Saat 12:30'da 9609 kilometreye gelince Polonya Sınırına Ulaştık.
Litvanya'da giderken uğramadığımız Kaunas'a uğramış olduk ama en kestirme yoldan da ülkeyi aştık. Şimdi giderken geçtiğimiz aynı sınır noktasına tekrar ulaştık. Bu arası çok dar bir bölge olduğundan başka bir sınır kapısı da yok. Sadece biraz daha güneyde daha tali bir yoldan geçiş görülüyor. Litvanya'da da 289 kilometre yol alarak ülkeyi aşmış olduk. Para dönüşümü ve mazot alışı yapmadık.
İş sebebi ile bir kere Kaunas'ı ziyaret etme fırsatı bulmuştum. Fotoğraflarını göremedim ama umarım eski şehri gezmişinizdir. Çok güzeldi hala aklımdadır.
İş sebebi ile bir kere Kaunas'ı ziyaret etme fırsatı bulmuştum. Fotoğraflarını göremedim ama umarım eski şehri gezmişinizdir. Çok güzeldi hala aklımdadır.
Şimdi gezi yazılarını yazarken keşke daha iyi gezebilseymişiz diye düşünüyoruz. O zaman da fazla vakit ayıramayınca, sadece şöylesine bir bakma şeklinde yapabildik. :-\
İnternetten bakıyorum, mesela kalesi çok güzel. Kalenin hemen yanında da kocaman bir otopark görülüyor. Biz fena ıskalamışız. Zamanı olan arkadaşların Kaunas'ı kesinlikle detaylı gezmesi lazım. :
Gugıl görüntüsünde de fotoğrafını yayınladığım nehir kenarındaki LIETUVA yazısı da açık bir şekilde görülebiliyor.
Sivrisinek varlığı, hem de çok oluşu, berbat birşey!..
Sivrisinek soykırımı(!) da iyi olmuş hani.
Letonya ve Litvanya'yı, Polonya'ya daha çok zaman ayırabilme adına hızlı geçtiniz değil mi? :-\ Böyle olunca da, insanın gez(e)mediği yerlerde gözü kalıyor. Neyse, bir daha gel(ebil)me nedeni olur...
Dönüşü işlerimizin nedeniyle ciddi bir şekilde hızlandırmış olduk. Yine de biryerleri ziyaret etmeden de yolculuk olmaz.
Önemli noktalar olarak, Polonya'da Varşova'da giderken gezemediğimiz yerler ve Slovakya'da Bratislava olacak. Devamında yine sürprizlerimiz olacak.
Özellikle Almanya veya İskandinavya üzerinden Litvanya'ya gidecek karavancılar için, aldığımız bir broşürde uygun fiyatlı feribot ulaşımı bulunuyor. Broşürde ayrıca ve kamp alanları ve gezi rotaları ile ilgili bilgiler de var.
pdf versiyonu için aşağıdaki linki kullanınız. (12MB)
http://www.mediafire.com/view/?0qqhisiswxtqfxj
Daha kaliteli jpg formatlı paket için aşağıdaki linki kullanınız. (12MB)
http://www.mediafire.com/download.php?1i9fkocl1lunfqd
Saat 12:30'da 9609 kilometreye gelince Polonya Sınırına Ulaştık. Sınırdaki park alanına girdik. Burada para bozduracağız. Burada 100€ bozdurup 410zl (zloti) aldık. Bize kahve de ikram ettiler. Polonya'da Vignet kamyon gibi ticari araçlar için kullanlıyor. Hava güneşli ve güzel sıcaklık 24°C oldu. Güzel havaları özlemişiz. Bizim gibi çiçekler böcekler de memnun. Kahvelerimizi kapıdaki çardağın altında içtik.
Biraz ilerideki, kuzeye çıkarken de uğradığımız park yerine saat 12:50'de girdik. [GPS180]. Burada WC, dus, su, para dönüşümü, bar vignet gibi ihtiyaçlar görülebiliyor. Biz banyo düzeneğimizi kurduk banyomuzu yaptıktan sonra ben Rusya'dan aldığımız balığı pişirirken Nermin de salatayı yaptı. Havayı güzel görünce de yemeğimizi de masayı dışarı atıp yedik. Tüp seviyemiz 14.5kg'a indiği için balığı artık küçük kartuş tüple yaptık. Gaz tüpümüzü artık buzdolabı için kullanacağız. Bu tesiste WC 1.5zl duş ise 8zl fiyatla yapılabiliyor. Biz tesisi kullanmadık. Burada ücretsiz internet bağlantısı vardı. Hatta bağlanılıyor ama internet kesik. Herhalde bir arıza olmuş. Yemek, banyo derken buradaki park yerinde 3.5 saat geçirmiş olduk.
Polonya'daki ilk şehir olan Suwalki'ye ulaştık. Rusya'dan aldığımız mazot bizi buraya kadar getirdi. Burada ise litresi 4.94zl'den 43.12lt aldık. Burada litresi 1,20€'ya geliyor.