L200 4x4 lerdeki Vergi İndirimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cengizcetken Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,552

cengizcetken

Yeni Üye
Yer
İZMİR/KARABURUN
Merhaba Arkadaşlar.. 2008 L200 4x4 Intense Lux Otm. Sahibiyim... Sigortacımla son görüşmemde aracın kasko bedelinin 38.000 TL olduğunu söyledi .. gerekli evrağı gönderecek. Yıllık 2.321 TL olan Vergi aracın %5 değerini geçtiği için 1801 cc - 2000 cc sınıfından yani 1.643 TL ödüyorsunuz. bununla ilgili bir işlem yaptıran varsa bizede açıklarsa sevinirim. Nereye başvurulacak özellikle... 2008 ve 2007 araclar bu kapsamda 2009 ları bilmiyorum. bakmak lazım . www.dogacsigorta.com.tr de kasko bedellerinin hesabı var bakmak isteyen olursa...

Etiketler
Ynt: L200 4x4 lerdeki Vergi İndirimi

Cengiz bey merhabalar geçen hafta bende başvurdum vergiyi düşürttürdüm,sigortacınızdan aracın bilgilerini ve kasko değerini belirten evrağı imzalatıp ve kaşelettikten sonra vergi dairesine basit bir dilekçe ruhsat fotokopisi hazırlayıp motorlu taşıtların verilerinin yatıldığı daireye teslim edin iş durumuna göre anında veya daha sonra yapıyorlar yapılıp yapılmadığını araç vergi borcu sorgulamadan bakabilirsiniz ben uzun zamandır bu işlemi yaptığım için iyice tecrübe sahibi oldum yardımcı olduysam ne mutlu selamlar.

TUĞRUL' Alıntı:
Cengiz bey merhabalar geçen hafta bende başvurdum vergiyi düşürttürdüm,sigortacınızdan aracın bilgilerini ve kasko değerini belirten evrağı imzalatıp ve kaşelettikten sonra vergi dairesine basit bir dilekçe ruhsat fotokopisi hazırlayıp motorlu taşıtların verilerinin yatıldığı daireye teslim edin iş durumuna göre anında veya daha sonra yapıyorlar yapılıp yapılmadığını araç vergi borcu sorgulamadan bakabilirsiniz ben uzun zamandır bu işlemi yaptığım için iyice tecrübe sahibi oldum yardımcı olduysam ne mutlu selamlar.
Bende aynı şekilde vergiyi düşürttüm, fakat ayın15 inden itibaren sistemde görüneceğini ve parayı yatırabileceğimi söylediler.

slm arkadaşlar adım murat benim sigortacı tam tersi maliyenin genelgesinde bu işin sadece ruhsatta otomobil olarak geçen araçlar için yapılabileceğini söyledi ...
ben aracı babamın adına olan işyerimize işletip kdv den düşürdüm ve maliyeye ödediğimiz vergide yıllık kazancımızdan gider olarak düşülüyor şimdi aracım şahıs adına ve ben maliyeye dilekce verip 2008 model l200 intense 4x4 aracımın vergisini 1643 tl den ödeyebilirmiyim saygılar

Murat bey merhabalar sizinsigortacınız konuyu tam bilmiyor olabilir sonuçta benim aracımda ruhsatta kamyonet yazıyor 4x4 bile yazmıyor ruhsat çıkarken emniyete sormuştum niye arazi taşıtı veya 4x4 ibaresi yok diye bana söylenen kamyonet araca ruhsatta hiç bir ibarenin yazılmadığı sadece sistemdeki dosyasında yazdığı söylendi hatta bu yüzden vergi dairesindeki müdürle iddaya girdim ve emniyeti aradık öyle ikna oldu sizde aracınıza araç sorgulama sayfasında baktığınızda 4x4 yazdığını göreceksiniz selamlar.

TUĞRUL' Alıntı:
Murat bey merhabalar sizinsigortacınız konuyu tam bilmiyor olabilir sonuçta benim aracımda ruhsatta kamyonet yazıyor 4x4 bile yazmıyor ruhsat çıkarken emniyete sormuştum niye arazi taşıtı veya 4x4 ibaresi yok diye bana söylenen kamyonet araca ruhsatta hiç bir ibarenin yazılmadığı sadece sistemdeki dosyasında yazdığı söylendi hatta bu yüzden vergi dairesindeki müdürle iddaya girdim ve emniyeti aradık öyle ikna oldu sizde aracınıza araç sorgulama sayfasında baktığınızda 4x4 yazdığını göreceksiniz selamlar.

teşekkürler tuğrul bey en kısa zamanda gelişmeleri buraya yazıcam iyi çalışmalar.. ;)

Selam :smiley:

2009 4X4 Magnum kullanıyorum ve daha dün sigortacımdan almış olduğum evrakla beraber, Ankara Yeğenbey vergi dairesine şahsen başvurdum. Orada benle ilgilenen arkadaş, yanımda kendi bilgisayarından aracımın kasko değerini çıkardı ve maalesef çıkan rakama istinaden indirim yaptıramadım. Aynı durum, büyük ihtimal 2009 Intensler içinde geçerli olabilir çünkü bilgisayarda 2009 Magnum ve Intense aynı kutucuk içerisindeydi.

murat067' Alıntı:
slm arkadaşlar adım murat benim sigortacı tam tersi maliyenin genelgesinde bu işin sadece ruhsatta otomobil olarak geçen araçlar için yapılabileceğini söyledi ...
ben aracı babamın adına olan işyerimize işletip kdv den düşürdüm ve maliyeye ödediğimiz vergide yıllık kazancımızdan gider olarak düşülüyor şimdi aracım şahıs adına ve ben maliyeye dilekce verip 2008 model l200 intense 4x4 aracımın vergisini 1643 tl den ödeyebilirmiyim saygılar
Sigortacıdan bende önce aynı yanıtı aldım ısrarcı davranarak vergi dairesine telefon ettirdim. Vergi dairesinden aldığı cevap; sen formu doldurup imzala işin orasına biz karar verelim olmuş. Formu onaylatıp vergi dairesine götürdüm iş halloldu. Malesef çoğu insanın kendi mesleğinden haberi yok.

aracın kasko değer bildirim listesini sigortacınıza doldurtup vergi dairesine başvurmanız yeterli verginizi bir alt dilimden ödüyorsunuz boşuna devlete fazladan vergi ödemeyin

Cengiz bey siz sigortacınızı değiştirin bence ,aracın ruhsatta kamyonet yazması önemli değil sistemde ne yazdığı önemli bunu kendiniz bile sorgulayabilirsiniz selamlar.

cengizcetken' Alıntı:
Ben Yaptırdım diyenler var ama sigortacım Kamyonet yazdığı için olmaz dedi üstüne gideyim bari ...
Sigortacınızın; kanundan yönetmelikten haberi yoksa bunun cezasını siz çekmeyin. Evet kamyonetlerde böyle bir sınırlama var fakat bizim araçların 4x4 olması işi değiştiriyor ve yöneltmelik gereği vergilendirmede binek sınıfına sokuyor.

cengizcetken' Alıntı:
Ben Yaptırdım diyenler var ama sigortacım Kamyonet yazdığı için olmaz dedi üstüne gideyim bari ...
sigortacınıza sorun bakalım aracınız kamyonetse neden 400 tl vergi ödemek yerine 1250 tl ödüyorsunuz_?

ceb76' Alıntı:
Selam :smiley:

2009 4X4 Magnum kullanıyorum ve daha dün sigortacımdan almış olduğum evrakla beraber, Ankara Yeğenbey vergi dairesine şahsen başvurdum. Orada benle ilgilenen arkadaş, yanımda kendi bilgisayarından aracımın kasko değerini çıkardı ve maalesef çıkan rakama istinaden indirim yaptıramadım. Aynı durum, büyük ihtimal 2009 Intensler içinde geçerli olabilir çünkü bilgisayarda 2009 Magnum ve Intense aynı kutucuk içerisindeydi.

Bendede 2009 magnum var vergi dairesinde MT görünüyor araç otomatik tabii bunun indirimle alakası yok vergiyi bende dün tam yatırdım sistem şöyle çalışıyor kasko değeri % 5 i bulun bu miktar ödemeniz gereken vergiden fazla ise parayı normal yatırın vergi kasko değerinin %5 inden fazla yada geçiyorsa indirim yaptırın. yanlışım varsa düzeltirsiniz.

ben dilekceyi maliyeye verdim ödemeyi yaptığım gün sonuç ortaya çıkar saygılar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR