Küçük (3+1) Karavanlar

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tiner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 92,128
Ynt: Küçük (3+1) Karavanlar

mutlaka tow car eu sitesinden haberiniz vardır kaba hesaplamayı oradan yapabilirsiniz ancak doğan beyin başlattığı karavanlarla ilgili forumda bir kullanıcı ford connect 110 ps glx ile 6.5 metre 2000 kg karavanı çok rahat çektiğini ve resimleri koymuş anlamıyorum site t4 için değerler düşük diyor adam önden çekişli connect ile 2ton karavavan çekiyor hemde rahat rahat.
 

Etiketler

Ynt: Küçük (3+1) Karavanlar

Arkadaşlar karavanda duş-wc konusu forumda bir başka yerde de tartışılmıştı. Ben hafifliği ve daha çok gezme imkanı vermesi nedeniyle aldığım fiber karavanımdan memnunum. Kamping dışı uzun süreli (bir geceden çok diyelim) kalmadığımdan, karavanda wc , lavabo olmasını kampinglerde uzaklıktan dolayı aramadım desem yalan olur ;D Onun dışında kamping dışı veya molalarda wc sıkıntısı zaten yaşamadım. Karavanım aslında üç kişilik olmasına rağmen koridora mat sererek (ayaklarım tek kişilik yatağın altında olmak üzere) kendim yatıyorum. Böylece 3+1 oluyor ;D Çadırda mat üzerinde uyumaya alıştığımdan rahatsız olmuyorum. Karavanımın boyu 3 metre. Pinonun 3,75 modeli bence 4 kişi için yerleşim bakımından en ideali. Tabi onun gerçek ağırlığını bilmediğimden araçların çekme kabiliyeti bakımından bir şey söyleyemem. Fiyat-kalite bazında da forumda bir kaç konuda değerlendirme yapılmıştı. Bir arkadaş karavanımın facebook grubunda iç resimlerini istemişti. Buradan veriyorum.

DSC05974


DSC05975


DSC05976


DSC05977
 


Ynt: Küçük (3+1) Karavanlar

3 kişilik yada 3 metre civarı, duş, wc'li karavanlarda seçenekler yavaş yavaş çoğalıyor. Pinonun 2,80 lik cacholate, güney2in 3 metrelik midi modellerinden sonra sally karavanın yeni 3 metrelik bir model tasarladığını duydum. Gördüğüm kadarıyla sally idğer kardeşler erba ve başoğlundan daha kalitleli işler çıkarıyor. 16.000 tl civarı olacağını tahmin ettiğim bu modeli pino cacholate modeline alternatif olabilir. Çıksın, hep beraber görelim inşallah
 



Ynt: Küçük (3+1) Karavanlar

Konuyu toparlayacak olursak 3 kişilik karavan modellerimiz;

Güney karavan, midi modeli
Pino karavan, cachalote modeli,
Erba karavan, 3,40 modeli.
Soykar'ın 310 modeli
Sally karavan'ın çıkarması düşünülen 3 metrelik modeli.

Bildiklerimin fiyatları da şöyle;

Güney karavan, midi modeli; 9000 tl +kdv

Pino karavan, cachalote modeli ; bilemiyorum, firma sahibi ile görüşmeden, fabrikayı ziyaret etmeden fiyat almak bu firmada çok mümkün değil.

Erba karavan, 3,40 modeli ; Borsa gibi yükselişte, şu aralar 15.000 ciarı sanırım. (ama dikkat; bir kullancıı 740 kg altı diye satılan bu modelin 850 kg geldiğinden bahsetmişti)

Soykar'ın 310 modeli
Sally karavan'ın çıkarması düşünülen 3 metrelik modeli.
 

Ynt: Küçük (3+1) Karavanlar

yarım kaldı mesajım; kaldığı yerden devam edeyim,

Soykar'ın 310 modeli ; 24.500 +kdv istediler az önce telefondan aldığım bilgiye göre. şase yerli, bizden başka 3 kişilik model üreten yok diyor arkadaşlar. Firma üretim yaptığı piyasadan çok uzak :smiley:

Sally karavan'ın çıkarması düşünülen 3 metrelik modeli.; Yukarıda da bahsettiğim gibi 16000 tl civarı olabilir.

Pino'nun cachalote modeline ait fiyat bilgisi olan varsa paylaşabilir mi lütfen Daha başka modelleri de paylaşabilirsiniz.
 

Ynt: Küçük (3+1) Karavanlar

Son dönemde ben de 750kg altı, 3x2 metre civarı ebatı olan karavanlara heves etmiş durumdayım. Minimalist bir yaklaşımla ikisi küçük çocuk olmak şartıyla 4 kişiye kadar kişi kalabilir.
Güney karavanın iç malzeme kalitesizliği malum. Ancak "mobilyasız" olarak teslim alınırsa fiyatı 6000 TL deniyor.
Bu şekilde alıp içini zevkine göre döşemek daha mantıklı görünüyor. Fiyat makul gibi. Bundan biraz daha az hacme sahip 2 kişilik "mini" modellerinin mobilyasız fiyatları 3500 TL..
Ancak şase, iskelet ve kaplama kaliteleri hakkında bir fikrim yok. Bu konuda tecrübesi olanlar yazarsa memnun olurum.
 

Ynt: Küçük (3+1) Karavanlar

Saly'de 740 kg altı duş'lu modelini açıkladı sitesinde. 325 petite s. Bu model'in fiyatı şu an 16.000 tl'imiş. Ancak iki kişilik.
Pino'da malum siteye ilan vermiş cachalote moodeli için.Fiyat 18500 tl.
Şu halde 740 kg altı 3 kişilik model olarak kabul edilebilecek karavanlar ve fiyatlarını toplayacak olursak;

Güney karavan midi modeli: 9000 tl
Erba Karavan 340 modeli : 14.500 tl
Saly 323 petite s modeli : 16.000 tl
Pino cachalote modeli: 18.500 tl.

Bu fiyatlarla biz ya hayal kurmaya devam edeceğiz, yada kaliteden biraz ödün verip Güney'in midisini alacağız.Gerçi forumda firmanın müşterisine karşı dürüst olduğu, satış sonrası hizmetlerinin iyi olduğu gibi hoş yorumlara da rastladım. Daha fazla "hayal" etmemek için 2015 baharına güney midi ile giresim var. Yukarıdak modeller ve özellikle gney midi için yorumlarınızı alabilir miyim?

Benim şahsi yorumları özetle;

Güney karavan midi modeli: 9000 tl
Kalitesi ilk etapta tartışılsa da firmanın dürüstlüğü ve malını arkasında durması, yanında mantıklı fiyatı hoş göründü.

Erba Karavan 340 modeli : 14.500 tl
Bu firmaya hiç güvenmiyorum. Özellikle 500 kg dedikleri modelin 800 kg civarı çıkması ve telefon görüşmemizdeki ifadeler bana hiç güven vermedi.

Saly 323 petite s modeli : 16.000 tl
Bu firma da dürüst geldi bana. 2 kişilik modele ranza ekletmek istedim, şu haliyle 740 kg yi ancak ayarladık, ranza koyarsak ruhsat gerekir diye açık açık söylediler. 3 kişilik olsa ve fiyat biraz daha makul olsa sitelerindeki görseller gayet hoş aslında. Hatta pino cachaloteden hoş.

Pino cachalote modeli: 18.500 tl.
Yerliler içind een kaliteli çekme karavan diyebiliriz herhalde.Ama diğerlerine göre daha geniş bir en'e ahip olması ve daha şişkin bir cüzdan gerektirmesi nedeniyle bunuda elemek durumda kalıyorum.
 

Ynt: Küçük (3+1) Karavanlar

750 kg altı,ruhsatsız karavanla yurt dışında evraksız çıkabılıyormuyuz?avrupada ruhsat ıstemıyorlarmı?
 



Ynt: Küçük (3+1) Karavanlar

26.12.2014 Cuma günü Güney karavanı ziyaret edip 2 ve 3 kişilik modellerini inceledim. Burada bir abimiz "güney karavan hayallerine bir an önce kavuşmak isteyen bütçesi düşük arkadaşların tercih edeceği türden" gibi bir yorum yapmış ve eklemişti "ben bir daha almam" diye. Karavanları inceledikten sonra hayallere iyi bir bütçe denkleştirene kadar ara vermenin çok daha mantıklı olduğunu gördüm. Abartı olacak belki ama bu karavanlar "tekerlekli gecekondu" gibi. Gerçekten çok kalitesiz maalesef.
Türkiye de neden adam gibi 3 kişilik, ekonomik karavan yapılmıyor anlamadım vesselam.
 

Ynt: Küçük (3+1) Karavanlar

Üstadlar daha iyi değerlendirecektir mutlaka ama emeksan big hermanniyi de listeye eklenebilinir sanırım... resimlerde ocak ve duş yok gibi ama...

konuyu takibe devam...
 

Ynt: Küçük (3+1) Karavanlar

750 kg sınırı , yüklü mü , yüksüz mü acaba, tatile giderken yükümüzü de dahil edersek Saly karavan sıkıntı yaratır o zaman. Bu konuda bilgilenirsek memnun olurum.
 


Ynt: Küçük (3+1) Karavanlar

Teşekkür ederim bilgi için, demek ki işimiz zor , hem küçük olsun , hem güzel olsun , hem de hafif olsun, acaba hangisinden feragat edicem. Takibe devam
 



Ynt: Küçük (3+1) Karavanlar

sevikilhan' Alıntı:
Üstadlar daha iyi değerlendirecektir mutlaka ama emeksan big hermanniyi de listeye eklenebilinir sanırım... resimlerde ocak ve duş yok gibi ama...

konuyu takibe devam...
Emeksan benim de dikkatimi çekti ancak canlı canlı görmek lazım...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,506
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst