L200 Off-Road için Hazırlamak Doğru mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nrlates Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 209
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 79,229

Etiketler
Ynt: L200 Off-Road için Hazırlamak Doğru mu?

walla bnm navaradan önceki aracım suzukı vitaraydı.... maliyet işine girersek suzukıde 15 bın tl den fazla para harcadım bunun yanı sıra problemı bıtmıyodukı arabayı sıfırdan berı annem kullanıyodu bakımları duzgun yapılan bır araçtı..... navarayı aldım suzukıden arazı performansı olarak cok cok üst noktalarda diyebılırım.... bnm anlayışım eskı model araba alıp o bana bınecegıne yenı model alıp ben ona binerım.... herkezın düşüncesi farklı olabılır tabıkıde saygı duyarım

tabiki imkan müsaitse ,yeni iyidir arslan besleyen yemini düşünmez diyen bir arkadaşımız vardı o geldi aklıma şimdi,biz kısıtlı imkanlarla,bu işe gönül veren kişilere ancak tavsiyelerimiz olur ki,sonradan canları yanmasın , yoksa al vx 100 parlat parlat dur,kapı önünde hava olsun,hiç masraf çıkartmaz ;D

pancarmotorcu' Alıntı:
tabiki imkan müsaitse ,yeni iyidir arslan besleyen yemini düşünmez diyen bir arkadaşımız vardı o geldi aklıma şimdi,biz kısıtlı imkanlarla,bu işe gönül veren kişilere ancak tavsiyelerimiz olur ki,sonradan canları yanmasın , yoksa al vx 100 parlat parlat dur,kapı önünde hava olsun,hiç masraf çıkartmaz ;D

Heh şimdi siteye renk gelir :D :D

pancarmotorcu' Alıntı:
;D ;D ;D ;D ;D Hasan bey bu yoruma bayıldım ;D ;D ;D bu yorumu toyota bölümüne yazsanız gezileri bilmem ama forum baya renklenirdi ;D ;D ;D saygıyla

benim bildiğim eski kasa mitsubishi daha kemikli daha sağlam hatta bi dönem bakmıştım ama daha sonra navar nın yakışıklılığına kanıp 2008 model bi navara almıştım gayette başarılı bir araçtı 2008 değil 2006 sını almış olsaydım asla satmaz ve her şartta yürürdüm ;D

Merhabalar ben de aracı yükseltme operasyonuna bu hafta başlıyorum. Aslında suya girmeyr niyetim pek yok ama yine de Şnorkel takılacak ve süspansiyonu 2 inch yükselttikten sonra lastik ve offset'li jant arayışına gireceğim. Daha ileri aşamada vinç düşünüyorum.

Bu yükseltme operasyonu hafta içi arada bir işe gitmek (normalde servisimiz var) ve haftasonları günlük olarak kullandığım aracımı kullanılamaz hale getirmemeli. Şimdilik ikinci araç olarak bir binek araç almaya duygusal olarak hazır değilim Bu yüzden lastik seçimi noktasında şöyle bir çelişkiye düştüm. Halihazırda 265 70 16 olan lastikleri 265 75 16'ya büyütmek mi yoksa 285 70 16'ya mı yükseltmek mi Yani 33 inch mi 32 inch mi? lastik 33'lük olursa hem çap büyüyecek hem de taban genişleyecek ve arac yorulacak ve bir tüketim canavarına dönüşecek. 32'lik lastik de halen kullandığım ölçü olan 31'likten fazla bir getiri sağlamaz mı acaba soruları kafamı kurcalıyor.

32" olmasına rağmen kafamda Cooper ST-C'nin 265 75 16'lık lastiği var. Bu şartlarda, hem çamur hem arazi için en uygun lastik Cooper ST-C gibi görünüyor. Bir de bir markanın yurtdışında bir sitede 265 80 16'sını da gördüm galiba ama buralarda yok.

Görüşlerinizi alabilir miyim?

tolgas' Alıntı:
walla arkadaslar yazmış bişiler ama ben katılmıyorum ben navarayla discoların toyotaların gırdıgı her yere gırıyorum arazıdede gayet başarılı bence ki bnm arabada arkada diff kilidi yok henüz.. bildiğim kadarıyla yenı l200 lerde arka diff kilidide mevcut ayrıyetten orta difransıyel kılıdıde war bu sayede devamlı 4 çeker olarakta kullanabılıyosunuz

Giriyorsun ama çıkabiliyormusun ?

Gördüğümüz Belgrad turlarınızda hep vinç ile çıkartmışsınız aracı ?

ölemi diyosun ;D bigün gidelim beraber ozaman disconun kaldıgı yerlerden geçtiğim fotoları nıe solemıyosun ozaman ;D

bu arada batmayan araç yoktur arkadasım her araba batar en nıhayetınde hepsı 2 difransıyel bı sanzuman ve motordan ıbarettır. çalışma prensipleri aynı yanı

yeni kasalar ne kadar elektronik ve neyi elektronik mesela? atiyorum arazi vitesine elektronik bir tusla gecmiyor diye gordum fotograflardan, onun disinda elektronik olan ve ariza yaparsa yolda birakabilecek kisimlari nelerdir? elektronik diyerek birakmak sacma bence. elektronik sistemlerin cok buyuk avantajlari olabiliyor bazi yerlerde...

bir de yenilerde arkada %100 kilit mi varmis, bu bilgi dogru mu? her modeli icin gecerli mi?

nurullah abi ben de l200 dusunuyorum bu arada bu aralar... :smiley:

hepsınde kılıt yok sanırım bazı modellerınde %100 kılıt war

sinaa' Alıntı:
yeni kasalar ne kadar elektronik ve neyi elektronik mesela? atiyorum arazi vitesine elektronik bir tusla gecmiyor diye gordum fotograflardan, onun disinda elektronik olan ve ariza yaparsa yolda birakabilecek kisimlari nelerdir? elektronik diyerek birakmak sacma bence. elektronik sistemlerin cok buyuk avantajlari olabiliyor bazi yerlerde...

bir de yenilerde arkada %100 kilit mi varmis, bu bilgi dogru mu? her modeli icin gecerli mi?

nurullah abi ben de l200 dusunuyorum bu arada bu aralar... :smiley:
dakar modellerinde kilit var

eski kasalarla hayli agir off-roadlar yapildigina sahip oldum, arastirmak gerek biraz nette, hilux eski efsanelerdendir...

yeniler icin ise fazla elektronik oldugu konusuna katilmamak elde degil...

Krank Okuma Sensörü , OTOMATİK VİTESTEKİ SENSÖRLER ,ABS Fren Sisteminde Kullanılan Hız Sensörleri ,Hava Akış (MAF) Sensörü, Emme Havası Sıcaklık (IAT) Sensörü ,Fakir Karışım Sensörü, Yakıt Sıcaklık Sensörü, Turboşarj Basınç Sensörü, Mutlak Basınç Sensörü ,Oksijen Sensörü (HO2 S) için, Isıtılmış Oksijen (Lamda) Sensörü (O2 Sensörü ,Egzoz Geri Basınç Bildirim (DPFE) Sensörü ,Elektronik Basınç(EPT) Sensörü, EGR Isı Sensörü (EGR T, Kick- Down Sensörü, Hidrolik Direksiyon Sensörü,,Süspansiyon Yükseklik Sensörü, Darbe Sensörü, Hava Yastığı Sensörleri,

bunların olmadıgı araba anca 90 model falan olması lazım... saydıklarınızın bı kısmı bnm duz mantık dedıgım suzukıde bile war yanı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR