Krkonoše dagi tirmanisi ve yuruyusu (Czech)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmetvargelen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,922
Ynt: Krkonoše dagi tirmanisi ve yuruyusu (Czech)

Kaldigim yerden devam. Ayni yukseklikten bir kac foto daha (1)

Polonya tarafi (2)

Herkes 20 metre yuruyup 10 dk dinleniyor :D (3)

IMG_6699.JPG

IMG_6710.JPG

IMG_6711.JPG

Etiketler

Bu kisim Cek siniri, Az asagida gorunen yapida telefirik, aslinda ilk once telefirik ile cikalim dedik fakat hotelden 50 km kadar araba ile teleferigin basladigi yere gitmemiz gerekli idi o yuzden yuruyerek geldik. Hemde yukari teleferik ile cikis kisi basi 50 tl gibi bir rakamdi, iki yon, fakat iyikide gitmemisiz 50 km yolu, cunku teleferigi tamire almislar o yuzden calismiyor ve cikis cok dik yuruyerek. 50 km araba ile gelicektik ve 5-6 km de yukari yuruyus. sansliymisiz. (1)

Bulutlar gelmeye basladi (2)

Arkadan devam eden inis yolu (3)

IMG_6731.JPG

IMG_6733.JPG

IMG_6734.JPG

yiyecek iceceklerin satildigi yer (1)

Restaurant (2)

Yamyas olan t-shirtumuzude degistirdikten sonra inise gecebiliriz. Yukarida 1 saat kadar oturduk cok kalabalik olmaya basladi ve 10 km kadar donus yolumuz oldugu icin bir an once yola cikmak istedik. (3)

IMG_6737.JPG

IMG_6753.JPG

IMG_6760.JPG

Geri donus basliyor. Orta kisimda Spindle. Bouda 10.5 km yaziyor. Baya bir yolumuz var. (1)

Yukarlardan gelen su assagiya dogru akiyor (2)

Inis yolunu daha guzel yapmislar (3)

IMG_6763.JPG

IMG_6767.JPG

IMG_6780.JPG

Donus yolunda cektigim bir kac fotograftan, donerken ayni yonden dondugumuz icin cok foto cekmedim (1)

kayalarin orda bir daha durduk (2)

3.5 km sonra arabanin ordayiz (3)

IMG_6805.JPG

IMG_6806.JPG

IMG_6807.JPG

Son bir fotografla kapatalim, 20 km ye askin yuruyusu sabah 8 gibi baslattik aksam uzeri saat tam 4 te arabanin yanindaydik. Donus yaklasik olarak 3 saat kadar surdu. Donuste gunes acti ve suratim ensem yandi :D, fakat zevkli bir tirmanisti. Umarim begenmissinizdir. Dagci arkadaslar icin kucuk bir yuruyus olabilir bu parkur fakat benim icin baya bir zorluydu. Hafifte fazla kilo olunca zor oluyor :D,
Bir sonraki hedef tatra daglari slovakya, 2655 metre, fakat bu dagi cikar iken kamp kurmamiz gerekecek ve fazla kisinin buludugu bir grup ile gitmeyi dusunuyoruz. Bakalim artik hayirlisi.

Umarim begenirsiniz bu kucuk geziyi... :smiley:

IMG_6809.JPG

Bugün, iki yazıya canım sıkıldı; birisi bu, diğeri de Burdur-Çavdır-Kozağacı Beldesi-Çukuryurt Yaylası... Bu nemli sıcakta, birisi Çekya'dan (nedense Çek Cumhuriyeti'ne alışamadım :-\), diğeri de Burdur yaylalarından temiz ve serin havanın reklamını(!) yapıyorlar... :D

Şakayı bir yana koyalım. Öncelikle kiloları ile çabuk terlemekten yakınan (alın benden de o kadar ;D) Ahmet hemşehrimi kutlarım. Hem bir gezi yapmış (yapmışlar diyemedim sanırım yalnızdı), hem de spor; bir taşla iki kuş... ;)

Yurtdışında, eğitim ya da çalışma amaçlı bulunan Türkler, buldukları/yarattıkları her fırsat ve olanakta, bulundukları, yöre, bölge ve ülkeyi gezmeliler. Ahmet de bunu yapanlardan biri ve bu nedenle de kutluyorum kendisini.

Südetler'in bir bölümünü de tanımış olduk bu arada. Paylaşım için teşekkür ederim; yazı ve fotoğraflar için. Umarım arkası gelir bu tanıtımların... :smiley: ;)

Yazıdaki bence önemli bulduğum eksikliği, ben tamamlayayım; harita(lar)...

Cavid Sezen

Krkonošský Národní park, Česká republika

gezmen' Alıntı:
Bugün, iki yazıya canım sıkıldı; birisi bu, diğeri de Burdur-Çavdır-Kozağacı Beldesi-Çukuryurt Yaylası... Bu nemli sıcakta, birisi Çekya'dan (nedense Çek Cumhuriyeti'ne alışamadım :-\), diğeri de Burdur yaylalarından temiz ve serin havanın reklamını(!) yapıyorlar... :D

Şakayı bir yana koyalım. Öncelikle kiloları ile çabuk terlemekten yakınan (alın benden de o kadar ;D) Ahmet hemşehrimi kutlarım. Hem bir gezi yapmış (yapmışlar diyemedim sanırım yalnızdı), hem de spor; bir taşla iki kuş... ;)

Yurtdışında, eğitim ya da çalışma amaçlı bulunan Türkler, buldukları/yarattıkları her fırsat ve olanakta, bulundukları, yöre, bölge ve ülkeyi gezmeliler. Ahmet de bunu yapanlardan biri ve bu nedenle de kutluyorum kendisini.

Südetler'in bir bölümünü de tanımış olduk bu arada. Paylaşım için teşekkür ederim; yazı ve fotoğraflar için. Umarım arkası gelir bu tanıtımların... :smiley: ;)

Yazıdaki bence önemli bulduğum eksikliği, ben tamamlayayım; harita(lar)...

Cavid Sezen

Abi haritalar icin tesekkur ederim, kaydetmeye calistim bir kac harita fakat basarili olamayinca biraktim :D, yanliz degildim, hanim ile birlikte gittik. fazla insan olsa daha iyi olurdu fakat nerde cokluk hesabi cok fazla insan katmak istemedim yari yolda geri donmesinler diye :p

ahmetvargelen' Alıntı:
Abi haritalar icin tesekkur ederim, kaydetmeye calistim bir kac harita fakat basarili olamayinca biraktim :D, yanliz degildim, hanim ile birlikte gittik. fazla insan olsa daha iyi olurdu fakat nerde cokluk hesabi cok fazla insan katmak istemedim yari yolda geri donmesinler diye :p

Çok kafa dengi arkadaşlar yoksa, bu tür hafta sonu gezileri karı-koca yalnız daha güzel oluyor. ;)Bakın keyfinize!... :smiley:

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,131
Kayıtlı Üye Sayımız
167,031
Kaydolan Son Üyemiz
volkankesici

Çevrimiçi üyeler