Ynt: Köpekler Bizden Ne İster?
bu konu nedense bana çok komik geldi, kahkahalarla okudum! ama şaka bir yana ben de birkaç ürkünç tecrübe yaşadım köpeklerle. bisiklet üzerindeyken 5 tanesi (yoksa 3 kişilerdi de bana mı öyle geldi?) deniz kenarında sıkıştırmıştı. normalde aldırmıyormuş gibi yapıp göz teması kurmadan devam ederim ama gidecek yerim yok bu sefer, sol tarafım da 2 metre yüksekten denize düşüş. havlamalarını bastırmaya çalışarak biraz bağırdım ve yavaşça hareketlendim, yol verdiler.
bir keresinde de yurda çıkıyorum akşam vakti, dik bir yokuş vardı, yayayım. beytepe'nin saldırgan köpek çeteleri meşhurdur. ama bu tek başınaydı, yine de benim kadar ve salyalar savurarak dibimde havlıyor, hırlıyor.. oyun değil, çok korkutucuydu. koşarak geldi, ben de yerimde donmak zorunda kaldım önüme geçip durdurunca. kuduz mu acaba, diyorum.. elimde bir küçük kutu yoğurt var, keşke az önce bir paket sosis alsaymışım bakkaldan diye hayıflanıyorum, halbuki sosis almış olma ihtimalim sıfır. iki saniye boyunca neler düşündüm neler, yoğurdu atsam peşinden gitmez, hay allah! atlarsa n'apmam lazım vs... yürüsem.. yapacak bişey yok, hala "seni yiycem" dercesine hırlıyor, tereddütlü bir adımla yavaş yavaş yürümeye başladım ve neyseki biraz peşimden havlayıp bıraktı...
ben şanslıyım tabii ama köpeğin ciddi bir sorunu yoksa saygılı davranın derim. korku bazı insanları aşırı şiddete yöneltiyor, sopayı sırtına indirip kemiklerini kırmaktan falan bahsediyorlar, saçmalıyorlar. bir miktar korku hayatta kalmak için gerekli tabii ama korkunun sizi ele geçirmesine izin vermeyin.
köpek davranışı hakkında öğrenecek çok şey var bence, araştırmak lazım. konuyu açan arkadaş iyi düşünmüş, tecrübelerin paylaşılması faydalı olur.