L200 konusunda yardım edermisiniz??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat067 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,280
Ynt: L200 konusunda yardım edermisiniz??

selamlar bugün bir l200 ile prensipte anlaştık yarin araca bakmaya gidiyorum illaki servise göstereceğim bu arada araç atsc li ne yapalım rd lock olanından denk gelmedi ....
şimdi sizden bu aracı almaya gittiğimde neye dikkat etmem gerektiğini ve nelerini incelemem gerektiğini öğrenebilirmiyim yardımlarınız için çok tşklr

Etiketler

Hayırlısı olsun

Toprak bir yolda Ortayı kilitli vites konumuna getirin birinci vitese takın direksiyonu Yavas Yavas kırarak ahır ağır ilerleyin araç yürür aksamda sorun varsa size soyleyicektir takır tukur

st' Alıntı:
Hayırlısı olsun

Toprak bir yolda Ortayı kilitli vites konumuna getirin birinci vitese takın direksiyonu Yavas Yavas kırarak ahır ağır ilerleyin araç yürür aksamda sorun varsa size soyleyicektir takır tukur

tamam tuncay bey durum anlaşıldı benim eski niva iç akiskafalarını bozunca yapardı bu sesleri orta kilitliyken çat çat çat diye çatırdardı :smiley: ayrıca bu tüyo için çok teşekkür ederim...

Selamlar

Bence hiç kendinizi yormayın Aracı yetkili servise götürün aracı bilgisyara baglatın servis kayıtları çıksın içini dışını lifte kaldırıp altını vs. vs check up maliyeti 75 Tl eleman bir de test sürüşü yapar size sonucu yazılı taktim eder bu arada yazılım güncellemesini sorun yapılmadıysa o da aradan çıkar. siz çayınızı içersiniz sonucu alınca bir testte siz yaparsınız isterseniz. Benim tavsiyem bu dur. Eğer aracı alırsanız Allah kaza bela vermesin. iyi günlerde kullanın.

Saygılar.

servise muhakkak götürün ama sadece kaporta ve motor turbo falan için ama yürür aksamı onlar kesinlikle bozulmadan anlamazlar bizim gibide test etmezler ( mağlum servislerde para ödemesin diye sürekli çıraklar çalışıyor bozulunca tak yenisini iş bitti ) ve muhakkak turbonun etrafına bakın yağ kaçağı var mı diye ayrıcada hava filtresinin çıkışından hava hortumunu söküp içinden parmakla bakın yağlama yapmışmı diye yağ varsa kesinlikle almayın turbo 15 16 milyar

suan otobusteyım tahmıni 600km yolumuz kaldı burdan bana bıldıklerını paylasan tum arkadslara cok tesekkur ederım hakkımizda hayırlısı olsun ınsallah

byseyyah' Alıntı:
Murat hayırlısı olsun, haber bekliyoruz... :smiley:))
amca 35bın verıp arazı aracı alacagım hic aklıma gelmezdı ama sızınde sayenızde sartlar benı bu noktaya getırdi ınsallah haftaya deneme ve kuyrukduzeltme ısını beraber yaparız tuncay bey yardım ve bılgıler ıcın cok sagolun ben yukseltme konusunda daha sıze cok askıntı olucam inşallah yanlız motor 15bın tl tamırı var galıba fakat turbo 2800 tl sımdı yukardakı yazdıklarınıza ek olarak bende sıtandart bır tdı motor kontrolu nasıl yapılır yazayım 1 arac calıstırılır soguk motor sesı dınlenır sonra ufak bır gezı yapılır o bolgede dık bır yokus secılır once yokus en buyuk vıtesle cıkmaya denenır eger arac gaz kesme ıtekleme yapmıyosa ıyiye delalettır daha sonra yokusta durkalk yapılır aynadan egzoz dıkızlenır kara duman varmı bakılır bu arada 3devırı gecmeden vıtes buyutulur arac oncekı denemede cıktıgı hıza ve vıtese ulasıyor ve buarada duman atmıyosa gene guzel demektır ve son olarak arac motor sıcak ve calısıyorken yag cubugu cekılır ordan ufleme yoksa ıste o araba gule oynana alinıptepe tepe bınılır

ooo abi sen işin kompetanı olmuşsun zaten bizde tereciye tere satıyoruz yükseltme konusunda da her türlü yardıma hazırım bu konuyu 2006 dan beri araştırıyorum ama benim kuruk daha inmedi bakalım nereye kadar

st' Alıntı:
ooo abi sen işin kompetanı olmuşsun zaten bizde tereciye tere satıyoruz yükseltme konusunda da her türlü yardıma hazırım bu konuyu 2006 dan beri araştırıyorum ama benim kuruk daha inmedi bakalım nereye kadar
estafurullah ya yuregımızın bır kosesınde kamyonculuk oldugu ıcın bu tur ıslerı bıraz bılırım yukseltme konusunda sızın yaptıgınız ulkemızde 1 aracta var bu gun tesaduf sahıbınende jant ve lastık bakarken gordum adam o kıtı almıs ve aracına takmıs sahıbındene l200 cant yazınca cıkıyo bır bakın nete telden gırdıgım ıcın lınk atamıyorum

evet telefondan öyle sıkıntılar oluyor ama bu işi bitirelim ustayla tanıştırırım sizi fiyatlarda öyle yurtdışından alma gibi olmuyor ve manyak sağlam bir malzeme kullandı

tekirdağın saray ilçesinde oturuyorum kime sorsanız gösterir herzaman beklerim ayrıca bu parçaların ölçüleri belli istediğiniz yerde de montaj yapılır siz yeterki ustayla anlaşın

st' Alıntı:
evet telefondan öyle sıkıntılar oluyor ama bu işi bitirelim ustayla tanıştırırım sizi fiyatlarda öyle yurtdışından alma gibi olmuyor ve manyak sağlam bir malzeme kullandı

tekirdağın saray ilçesinde oturuyorum kime sorsanız gösterir herzaman beklerim ayrıca bu parçaların ölçüleri belli istediğiniz yerde de montaj yapılır siz yeterki ustayla anlaşın
sagolun tuncaybey ınsallah suan onumuzde dere var helebır dereyı gecelım sonrası tamamen teferruat bır ıhtımal standart bınme gıbı bır dusuncemde var zıra arac zaten babama bır nevı av arabası olacak benım asıl nıyetım extrem bır cj yada nıva toplamak bakalım kısmetse seneye buzamanlar l200 un romorkunda bır aslan olur ınsallah

rastgele o zaman ustanın izni ni almadığım için telefonu nu veremiyorum ama sorucam olumsuz cevap vereceğini sanmam izni alınca sizinle paylaşırım

selam aracı dün aldık .... intense modeli atsc li 2008 model thule marka çeki demiri ve kapalı kabin ruhsata işli ...100000km bütün bakımlar serviste yapılmış ilk sahibinden çok ufak çizikleri olan bir araç....
aracı görür görmez içim ısındı önce bir test sürüşü sonra doğruca servise gittik komple ekspertiz yapıldı boya hata vs yok bütün bakımları yetkili serviste yapılmış triger vs ağırbakımı yapılmış araziye girmemiş bir araç birtek airbag ışığı yanıyordu...
direksiyonda bulunan bir sargının değişmesi gerek dendi tahmini 500tl dendi aracın garantisi daha yeni bitmişti garanti kapsamına girmez dediler... neyse bizde aracı gebzede nadir adında bir arkadaşa götürdük oto elektrik elektronik servisi baktılar tamam dedi abi en kötü ihtimal 150 tl hallederiz neyse biz aracı bıraktık noter vs işlerini hallettik aracı almaya gittim ışık sönmüş araç hazırdı neyse havada kararmıştı dedim hayırlı işler çıktım yola bu arada yorgunluk ve yolu bilmemekden kaynaklı ters yöne girrmişim polislerle ufak bir münakaşadan sonra cezameza yemeden yoluma devam ettim ;D ;D ;D ;D gebzeyi çıktıktan sonra aracın atsc lambası yandı dedim galiba düğmeye dizim değdi ??? ??? düğmeye bastım sönmedi ??? neyse kontağı kapattım geri çalıştırdım ışık söndü yola devam 5 10 km gitmeden birdaha atsc off lambası yandı gene aynı kontağı kapattım açtım düzeldi ??? ??? ??? sonra birdaha :mad: :mad: :mad: :mad: dedim kendi kendime arabaya gözün değdi ;D ;D ;D ;D neyse geri dömedim ankaraya kadar gittim sabah ankarada istanbul yolu üzerindeki servise gittim b,ilgisayara bağladılar usta kıç attırdınmı bu arabaya dedi yok dedim ::smiley: ::smiley: ::smiley: neyse siz bakın ben bir çay alıyım dedim üst kata çıktım servisten başka bir usta yanıma geldi abi bu arabanın direksiyonu söküldümü rot ayarı yapıldımı dedi ;) ;) ;) dedim evet tamam abi direksiyonu söküp takmışlar orda bir sensör var dedi o tam simitle karşılamamış direksiyonu düzelticez araç senin direksiyonu tanımıyo dedi bende düzeltin dedim :smiley: :smiley: :-\ neyse 5 dk sonra araç hazır dediler aracı çalıştırdık herşey normale dönmüştü ....
8) 8) 8) 8) 8) 8) baya bir sevindim ;D ;D ;D ;D neyse servis ücretini ödemeye gittim arkadaşa nekadar dedim 110 tl dedi :eek: :eek: :eek: kartı uzattım çek şurdan dedim :( :( :( amahata gittiya 300 deseler verecem ;D ;D ;D adam yantaraftaki kıza kartı uzattı kız bana şöyle bir baktı 10 tl efendim dedi :p :p :p :p :p bana bakmış pis pis sırıtıyolar ;D ;D ;D ;D dedim dur abla al şurdan nakit veriyim bare ;D ;D ;D ;D servis elemanı diyoki bize abi gittiniz sıfırlarına baktınız 100tl bakma parası kesmiştik hadi neyse bizden olsun ;D ;D ;D ;D ;D ;D içimden ebenin dedim :D :D :D :D :D :D ama çokta memnun oldum samimi insanları çok severim ödemeyi yaptık işimizi bitirdik dün akşam eve geldim hastaydım zaten düştüm yattım ......
burdan yardım eden fikir veren bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim sağolun var olun gerçekten güzel bir araç değerini bilmek gerek .... :-* :-* :-* :-*

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
Selamlar

Neticede mükemmel araç yok bizim ülkemizde zaten her şey önüne set çekilmiş vaziyette kimi emirle ucuz mazot kullanır araç arıza yapar parayı biz öderiz kimi bir şeyler yapmak ister kanunla vergiyle karşılaşır paramızla canımızla öderiz.
araban ticari birinci köprüden gecemezsin yasak der vergiyi hususi kullanıyorsun diye otomobil jeep tarifesinden alır karayolunda hız 70 km der cezayı basar. işin içinden çıkamayız.
arabada bazı durumlarda can kurtaran abs trc atsc 4wd. 4*4 gibi donanımlar lux kabul edilir parayı vergiyi ödeyemeyecek durumda isek yada iktisat yapmak istersek sonuç ölümlü trafik kazaları sıralamasında dünya 1. ciliğine oynarız. Bir kaç yüz bi euroluk araçlara tüp taktırırız (bence en dramatik olanı)
araclarda dünyanın en pahalı yakıtını yakarız lastik janta yedek parca ve servise en yüksek parayı öderiz bu arada motor falan değiştirmek aracı kaçak durumuna düşürür. motor nerdeyse bütün dünyada yedek parça gibi değerlendirilirken.
sonra hangi marka aracı alalım yada en iyisi hangisi ? kolay hangi marka gönlüne yattıysa hangi rengi tercih ettiyseniz onu alın sonramı kolay 3 takım jant lastik yapın A/T- M/T -HP ayna mahruti oran değişikliği gerekiyorsa ne var onu da yaparız sonra bi de ön arka kilit ekleriz yükseltmeyide körüklü yaparız isteyince yükseltir çamurda oynarız sıkılınca alçaltır asfaltta gaz basarız ne var boşunamı yaptık 3 takım jant lastiği ,bu arada araçta abs trc atsc vs. gibi donanımlar zaten full dür yoksa ekletiriz hatta olanıda offroad abs gibi değiştiririz. bide en yüksek torklusundan 400 - 500 hp motoru attıkmı üstüne full yap depoyu sonra yapıştır gaz pedalını döşemeye. Olmadımı ? L200 Mitsubishi yi bence alın (kendi arabam diye söylüyorum çok araştırıp aldım ) çünki --- Kör Kargalar Diyarında Tek Gözü Gören Karga Kıraldır----- L200 ün, tek gözü bence iyi görüyor.

Saygılar
:smiley: daha güzel anlatılamazdı l200 bencede güzel bir araç

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,817
Kaydolan Son Üyemiz
ferhanaksoy

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR