L200 Almayı Düşünüyorum Yardım!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MehmetCaglar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,776

MehmetCaglar

Yeni Üye
Herkese Merhaba,

Ben yıllardır 4x4 L200 almak istiyorum.Bu forumdaki birçok konuyu inceledim l200 ile ilgili şimdi kararım ciddiye bindiği için birde ben konu açmak istedim.L200 Sahipleri bana tavsiyelerini,şikayetlerini ve yorumlarını bırakırlarsa çok sevinirim.

Özellikle şu sorulara cevap aramaktayım konularda okuyoruz ama direk olarak sahiplerinden öğrenirsem çok daha memnun olacağım.

1- Bir yıl sonra MTV ÖTV gibi vergilerde düşüş oluyor mu ? Vergisi yoksa 4 yıl sonramı düşüyor

2- Ben aracı kesinlikle agresif kullanmayı düşünmüyorum.Sizler kullanış şeklinize göre ne miktarda yakıt harcıyorsunuz(Şehir İçi - Şehir Dışı)

3- Bu arabanın VERGİ HARİÇ bana yıllık STANDART bakım masrafı ne kadara patlar ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi Forumlar

Etiketler
l200
Ynt: L200 Almayı Düşünüyorum Yardım!

1 yıl sonra vergisi düşen araç olmadığına göre...

4x4 ler 4.yasında, 4x2 ler 7 yada 8.yasında indirimli mtv ye sahip olur.

yıllık bakım hasar yoksa yag ve fıltrelerdır markaya gore 250 300 e sanayıde es dosta 400-600 arasıda servıste yapılır.

yakıtı 10-14lt arasıdır şehir içi.

Öncelikle cavabınız için teşekkürler 10 lt 2.5 motor içim makul ama 14 lt baya fazla agresif kullanılırsamı 14 lt yakar yoksa normalde demi okadar fazla yakıyor yorumlarda 11 , 12 lt yazıyodu oda agresif kullanımda birde uzun yolda normal kullanımla yakıt ne kadar yakar

Diğer sorular cevaplanmış, ben yakııtan gireyim:

Hiç modifikasyon yapmazsanız ve ağır trafik içermeyen şehir içi kullanım yaparsanız 12-13lt arası yakarsınız.

Aracı yükseltir (aerodinamizmi bozmak), ağırlığını arttırır (metal tampon, vinç, kasa kapatmak için kabin, daha büyük lastik vs) ve İstanbul gibi bir şehirde kullanırsanız 16-17lt bulursunuz rahat.

100km'de 10lt gerçekten pek mümkün değil kamyonetlerde; eski teknoloji Ranger'ım 12.6lt yakıyordu (her yakıt aldığımda not alır ve sonra hesaplama yapardım) hiç modifikasyonu yokken. Sepet, yükseltme, büyük lastik derken 14.5'e çıktı

Şimdi son teknoloji D-Max (yeni kasa) kullanıyorum, modifikasyonlardan önce 11 yakıyordu. Şimdilik sadece büyük lastik var, 12'e dayandı hemen.

Not:
Kamyonetleri agresif kullanmaya pek gerek yok zaten (Amarok'un motoru küçük olduğu için belki onda gerekebilir, hiç kullanmadığım için kesin bilgi diye vermiyorum, sadece tahmin); yeni nesil bir kamyonet alacaksanız (VW, Toyota, Isuzu ve Ford'un sadece Wildtrak'ı yeni nesil) zaten 2000rpm'nin üstüne çıkmak için pek sebep görmezsiniz (otoban kullanımı dahil; Isuzu'da 110km/h otobanda giderken 1900-2000rpm'de oluyor motor)

Ben çiftçilikle uğraşıyorum hocam araziye gitmek için bide eskiden beri hayalini kurduğum için gezmeyide planlıyorum l200 le çoğu yerde şehir içi 10 lt yi duyunca dedim alıp kullanabilirim uzun yoldada 8.5,9 lt yakar diye düşünüyordum çünki diğer yorumlara bakılırsa ortalama bunlar gözüküyodu :D

Başkalarının söylediklerine doğru-yanlış diyemem; ben kendi araçlarımda kesintisiz ölçüm yaparak edindiğim sayılar (ki katalogta yazanlara da gayet yakın).

Çiftçi iseniz büyük şehirde değilsinizdir diye düşünüyorum. O zaman, arkanız boş olduğunda katalog değerinde olur her zaman.

Ayrıca işin içine hobi (gezmek) de katınca; imkanınız el veriyorsa çok da düşünmeyin derim. Ha 10lt yakmış, ha 12lt yakmış, çok da önemsemeyin, hobinize/eğlencenize para harcıyorsunuz diye bakın; yıllardır istediğiniz bir şeyi gerçekleştirin.

yurt dışında olduğumdan vergiyi bilemiyorum

2003 2.5 in asfalt lastiği kullanarak şu anki tüketim değeri 9.8l/100 km ( kesinlikle agresif kullanılmıyor, son hız olarak 90 km aşılmıyor )

yıllık bakım maliyeti bakım gereksinimine göre çok değişkendir. triger kayışı balans kayışı değişecekse maliyet artar, aktarma organlarının yağları değişilecekse haliyle yine artar. dolayısıyla kesin bir fiyat verilemez. filtreleri yılda veya 15.000 km de bir değişiyorlar burda. dolayısıyla 5000 km deki ara servislerde sadece yağ değişiyor o da işçilikle 25 euroya geliyor. filtreler de değişilecekse 40 euro daha ekleniyor bu fiyata.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR