L200 4x4 lerdeki Vergi İndirimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cengizcetken Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,532

Etiketler
Ynt: L200 4x4 lerdeki Vergi İndirimi

selam ben bu forumu aylardır geziyorum çiftkabin pikap almak için araştırma yaparken buldum sizleri iyikide bulmuşum.2012 hilux almaya karar verdim ve aralık kampanyasıyla hilux 4x4 adventure aldım.bu konu altındaki vergi indirimine sayenizde yaptırdım sigorta şirketimden kasko değer listesi ve araç bilgilerini yazan belgeyi imzalı ve kaşeli olarak aldım yeğenbey vergi dairesine gittim dilekçe falan sormadılar sadece sigortadan aldığım belgeye baktılar sisteme girdiler ve vergi 3443 tl den 2295 e düştü. ister hemen burdan yatır ister sonra yatır dediler toplam 5 dakika sürmüyor. ruhsatta kamyonet yazması önemli değil bendede kamyonet ve 4x4 yazıyor. 4x4 olduğu içinindirim var.sigortacımda sizin araç kamyonet size olmaz dedi belgeyi verirken bende forumdaki arkadaşlar yaptırmış birde ben gidiyim dedim.Hiç sıkıntı olmadan halloldu.yalnız bu işlemi her yıl ocak ayında yaptırmamız gerektiğini söyleyim bende.

Gerçekten sıkıntılı bir durum bi aralar iyice saçmalamışlardı 4x4 pick-up ların vergi ödemelerini araç hem kamyonet sınıfında hem lüx araç sınıfında cc de 2000 i geçince ortaya manyak rakamlar çıkıyordu scania çekiciyle hemen hemen aynıydı :D :D :Dşimdi bayaaa iyi.

kuzucuk' Alıntı:
selam ben bu forumu aylardır geziyorum çiftkabin pikap almak için araştırma yaparken buldum sizleri iyikide bulmuşum.2012 hilux almaya karar verdim ve aralık kampanyasıyla hilux 4x4 adventure aldım.bu konu altındaki vergi indirimine sayenizde yaptırdım sigorta şirketimden kasko değer listesi ve araç bilgilerini yazan belgeyi imzalı ve kaşeli olarak aldım yeğenbey vergi dairesine gittim dilekçe falan sormadılar sadece sigortadan aldığım belgeye baktılar sisteme girdiler ve vergi 3443 tl den 2295 e düştü. ister hemen burdan yatır ister sonra yatır dediler toplam 5 dakika sürmüyor. ruhsatta kamyonet yazması önemli değil bendede kamyonet ve 4x4 yazıyor. 4x4 olduğu içinindirim var.sigortacımda sizin araç kamyonet size olmaz dedi belgeyi verirken bende forumdaki arkadaşlar yaptırmış birde ben gidiyim dedim.Hiç sıkıntı olmadan halloldu.yalnız bu işlemi her yıl ocak ayında yaptırmamız gerektiğini söyleyim bende.

evet bizde de 2011 L200 4x4 Instyle var, en full u olunca vergisi anca 3yılda düştü :smiley: vergi 3443 tl den 2295 e düştü. tabi dilekçe verdikten sonra aşağı indi. kendiliğinden olmuyor nedense, hep bizim araştırıp bulmamız gerekiyor. yıllık 1150 TL demek iyi para, 1 aylık geçim ücretim.

Bu Senede Geçen Sene gibi 2008 L200 4x4 ün vergisini bir alt kademeden ödedim ( 6 aylık 1.250 TL yerine 885 TL) Fakat ben geçen seneden başvurdum diyerekten ödeme işini son günlere bırakmıştım. Bu indirimden yararlanmak için her sene tekrar başvurmak gerekiyormuş. Herhalde arabanın fiyatı artacak yıllar geçtikçe ondan korkuyorlar. bu vergi işi olmasa bugün satıp sıfırını alırım. ama bu kadar vergi vermek enayilikmiş gibi geliyor. Allah her 4x4 sahibine sabır versin ;)

Ynt: L200 4x4 Lerdeki Vergi İndirimi

Arkadaslar,
2008 L200 magnum AT icin gecmis yillarda kasko indiriminden faydalanarak bir alt motor hacminden vergi odemekteydim.
Fakat bu sene sigorta sirketleri ve vergi dairesi koalisyon halinde cebimizdeki paraya saldiriyor.
Ornek vermek gerekirse : benim aracin 2011 ve 2012 yillarinda kasko degeri 35.300 TL iken aradan 2-3 yil gecmesi ve aracin gercek degeri dusmesine ragmen 2014 yilinda kasko degeri 38.000 TL olarak tesbit edilmis ve MTV vergi indiriminden faydalanamiyorum. Sigorta sirketleri son yillarda artan geri odemeleri sebebiyle karlarini arttirarak devam ettirmek icin bence degeri suni olarak yukseltiyorlar.
Vergi Dairesi de bundan fayda saglayip bizlerde daha cok vergi alma imkanina kavusuyor.
Benimle ayni durumda sanirim bircok kisi vardir.
Hukuk duzeninde idare ve sahislarin her islemine itiraz yolu varken arastirmalarimda kasko degerine itiraz yolunun acik oldugunu gormedim.

Sizler ne dusunuyorsunuz?

Merhaba
4 -6 yaş grubundaki intense'ler vergi indiriminden yararlanırken AT instyl'lar yararlanamıyor.
Otomatik L200 sahibi olmak da hayal bu gidişle

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

SON KONULAR

Geri