L200 Disk Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahk40056 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,933

ahk40056

Ana Kamp
geçen sene almık olduğumuz UZUN KASA L200 iNSTYLE A/T ARACIMIZ 40.000 KM DE YANi BiR SENE içiNDE 4. KEZ AYNI ARIZAYI VERDi.ARACI YAPAMADIKLARI içiN 2 FARKLI YETKiLi SERViSE GöTüRDüM BU SEFER BAşKA BiR YETKiLi SERViSE GöTüRECEGiM.

BU SORUNU YASAYAN BASKA ARKADASLAR VARSA BURDAN YAZABILIRLARMI.

AYRICA INTERNETTE BIRAZ ARASTIRDIM AYNI ARIZAYI 2 DEN FAZLA TEKRARLADIGINDA DAVA ACTIGIMIZDA ARACIN YENISIYLE DEGISTIRILDIGI SOYLENIYOR.BU KONUDA BILGISI OLAN ARKADASLAR VARSA YARDIMCI OLABILIRLERMI.

Etiketler

Ynt: L200 Disk Sorunu

90 km nın uzerınde gıderken frene bastıgımda dıreksıyon tıtremeye baslıyor ve arabanın yalpalıyor.arac baya sarsılıyor.hele bu 120 nın uzerınde ıken gercekleştiğinde acayıp bır sekılde tıtremeye baslıyor.ılk once dıskler taslandı 20.000 de taşlandı, 25.000 de diskler değişti ,35.000 de bir daha taşlandı, şuan 40.000 de yıne sorun basladı 40.000 bakımında soyledım yıne taşlıcaklarını fakat balataların da beraber değişmesi gerektiğini istersem balatalarım bittiğinde taşlama yapacaklarını söylediler.

Benzer bir problemi benim araçta yaşadık ama diskler taşlanınca sorun ortadan kalktı. Bu tüm araçlarda olası bir problem zaten. Aklıma gelen sıkıntılardan biri makaslar, eğer makaslarda herhangi bir deformasyon vs varsa bu da aracı yüksek hızlarda etkileyecektir.

makaslarda deformasyon olması mümkün değik cunku araca hiç yuk koymuyoruz ayrıca arazıdede gezdıgımız cok az.hem arac yuksek hızda gıderken hıcbır sorunu yok sadece fren yaptıgımda sorun ortaya cıkıyor.ılk dısklerım bır kere taslandı sonra degıstı degısen dısklerde bır kere taslandı bu ıkıncı taşlanması olacak.ama hala sorunum coozulemedı.

Hangi ildesiniz? Size önerim aracı Ankara Şeref Mitsubishi Servisinize göstermeniz, ilginç sorunlara ilginç çözümler bulabiliyorlar.

ben istanbuldayım artık bu seferde yapamazlarsa artık aracı değiştirmelerini isteyeceğim.

ahk40056' Alıntı:
geçen sene almık olduğumuz UZUN KASA L200 iNSTYLE A/T ARACIMIZ 40.000 KM DE YANi BiR SENE içiNDE 4. KEZ AYNI ARIZAYI VERDi.ARACI YAPAMADIKLARI içiN 2 FARKLI YETKiLi SERViSE GöTüRDüM BU SEFER BAşKA BiR YETKiLi SERViSE GöTüRECEGiM.

BU SORUNU YASAYAN BASKA ARKADASLAR VARSA BURDAN YAZABILIRLARMI.

AYRICA INTERNETTE BIRAZ ARASTIRDIM AYNI ARIZAYI 2 DEN FAZLA TEKRARLADIGINDA DAVA ACTIGIMIZDA ARACIN YENISIYLE DEGISTIRILDIGI SOYLENIYOR.BU KONUDA BILGISI OLAN ARKADASLAR VARSA YARDIMCI OLABILIRLERMI.

Benim nacizane yorumum yoldan geldiğimizde aracları mola yerlerinde soğuk su ile yıkadıklarında fren diskleri eğilebiliyor. Buna dikkat ettinizmi ?

jeomad' Alıntı:
Benim nacizane yorumum yoldan geldiğimizde aracları mola yerlerinde soğuk su ile yıkadıklarında fren diskleri eğilebiliyor. Buna dikkat ettinizmi ?

Sorun aynen budur.

Uzun yoldan geldiğinizde veya şehir içi dur kalkı bol yoğun kullanımlı bir günün sonunda aracın disklere su değdiğinde diskler yamulur.

Sorununuzun nedeni bu.

Benimde başıma daha önceleri geldi bu durum.

Eğer disklerin tornalanmaya ihtiyacı olurda bu işlem yapılırsa fren balatalarının yenisini takmaları gerekir benim tavsiyem tornalanmış disk edğilde herşeyin yeniden takılması yani sıfır disk sıfır balata ve de arkadaşların dediği gibi sıcak diske soğuk suyu tutmamak çok önemli

dediklerinizide servisle konuşmuştum.aracı ben zaten kendim yıkıyorum ve hiçblr zaman arabayı yeni durdurduğumda yıkamadım.herşeyin değişmesi konusundada onlarda yapıldı ama sorun yine çözülemedi.8.000 de balata değiştirdlm.hem bu su yıkama olayı bence çok saçma siz araçlarınızı kışın nasıl kullanıyorsunuz.kışın aracın lastiklerini disklerini kaplatıpmı geziyorsunuz. ayrıca ben bundan başka çok araçta kullandım ve böyle bir sorun hiçbirinde olmadı.

ahk40056' Alıntı:
dediklerinizide servisle konuşmuştum.aracı ben zaten kendim yıkıyorum ve hiçblr zaman arabayı yeni durdurduğumda yıkamadım.herşeyin değişmesi konusundada onlarda yapıldı ama sorun yine çözülemedi.8.000 de balata değiştirdlm.hem bu su yıkama olayı bence çok saçma siz araçlarınızı kışın nasıl kullanıyorsunuz.kışın aracın lastiklerini disklerini kaplatıpmı geziyorsunuz. ayrıca ben bundan başka çok araçta kullandım ve böyle bir sorun hiçbirinde olmadı.

Tamam.

O kadar kolay yamulsa hiç su birikintilerinin içinden geçmememiz lazımdı. Bence siz dava açın ve aracı değiştirin.

Kışın zaten hava soğuk disk sürekli ısınmaz kardeşim ama yazın öyle değil hava sıcak ,sıcak demire suyu birden değdirin ne oluyor denediniz mi hiç ? hem bunlar denenmiş tespit edilmiş ama siz kabul etmeyebilirsiniz en iyisi aracı değiştirin
Sırf meraktan soruyorum sizde duracağınız yere 20 metre kala vites büyültenlerden misiniz benim arkadaş var öylede bindiği her aracın şasesini kırıyor balata falan dayanmıyor

araç hiçbir zaman sıcakken yıkanmadı.ayrıca durcağınıza yakın vitesi büyütürseniz şase ye bişey olmaz arabayı salmış olursunuz yani freni fazla kullanmış olursunuz.ayrıca şase yi kırabiliyosa arkadaşınız bence baya başarılıymış. kışın soğuk olmasına gelincede siz kışın bi 300-400 km bi yol gidin veya sürekli dur kalk şehir içi bi gidin sonra da bi diske elleyin sıcak mı bakarsınız. demirin üstüne su dökmeye gelince önceden peugeot partner ve boxer araçlar yoldan geldiği gibi yıkardık aracın disklerinden buharlar çıkardı ama hiçde böyle bir sorun gerçekleşmezdi. eğer bu araç onlardan kalitesizse orası ayrı tabi...

Arkadaşım sana bu arızayı yapabilecek unsurları söyledik ki sende bunu sormuşsun zaten ,bize ters çıkıyorsun madem söylediklerimizin bir değeri yok neden böyle bir topik açtın bende L200 kullanıyorum ama hiç bir sorunum yok senin arabayı başka birilerimi yaptı, şase kıran arkadaşta vites büyüttüğünden kırmadı zaten sert araç kullanır olmadık yerde süratlenir sonrada freni fazla kullanmak zorunda kalır aracı sürekli kasar ben onu ima etmiştim eğer ki aracından memnun değilsen başka bir araç alırsın biz buradan sana yardımcı olamayız sonuçta Mitsubishi sağlamlığını kanıtlamıştır bu araçlar benim imalatım da değildir köt bir yeri olsa bende yazarım burada

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR