<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Kronik Hararet</b><br />
<br />
hararet sorununu geçen hafta çözdüm sevgili ferozacılar..Siyim Hanım forumdaki arkadaşların belirttiği gibi sorun tam olarak silindir kapak contası..Mdr Bey daha önce de tahminde bulunduğunuz gibi İstanbulda aracı gösterdiğim ustalar teşhisi bu şekilde koydular.. Bostancı sanayide silindir kapak contası değiştirilip silindir kapağı taşlandı..Siyim Hanım şunu belirtmeden edemeyeceğim..motor yada diğer kritik aksama kesinlikle acemi eller değmemeli bunu bizzat yaşadım..daha önce hararet sebebiyle aracı götürdüğüm usta, hemen termik bozulmuş dedi ve fanı sabitledi.tekrar hararet yapınca araç, bu kez termostatı devredışı bırakarak su kanalını küçük bir sopayla tıkamış..bu arada patlayan hortumlar için arada bir gidiyorum tabi aynı ustaya...İstanbul'da tecrübeli ustalara gösterdim aracı..hemen hepsi silindir kapak contasının yanmış olduğunu söylediler...bostancıdaki ustam daha önce yapılan işlemlerin tamamını geri aldı...sabit olan fanı eski haline çevirdi..termostatı değiştirdi ve devreye aldı...Ve önemli bir ayrıntı...tüm ustaların değiştirme yada sabitleme şeklinde çözüm getirdiklerine inandıkları TERMİĞE dokunmadı bile..fan termiği kolay kolay bozulabilecek bir malzeme değil..hararet sorunu yaşayan herkesin, çözüme ilk önce termikten başlamaları maliyeti artırıyor...yetkili serviste "fan otomatiği" olarak adlandırılan bu parçanın fiyatı 525 tl. haftasonu karadeniz sahillerinde, sıcak bir havada 250 km yol yaptım..hararet kıpırdamadı bile..şu anda hararet sorunu çözülmüş gibi duruyor... İşin maliyet kısmı şu şekilde:<br />
-Conta değiştirme işçilik 250 TL<br />
-Conta 60-70 TL<br />
-termostat 75 TL<br />
-motor söküldüğü için motor yağı değişi mi de gerekiyor.<br />
bunlara ek olarak ben bujileri, yağ filtresini değiştirdim..Aracın motoru sökülmüşken rektefiyeciye piston yataklarına genel bir bakım yaptırdım<br />
<br />
toplam masraf 530 TL..Tabi sorun çok daha ekonomik şekilde çözülebilirdi. Umarım daha ekonomik ve etkili bir şekilde çözebilirsiniz sorununuzu..Forumdaki arkadaşların tecrübelerinden yararlanırsanız daha kısa sürede çözüme ulaşırsınız..Selamlar</div>