Ynt: L200 Off-Road için Hazırlamak Doğru mu?
Hala neyi tartışıyoruz anlamış değilim ama madem uğraştınız yazdınız cevap vereyim.
CİNCİN
verileri aldığım site ve linki bu, birtek burda bulabildim ground clearance verisini 4x4 olduğu söyleniyor.
http://www.carsplusplus.com/specs2005/mitsubishi_l_200.php
Sizin gönderdiğiniz sitede ise dediğiniz MK serisi olduğu
yazmıyor Mitsubishi L200 pick-up spesification page yazıyor. araç model yılı yazmıyor artı motoru için
V6 yazıyor referans olarak gösterdiğiniz aracın.
2005 model L200 özellikleri değil gösterdiğiniz kaynak.
eğer oradaki Motor gücü 93-113 bg motor gücü yazan yerden yola çıktıysanız o 2008
Clubcap modelinin özellikleri
Benim verileri aldığım sitenin adresi ise bu:
http://www.carsplusplus.com/specs2005/mitsubishi_l_200.php
Model: Mitsubishi L 200
Year: 2005
Rating: 55.7 out of 100. Show full rating and compare with other cars
Main features, safety and ecconomy
Engine size: 2350 ccm (143.40 cubic inches)
Fuel type: Diesel
Seats: 5
Drive: 4WD
Transmission: Manual, 5-speed
Engine and transmission
Engine location: Front, transverse
Displacement: 2350 ccm (143.40 cubic inches)
Engine type: Inline, 4 cylinder
Max power: 112.00 PS (82 kW or 110 HP) at 4000 Rev. per min.
Max torque: 240.00 Nm (24.5 kgf-m or 177.0 ft.lbs) at 2000 Rev. per min.
Compression: 21.0:1
Fuel system: Programmed fuel injection
Valves per cylinder: 2
Fuel control: Overhead cam (OHC)
Cooling system: Liquid
Gearbox: Manual, 5-speed
Speed and acceleration
Power/weight ratio: 0.0651 PS/kg
Exterior and interior
Passenger space: 5030 litres (1,329 gallons)
Steering, brakes and tires
Front brakes: Ventilated disks
Rear brakes: Drums
Front tire dimensions: 205/80-R16
Rear tire dimensions: 205/80-R16
Dimensions and weight
Weight: 1720 kg (3,792.0 pounds)
Overall length: 5060 mm (199.2 inches)
Overall width: 1710 mm (67.3 inches)
Overall height: 1790 mm (70.5 inches)
Ground clearance: 120 mm (4.7 inches)
Wheelbase: 2970 mm (116.9 inches)
Other specifications
Country of origin: Japan
Service interval: 15,000 km
Further information
Ask questions Enter the 05 Mitsubishi L 200 discussion group
Related cars Get a list of related cars for comparison of specs. See all Mitsubishi models.
Insurance, loans, tests Search the web for dealers, price quotes, loan and insurance costs, warranty, tests, parts, accessories, customizing, etc.
Neyse yerden yüksekliği aynı desek bile
diğer faktörler hala geçerli.
Benzin sarfiyatı ve çıkardığım fatura hakkında sanırım söylenecek birşey yok.
ben ön arka 10cm komple lift, yeni civatalar ve amortisör uzatma işlemleri (arkalar için) dahil tamamen stabil ve 1 yıldır sorunsuz kullandığım lift işlemine 400 lira para verdim.
Tanıdık usta falan da değil hani.
yaptığım araştırmalar doğrultusunda da tüm dünyada kullanılan stage 1 diye tabir edilen yükseltme sistemini uygulattırdım. kullanılan çeliğin kod numarası bile aynı.
Bu işi nacizane benim yaptığım şekli örnek alarak yapan ve çok daha ucuza halleden arkadaşlarımızda var forumda (para bile vermediğini söyleyen) ki eli anahtar tutmayı bilen ve krikosu olan birinin yapabileceği kısa bir işlem.
Motor rektifiye maliyetine bakılarak araç alınmaz ama çıkacak olası bir arızanın maliyeti hakkında fikir verir
Araçta çıkabilecek en büyük arıza bu, ki bunlar mitsubishi motorları, motoru en zor biten araç, bence bu bir kriter değil.
Son model bir Mercedes alırken yau motorunu kaça değiştiririm acaba diye mi düşünüyorsunuz siz. vallahi ilginç geliyo bana.
Yeni kasalar yakıt konusunda DID motorları nedeniyle çok hassaslar.
tabiki olabilir ama euro dizel benzin artık her benzincide var bu yakıt olayına neden bu kadar takıldınız anlamıyorum. fiyat olarak da neredeyse aynılar...
Şunu da söylemeden geçmeyeceğim. Aracınıza yapacağınız 35 inch veya üzeri lastik uygulamalarının motor ömrüne ciddi olumsuz etkisi olacağını unutmayın. Bu uygulamalar sonrasında aracınızın eskisi kadar uzun ömürlü ve ekonomik olmayacağından emin olabilirsiniz.
Bunu sadece ben yapmıyorum ve kafamdan uydurduğum bir uygulama değil CİNCİN ve magnum06
tüm dünyada ziyadesiyle uygulanıyor test ediliyor extrem off-road larda kullanılıyor, acaba onlar farketmemişmidir arabanın 35 çevirip çeviremediğini. Lütfen izafi konuşmayalım, çekmez, yapamaz, olmaz, kaldırmaz, kopartır, bozulur...
Bunlar belge yada örnek olmadan yapılan yorumlardır, birer öngörüdür. Tabii ki tecrübe önemlidir ama 2008 de piyasaya çıkan bir araç için tecrübe de maksimum 2 sene olacaktır. ve ben o 2 senedir o araçla yatıp kalkıyorum.
ayrıca şu an 33 inç lastikler var üzerinde ve yakıt sarfiyatım 10.9 lt şehir içi (sürekli sokak aralarında dolaşıp bol bol trafik ve vites geçişleri olduğunda )
eğerki bostancıdan çıkıp hafif bi trafikle minibüs caddesi yada bağdat üzerinden kadıköye gidiş gelişlerimi hesap edersem
6.6 lt mazotla 65-67 km yol gidiyorum buda yaklaşık 9.9 - 10 lt ye tekabul ediyor.
Bunların detaylı anlatım ve hesaplamasını kendi başlığım altında yaptım bir göz gezdirin isterseniz.
Sizlerin yakıt tüketimi ne kara 33" lastiklerle ?
Ne yazık ki o kadar açıklamaya çalışmama rağmen farklı noktalara takılıyorsunuz. Sadece mazot sarfiyatından yola çıktığımı varsayın yazdığım diğer herşeyi de istiyorsanız çöpe atın.
Ben söyleyeceğim herşeyi hatta fazlasını bile söyledim.
Araç alacak arkadaşda benden almayacak, bi çıkarım yok.
Ben sadece Yeni L200ün eskisine oranla yerilmesinden dolayı rahatsız olduğum için somut verilerle birşeyler yazmaya çalıştım.
Daha fazla yazmaya da gerek yok.
Hayırlısı olsun allah kazasız arızasız sürüşler versin herkese.
Saygılar.