Arkadaşlar selamlar, internetim bağlandı snorkel resimlerini aşağıda bulabilirsiniz.
Ayrıca motoru temizledim 3 seneden sonra ilk defa 3 saatimi aldı ama süper oldu ilk günki gibi...
Bununla beraber araçtaki Bilgisayar ve iphone içinde yeni çalışmalarım oldu, 35w gücünde bir ampli vasıtasıyla aracın önünde görünmez bir yere horn hoparlör bağlantısı yaptım, araç bilgisayarından bir çıkışı da bu hoparlöre girdim.
Aracın konuşma fonksiyonundan haberiniz vardı önceki sayfalarda videoyla anlatmaya çalışmıştım, artık mikrofon olarak bir adet bluetooth headset (kulaklık mikrofon) kullanarak araçla arabanın dışındayken de iletişim kurabiliyorum ve araç cevaplarını bu hoparlör vasıtasıyla dışarıdan duyulacak şekilde veriyor. inanılmaz eğlenceli oldu arabanın 3-4 metre yakınındayken parmak ucu büyüklüğünde bir bluetooth mikrofona konuşup arabanın cevap vermesi.
Ayrıca iphone için 2 programı biraz modifiye edip kendime uyarladım,
birincisi bir soundboard programı; programın içindeki tuşlara bastığınızda ilgili wav dosyasını çalıyor, iphone'un bluetooth üzerinden ses transferi özelliğini kullanarak yine aynı şekilde iponedan yayınlanan sesin aracın dışardaki hoparlöründen çıkmasını sağlamış bulunmaktayım.
iphone ile yaklaşık 25mt uzaktan araçla bağlantı kurabiliyorum. Arabada bilgisayar açıkken, yanından geçenlerle evimin balkonundan oynamak çok eğlenceli oluyor yaşasın kötülük ;D ;D ;D
Dip not: merak edenler için K.A.R.R arabamın adı, karaşimşek dizisinin bir sezonunda K.I.T ile aynı firma tarafından üretilmişti (knight industries) ancak bir bilgisayar hatası nedeniyle kötü karakterli bir araç olup Michael Knight ve K.I.T in uzun uğraşları sonucu altedilip yok edilmişti, açılımı Knight Automated Rowing Robot. ;D
ikinci program ise inclinometer (eğim ölçer); blueprints sitesinden L200 eskizi indirip photoshopta kendi arabama benzeterek programın içine attım ve artık eğim ölçerde kendi arabamın resmini görebiliyorum
Eğlencenin sonu yok, saçma sapan işlerle uğraşıyorum anlayacağınız ;D
Görüşmek üzere...