Küheylan Kutup Çemberinde "dünyanın Yaylasına Yolculuk"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,348
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 210,212
Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Ferhat, kalın bir kitap da olsa, yabancı bir yörede, çok sevmeme karşın, biraz zor mantar yerim ben. Sonuçta "cavlağı çekmek" var!.. ;D

Cavid Sezen

Etiketler

gezmen' Alıntı:
Ferhat, kalın bir kitap da olsa, yabancı bir yörede, çok sevmeme karşın, biraz zor mantar yerim ben. Sonuçta "cavlağı çekmek" var!.. ;D

Cavid Sezen
Rusya'da köylüler yok kenarlarında topladıkları mantarları satıyordu. Ben de, neme lazım diyerek, durmadım bile.

Okumaya ortalama 12-13 sayfa geriden geldğim için bir türlü mesaj yazmamıştım. Sonunu yakalayım ondan sonra yazarım diye Şu an 24. sayfadayım. Ama artık dayanamıyacağım, yazıyorum

Ellerine, ayaklarına sağlık Ferhat. Maddi sorunları aşsam da 45 gün gibi izin probemini çözsem de cesaret edemiyeceğim bir geziye çıkmıştınız. Tebrik ederim. Gezi yazıları ve fotoğraflar çok güzel olmasına rağmen yine de cesaretlenemem gibi geliyor Ama bu güzel gezi yazısından sonra bu işe cesaretlen 2-3 karavancı çıkar herhalde.

Ayrıca bilgisayar başında vakit ayırıp bizler için böyle güzel gezi yazısı hazırladığın için teşekkürler.

Resimlere bakmakla doyulmuyor. Gamvik´i artık evlerinden tanıyorum. Biz Gamvik´te daha şanslıydık. Hava biraz daha sakindi ve balinalar oradaydı. Deniz fenerinden karavanların olduğu yere dönerken yoldan ayrılıp kestirmeden gitmek istedik ama kuşların saldırısına uğradık. Herhalde yuvalarına fazla yaklaştık. Elimizdeki oltaları başımızın üzerinde tutarak yola doğru yürüdük. Bizi yola varıncaya kadar takip ettiler.
Siz bizden daha fazla çeşit çilek tanıyorsunuz artık. Mantarlardan çörek ve yumurta mantarlarını diğerlerinden ayırdetmek çok kolay. Çörek mantarının yenmeyecek bir benzeri vardır ama çok acı olduğu için hemen farkına varılır.
Bu iki mantarı aşağıdaki linklerde görebiliriz. Mantarları en iyi tanıma şekli, bilen birisiyle bilgilendirici bir mantar gezisi düzenlemek olur.
http://www2.ogm.gov.tr/sites1/mantar7.htm
http://www2.ogm.gov.tr/sites1/mantar23.htm

PDF dosya oralara gidecekler için çok faydalı olabilir.

Detaylı bilgiler, zevkli anlatım ve güzel resimler için tekrar teşekkürler.

Otopark fiyatları dudağımı uçuklattı resmen .şimdi kimbilsin kamping fiyatları nedir diye geçirdim içimden .Biz de Innsbruck'ta kiralık motokaranlı gezimide stad yanında bir parkta konakladık .Hem ucuzdu hemde kimse bir şey dememişti .

Çek cumhuriyetindenAvusturya'ya geçenken Vlata nehri kenarında şirin bir restaurant ,pansiyona denk gelmiştik .Oltaları ile bir grup dikkatimizi çekmişti ve Mutafa'nın ricası ile adamları sorguya çekmiştim .Finlilerdi ve balık avlama yarışı için orada bulunuyorlardı ,hoş sohbet oldukları konusunda hemfikirim .Hatta Mustafaya o plastik böcüklerden ;D ;D ;D ;D ;D bile vermişlerdi

Sirin Ailesine Emekleri icin cok tesekkürler.Harika bir paylasim ve siz de Harikasiniz.Bizde Esimle hic teredüt edmeden yola cikariz, heryerde kaliriz.Her sey gönlünüzce olsun.

Saglikli ve Güzel geziler dilegiyle.

Şirin alesine bizide oralara taşıdıkları için çok çok teşekkür ederiz.Ferhat okurken okadar dalmışım ki hanımın sorusuna cevap vermediğim için fırça yedim.

Geç yanıt için kusura bakmayın, karadeniz gezisine denk gelince yeni mesaj da olmayınca bu mesajlar kaynamış. :-[
Finlandiya İskandinav ülkelerinin en ucuzu. Kamp ücretleri kampına göre değişir ama 20-30 avro civarında. Park yerlerini herhalde şehir merkezine araçla girilmesin diye hep yüksek tutmuşlar. Liman bölgesi aslında şehrin biraz kenarında ama orasıda bizdeki havaalanı otoparkları gibi pahalı. Neyse ki stad otoparkları gibi alternatifleri var.

gezgör' Alıntı:
Sirin Ailesine Emekleri icin cok tesekkürler.Harika bir paylasim ve siz de Harikasiniz.Bizde Esimle hic teredüt edmeden yola cikariz, heryerde kaliriz.Her sey gönlünüzce olsun.

Saglikli ve Güzel geziler dilegiyle.
Umarız bir gün bir yerlerde tanışma fırsatı da buluruz kimbilir.

seyyah54' Alıntı:
Şirin alesine bizide oralara taşıdıkları için çok çok teşekkür ederiz.Ferhat okurken okadar dalmışım ki hanımın sorusuna cevap vermediğim için fırça yedim.
Devamı da geliyor. ;D ;D

Finnmark Bitiyor Troms Başlıyor.
Artık Finnmark bölgesinden çıkıyoruz. Bundan sonra Troms Bölgesindeyiz.
Önce bu bölümün haritası.

Ekli dosyalar

• P9093308.jpg
    210.5 KB · Görüntüleme: 157
  • Alta.zip
    1.4 MB · Görüntüleme: 168

Ferhat, istersen Trömsö'yü pas geç; birileri, bu kentin adını duymak istemiyor da!....

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Ferhat, istersen Trömsö'yü pas geç; birileri, bu kentin adını duymak istemiyor da!....

Cavid Sezen
Tromso'da ne olmuştu ki?

Neyse zaten bu gezide oraya girmedik.

"Trömsö Faciası"...

Trömsö, kentin adı olduğu gibi, aynı zamanda Trömsö'nün merkezi olduğu yönetim biriminin adı diye biliyorum.. :-\
(Haritada, kente uğramadığınızı görmüştüm.)

Cavid Sezen

Cehalet işte Cavid Hocam. İnternetten aratınca şimdi anladım maç muhabbetiymiş. Bu konuları hiç takip etmeyince bilemiyorum. :-\ ;D

Bu gezide Tromso'ya uğramadım ama onun için değil tabiki.
2003 yılında gitmiştim ve hoşuma da gitti. Adada kurulmuş ve bir üniversite kenti. Üniversitesinin bir müzesi de vardı. Depremle ilgili, kuzey ışıklarıyla ilgili olanlar aklımda kaldı. Kentin diğer yanında ise, geniş bir botanik bahçesi vardı. Kocaman maydanoz çiçeği kılıklı bitkileri aklımda kaldı. Bir daha gidersem maç sonuçlarına hiç bakmam uğrarım herhalde. ;D

Tromso'nun merkezinde olduğu kesime "Troms" adı verilmiş. Kuzeydeki bölüm "Finnmark", güneyi ise "Nordland".

Ekli dosyalar

• 514px-Norway_counties.svg.png
    23.2 KB · Görüntüleme: 330