Küresel Isınmaya Karşı Bisikletle 103 Gün

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,034

ceranus

Tabanvay-Offroad Grubu
Yer
ANKARA
Bisiklet ile 7245 Km, Pedalla Türkiye
Pedalla Türkiye aylar öncesinden hazırlanmış bir proje. Bu projenin özelliği, tek kişilik bir bisiklet yolculuğu ile gerçekleşmesidir. Projeyi gerçekleştirecek olan kişi; Serkan Taşdelen, 1982 Erzincan doğumlu. Bisiklet, Doğa Yürüyüşü, Yüzme, Koşu ve Kampçılık sporları ile yıllardır iç içe yaşamakta. Bu proje için antrenmanlarını disiplinli bir şekilde gerçekleştirmekte.
Yola çıkış nedenimiz; gün geçtikçe yüzünü gösteren “KÜRESEL ISINMA”, bunun beraberinde getirdiği “KURAKLIK”, sahiplenesi bir yalnızlığa terkedilmiş “DOĞA”, geçmişimizin saklı labirentlerinde atalarımızın izini süreceğimiz “TARİH”, zamana direnen ve yaşam fonksiyonlarını diriltmek istediğimiz “KÜLTÜRÜMÜZ”dür… Amacımız, bu konulara dikkati çekip, bu gerçekliklerin var olduğundan herkesi haberdar etmek.
Dünya 5 milyar yaşını doldurma evrelerindeyken, bu ihtiyar dostumuza biraz daha iyi davranmak gerektiği kanısındayım. Bunca yıldır bizleri cömertçe bağrında barındıran Dünya’ya acaba borcumuzu ödeme vakti gelmedi mi? Çoktan geçti de yankılarını dinliyoruz yapılan hataların! Dolayısıyla “SIFIR YOK OLUŞ” un varlığını zihinlere kazımaktır amacımız.
Bunların yanı sıra, yol boyunca tek aracımız olan bisiklet ile ilgili“Bisiklet Sporu”na da değineceğiz. Projemiz 29 Nisan 2007 günü başlayıp, 10 Ağustos 2007’de son bulacaktır. Proje yaklaşık 103 gün sürecek. Konaklama ise yarı pansiyon yarı kamping şeklinde olacaktır.
Erzincan’dan başlayıp İstanbul’da tamamlanacak olan projede 7245km yol kat edilecektir. Güzergâh, yukarıda bahsettiğimiz amaçları anlatan yerlerden geçecektir. Bu merkezlere, projemiz ile ilgili panolar yerleştirilecek ve “Pedalla Türkiye” turunun geçtiği yerler belirtilecektir. Bu panolarda o yörede olma amacımızı gösteren fotoğraflar ve bilgilendirmeler olacaktır. Proje “Doğa Derneği” ile ortaklaşa gerçekleştirilecektir. “SIFIR YOK OLUŞ” adı altında sesimizi duyuracağız.
Güzergah;
Erzincan, Tunceli, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Diyarbakır, Bingöl, Erzurum, Kars, Ardahan, Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Çankırı, Ankara, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Adana, Mersin, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Manisa, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul.
Projemizi duyurabilirsek amacımıza bir o kadar yaklaşmış oluruz. Tek kişilik başlayacağım turda, birçok bölgede yalnız olmayacağım. Bu gayede, birlikte pedal çevirmek isteyen arkadaşlarım da yanımda yer alabilecektir.

Basın aracılığı ile kamuoyuna duyurulur.
Serkan Taşdelen

Etiketler
Ynt: Küresel Isınmaya Karşı Bisikletle 103 Gün

ve bız Serkan arkadasımızı Ankara'da karsılamayı dusunuyoruz

yolun acık olsun Serkan, senınle bırlıkteyız

Sekan'ın Telefon numarası

Serkan TAŞDELEN

0535 513 58 53

ERZİNCAN

Serkan'ın konu ıle ılgılı ınternet sıtesı

www.pedallaturkiye.com

Konuya ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.
Amacımıza ulaşmak için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım artık. Sabırsızlıkla 29 Nisan'ı bekliyorum.
Yollarda görüşmek dileği ile..

Sevgiler...

www.pedallaturkiye.com

hepimiz senin yanındayız, seni destekliyoruz
ankara'da ADOG olarak seni karşılayacağız, biz de seni sabırsızlıkla bekliyoruz
yolun açık, pedalın hızlı olsun :smiley:

sevgiler...

Zerrin

Serkan arkadaşımı yürekten destekliyorum.

Onun bu haberini okuyunca bisiklet üzerinde eylem yaptığımız günleri hatırladım ve heyecandan tüylerim diken diken oldu. Özellikle Ankara'ya girip, standların olduğu Yüksel Caddesi'ndeki karşılanışımızı unutamıyorum, tüm yorgunluğumuzu unutturmuştu. O yıllarda olup tekrar Serkan kardeşimle pedal çeviriyor olmayı çok isterdim. Birilerinin sizi desteklediğini bilmek kuvvet veriyor.

Bizim İstanbul'dan Ankara'ya pedal çevirdiğimiz ekim 1993'te, Serkan'ın henüz 11 yaşında olduğunu bilmek, şimdi farklı konuda da olsa, sorumluluğu onun devam ettiriyor olması beni çok duygulandırdı. Birilerinin bayrağı devralıyor olduğunu bilmek çok güzel.

Tabii bizim pedal çevirdiğimiz günlerde iletişim imkanı bugünkü kadar yaygın değildi. İnternet denen şeyin "i"si yoktu. Şu an Serkan'ın projesine destek veren Yeşil Bisiklet, kurulduğu tarihten beri olduğu gibi o zaman da bizim en büyük destekçimizdi. Ki eylemi Yeşil Bisikletliler olarak yapmıştık. Bizim tek eksiğimiz o zamanlar, yöresel radyo ve gazetelerle irtibata geçmemiş olmamızdı. Bunun eksikliğini o şehirlere vardığımızda gördük. Mesela Bolu'da, yemek molası için bir lokanta'ya girdiğimizde, tesadüfen karşılaştığımız Köroğlu Gazetesi muhabiri ayaküstü röportaj yapmış, ancak daha önceden haberleşmiş olsaydık, Köroğlu Radyosunda canlı programa konuk etmesinin mümkün olabileceğini belirtmişti.

Cep telefonu diye birşey de yoktu o zamanlar; bir yerleşim yerine veya tesise vardığımızda, oranın sabit telefonundan bizi destekleyen Hür-FM'i arıyor, oranın telefonunu veriyorduk. Hür-FM, hemen yayını kesip, bizi arayarak canlı yayına bağlanıyorduk.

Şimdi bu yönder Serkan kardeşim çok şanslı, bunları kullanarak sesini daha fazla insana duyurma imkanına sahip.

Pedalına kuvvet kardeşim, yolun açık olsun...

Kalbim seninle...

bike_cumhuriyet_01.jpg

bike_cumhuriyet_02.jpg

bike_kim.jpg

bike_gazete.jpg

Gürdal hocam bunları duymak ne kadar güzel :smiley: 97 senesinde Timur Danış ve Git Dergisi yazarı 7 arkadaşla birlikte Akkuyu santraline karşı Mut - Gülnar arasında 4 gün (3 gecesi Yeşil Ev'de geçmişti) kamp yapmıştık. TRT vericilerinin bulunduğu bir zirveye (yanlış hatırlamıyorsam Küçük Kızlarsivrisi idi) tırmanış sırasında köylülerin bizi "terorist" diye jandarmaya bildirmesiyle tüm Mersin'i ayağa kaldırmıştık... Sizin bir alt kuşağınız biz olduk sanırım, bayrak devroluyor gibi ;)

Sedat hocam öncelikle düzelteyim; Gürdal değil Özdal (ciddi olarak dert etmem de /nedense herkes Gürdal der, acaba değiştirsem mi;-) ? ).

Nükleer Karşıtı Platform'da yer aldığımız dönemim hayatımda farklı bir yeri var.

Bunlardan en belirgini tarihi yanlış hatırlamıyorsam, 11 kasım 1994 günü Ankara'da Greenpeace ile ortak yapmayı planladığımız bir eylem vardı. Ona katılmak için hazırlanırken, 10 kasım sabahı erken saatte aldığım bir telefonla Ankara'ya başka sebeple acil olarak gitmek zorunda kalmam herşeyi alt üst etmişti. Gelen haber annemin ölüm haberiydi. Daha sonra biraz sorumluluk duygusu, biraz bu ani kaybın şoku filan derken, NKP'dan uzaklaştım.

Ama ne kadar uzak da kalsak, bir köşemizi kemiriyor bu ülke için aklımıza yatmadığı halde, ısrarla yapılmak istenen şeyler.

Bizler aslında bir avuç insanız maalesef, halkımız çok duyarsız bu tür konularda. Ve bu bir avuç insan yıllar geçse de bir birini buluyor bir şekilde. Timur Danış biraz marjinal bir tipti yaşam tarzıyla. O bu yüzden çok daha uzun soluklu eylemler gerçekleştirdi. Bunlardan biri de binlerce km. yürümesiydi. Biz de İstanbul'a bisikletle ulaşabileceğimiz bir yerde Timur'a destek vermek için iki arkadaş bisikletle Adapazarı - Kerpe yönünde yola koyulduk. Bir hafta sonu Timur'le beraber olacak, ona destek olacak, yazıklarını teslim alıp, İstanbul'da dergi'ye ulaştıracaktık. Bu turda Biz sakin sakin iki bisiklet arka arkaya Adapazarı'ndan Kerpe yönünde ilerlerken 2 kişinin sopalı saldırısına uğramıştık. Kabus gibiydi.

Ama güzel yanları da vardı, gerçi hepsi polis müdahalesiyle son bulmuştu :smiley: O zamanlar ben şehir içinde ulaşım aracı olarak bisikleti kullanıyordum. Ve bisikletimin arkasında nükleer santralleri protesto eden bir afişle birlikte bir iskelet maketi vardı. Bir gün Ortaköy'de bir kaç arkadaş toplanmıştık, ardından sivil ekipler gelip zorla bisikletimin arkasındaki iskeleti indirtmişlerdi. Yine bir gün yardım toplamak ve dikkat çekmek amacıyla şu an nereden geldiklerini bile hatırlamadığım 3 bayan arkadaşla İstiklal Caddesinde canlı keman konseri vermiştik. O da polis müdahalesiyle son bulmuştu.

Polis tabii her zaman olumsuz müdahale etmiyordu: Mesela biz protesto için bisikletle Ankara'ya giderken Bolu dağını tırmandığımız süre boyunca önde bir polis otosu bize eskortluk etmişti. Gerçi onlar da dağı tırmandıktan sonra bizi karakola davet edip, kimlik tesbiti yapmış, sırtımızda yer alan pankartlardaki sloganları kayda geçmişti ama olsun :smiley:

Hocam kusura bakma, Özdal ve Güngör yanyana gelince algıyı etkiliyor, her nedense birden Gürdal oluveriyor zihinde :D

Anneniz için üzüldüm, Allah rahmet etsin. Timur abiyi arada bir Kuledibi'nde görürüm. Eskiden ayın son haftası Kuledibi'ndeki kahvede toplanır yazıları teslim eder, muhabbete sarardık. Daha sonra biliyorsun dergi kapandı, şimdi tekrar yayına başladı ama eski içeriği bulamıyorum. Belki de beklentilerimiz artmıştır, kim bilebilir.

Sizin başınızdan da epey ilginç olaylar geçmiş. Sopa olayı tam numunelik "yurdum insanı" durumu olmuş zaten :smiley: Ama çadırda uyurken taşlandığımızı hatırlayınca aslında çok da garipsememem gerektiğini düşünüyorum :smiley: Hatta İzmit Tüpraş binasının çatısından kendini iple sarkıtan Greenpeace eylemcisi için "ipini kesin" diye haykıran güvenlik görevlilerini hatırlayınca "tamam burası Türkiye" diyorum :smiley: Şimdikileri çok daha şanslı olarak görüyorum. En azından toplum artık bu tip olaylara biraz daha göz alışkanlığı kazandı. Tepkiler eskiden olduğu gibi sert olmuyor. Hatta biz bile aslında sizin ve sizden önceki kuşaklar sayesinde biraz da olsa şanslıydık ;)

Neyse hocam, bu muhabbete doyum olmaz. En kısa zamanda görüşmek dileğiyle :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,131
Kayıtlı Üye Sayımız
167,031
Kaydolan Son Üyemiz
volkankesici

Çevrimiçi üyeler