Ynt: L200 Güç Artırımı (chip Tuning, Powerbox Vs)
selamlar,
dün başımıza gelen sorunu yukarıda açıklamıştım. akşam aracı kullandım ve tam gaz yaptığım anda hareket halindeyken stop etti ve arıza lambaları yandı. size tavsiyem, eğer otomatik aracınızda bu başınıza gelirse, vitesi N konumuna alın ancak kontağı hareket halinde kapatmayın. kontak kapatıldığında şanzımandan garip sesler geliyor. bir şekilde sağa geçin ve durun. ancak unutmayın ki motorun çalışmıyor olması, fren sisteminizi büyük ölçüde zayıflatacaktır. çok dikkatli olmanızda fayda var. aynı denemeyi yeniden yaptım, sonuç aynı oldu. sabah kalkar kalkmaz soluğu aracın başında aldım. yukarıda chipin bana teslim edildiği ayarları 1. pod:F ve 2. pod:C olarak yazmış ve bunları belli aralıklarla 3 defa artırdığımı belirtmiştim. F ve C değerlerini kendim hatırlayamamıştım, dolayısıyla hemen satın aldığım yerdeki yetkiliyi aramış ve L200 için hangi ayarı yaparak verdiklerini sormuştum, kendisi de bana teslim ettikleri ayarın F ve C olduğunu söyledi. sabah chipi açtığımda ilk pod değeri 1 ve ikinci pod değeri 0 olduğunu gördüm. bu değerlerden 3 kademe geri gidersem E ve D değerlerine varıyorum ki bana söyledikleri değerde teslim etmedikleri sonucuna varıyorum. ama kimseyi suçlamak istemem, belki benim gözümden kaçan bir nokta vardır. ancak ben her iki podu da birer birer aynı zamanlarda artırdım. yani aralarının açılması veya kapanması söz konusu olamaz, sadece başlangıç basamağını hatırlayamıyorum, onun için de kimseyi suçlamayayım. neyse, bulduğum ayar üzerinden 1. podu 1 kademe, 2. podu ise 2 kademe geri aldım (0-E) aracı çalıştırdım ve yola çıktım. bu arada dün gün içinde arıza lambası kendi kendine sönmüştü, akşam arızayı yineleyince yeniden yandı. sabah da yanıktı. yeni ayarla yola çıktım. araç ısındıktan sonra tam gaz yaptım. geri almadan önceki kadar performanslı değildi. 3000 devri geçmeye başlayınca teklemeye başladı. sağda durdum ve vitesi 2 ye aldım ki yüksek devirde kendi kendine vites büyütmesin, yüksek devir davranışını görebileyim. tekrar denedim, bu sefer kesiklik ve tekleme yapmadı. bir daha denedim, kesiklik yoktu. bunun üzerine sağa çekerek yeniden chipi açtım. sadece 1. podu 1 kademe yükselttim (1-E) yeniden bindim ve tam gaz yaptım. performans az öncesine göre daha iyiydi. yüksek devirde kesiklik yoktu. bir kaç defa tam gaz ve yüksek devir denedim, herhangi bir sorun olmadı. ayarı o şekilde bırakarak aracı park ettim. arıza lambası yanıyordu. zaman içinde kendi kendine söneceğini düşünüyorum, biraz kullandıktan sonra ayarı sadece 1. poddan 1 kademe daha artıracağım. gelişmeleri yazarım. bu arada arıza kodunu silmek için obd2 portunu aradım ancak bulamadım. direksiyonun altına ve o bölgeye baktım ancak göremedim. bu portun olup olmadığını, varsa yerini bilen varsa yardımları çok makbule geçer. saygılarımla..