yoran bir araç olmadı.L200 ile rahat rahat giderim artık her yere ve de geniş geniş.

değişik güzel bir çalışma olmuş...ben de ne zaman bir l200 görsem ''tamam güzel yapmışlarda, şu bagaj günlük kullanım için çok uzun'' diyorum....benimde arka bagajı komple çıkarmadan,sadece kısaltma projem var...foto eklemeye çalışırım...

arkadaşlar böyle bir çalışmayı gerçekleştirsek muayene ve trafikte bir sıkıntı yaşarmıyız?Kazalı çalışır durumda bir l-200 ü bu duruma getirip devamında yine l-200 tescilli olarak kullanabilirmiyiz.

Sanırım mühendisler odasının teknik olarak uygunluğunu onayladığı bir proje gerekiyor. Sonradan da projeye göre uygulama yapılıp yapılmadığı nasıl denetleniyor bilmiyorum. Küçük illerde işler daha kolay yürüyor galiba.

Burada çok iş gözüküyor. Önce şasenin kesilip kısaltılması gerekiyor. Kaportada epey değişiklik var. Lastik ve çamurluk öne alınacak, kaportadan yer açılacak, suspansiyon ve dingil bağlantıları değişecek, şaft kısalacak, arka bagaj bölümü başka araç sac ve camlarından uydurularak sıfırdan şekillendirilecek, stepne yeri takılacak, vs, vs.

Aslında bunların orjinal üretilmiş olmasını düşünmüştüm. Off-road aksamı aynı kalmakla birlikte motorun Duster'da olduğu gibi daha küçük olmasını düşündüm; çünkü araç hafifleyecek, aerodinamiği biraz iyileşecek ve ağır yük taşıması gerekmeyecek. 1.5, 1.6 ya da en fazla 1.9 turbo dizel motor rahat yeterli olur.

Madem ki üretmiyorlar, Discovery Channel'deki garajlardaki gibi bir örnek yapılıp üreticinin "gözüne sokulabilir", işte böyle diye. Mesela Dacia Duster iyi hoş, ama arka suspansiyonun artikülasyonu yetersiz, engebeli yüzeyde tekerlerden biri havaya kalkıyor, diff lock olmadığı için çekiş o aksta sıfıra düşer. Uzaklaşma iyi ama, yaklaşma açısı pek iyi değil, özellikle önde yükseltme gerekiyor.

Bu konsept araç piyasadakilerin içinde dış görünüş olarak biraz Chevrolet Niva (sordum, Türkiye'ye getirmiyorlar) veya yeni kasa Terios'a (benzinli motor ve görece zayıf off-road yeteneği) benzedi, ama bu geometriye L200'ün mekanik altyapısı eklenince gerçek bir arazi canavarı doğmuş olur.

bu proje uygulanabilse duster ve ya qashqai gibi modellerden çok daha güzel bir şey elde edilebilir bence offroad kapasitesi de bir hayli yüksek olur bence...ama karoseri üzerinde köklü değişiklik yapılamıyor demişlerdi...borç karşlığı bir minibüs elime geçmişti onu kestirip pickup yaptırmak istemiştim ...böle bir şey mümkün değil dediler(antakya da)...ama maraş ta yapan varmış diye öğrendim...küçük şehirlere bakmak lazım...

turgut68' Alıntı:
Bir Suzuki Jimny sahibiyim, ama ne zaman yolda bir L200 görsem hep şöyle, fotoğraftaki gibi bir şey hayal ediyorum. Photoshop yeteneksizliğimi bağışlayın. Fikrimi paylaşmak istedim sadece.
Avantajları şöyle olurdu:

* Kısa boydan dolayı arazi ve manevra yeteneğinin artması,
* Düşük ağırlıktan dolayı daha küçük hacimli dizel motor (1500-1600cc gibi) imkanı sayesinde yakıt, vergi ve fiyat tasarrufu,
* Şehir içi kullanımı ve park etmede kolaylık,
* Estetik görünüm

Tabii ki şimdiki modelle birlikte piyasaya sunulmak kaydıyla. İhtiyaca göre isteyen iki model arasında tercih yapabilir. Fiyatı da 45 bin TL civarında tutulabilir. Keşke gerçek olsa...
Güzel bir fikir aslında,bizim araçlarda tıpkı bunun uygulaması var ssangyong actyon ve ssangyong actyon sport.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler