L200 Off-Road için Hazırlamak Doğru mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nrlates Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 209
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 79,250
Ynt: L200 Off-Road için Hazırlamak Doğru mu?

Hayırlı olsun Mete abi, dayanamadım taktırdım diyosun :D
Çokta güzel olmuş, güle güle bol çamurlu günlerde kullan ;)
Bol bol fotoğraf bekliyoruz

selamlar...

Etiketler

Sağolasın Mert, hakikaten dayanamadım:smiley:) Daha doğrusu kıydım ve kestirdim ;D

Diğer fotoları arazide çekerim:smiley:

Fotoğraf1117.jpg

lokosit' Alıntı:
Bugün snorkel takıldı ama fotolar az olmuş :((
Hava filtresi ve radyatöre su alıp veren küçük bidon yer değiştirildi ve kesime başlandı.
Çamurluklardaki davlumbaz söküldü ve snorkel çamurluğa vidalandı.
Montaj, eleman yetenekli olduğu için 1 saatte halloldu.
Sabah foto çekip buraya koyarım.
Hızlanınca rüzgar sesi yapar diye bekledim ama olmadı:smiley:

http://global.ebay.com/Mitsubishi_Triton_L200_Diesel_06-10_Fibreglass_Snorkel/270591741147/item
Mete Bey hayırlı olsun,
Peki ilk izlenimler nasıl, yolcu tarafında ama yine de merak ettim, görüş açınızı etkiledi mi. Tüketim veya performans açısından test etme şansınız oldu mu?

CİNCİN' Alıntı:
Mete Bey hayırlı olsun,
Peki ilk izlenimler nasıl, yolcu tarafında ama yine de merak ettim, görüş açınızı etkiledi mi. Tüketim veya performans açısından test etme şansınız oldu mu?
Teşekkürler :smiley:
Cihat bey akşam takıldı ve sanayiden eve kadar kullandım 120km hızda rüzgar sesi olmadı, tüketim için henüz erken ama performansta bir değişiklik hissetmedim. Ön direğin önünde kaldığı için görüşü hiç etkilemedi.
Farkedebildiğim değişiklikleri sizlerle paylaşırım.

Benim kafama takılan yıkamacılar snorkelin içine su kaçırırlarsa ne olacak, hava filtresine zarar vermeden tahliye olabilecekmi acaba?

selamlar herkeze

hava filitresinin alt kısmında yağmur suyu girmesine karşı lastık bir tapa var buradan su dışarı sızıyor ayrıca sizin şnorkeli bilmiyorum ama benim araçtakinde tam hava girişinin arka tarafında dışarıdan gelen suyun toplanıp boruya gitmesini önleyecek şekilde dizayn edilmiş ve bir adet tahliye boşluğu bırakılmış (en üst parça )

güle güle kullanın araca çok yakışmış ve estetik olmuş benim kullandığım odun gibi duruyor iyi bir model seçmişsiniz

st' Alıntı:
selamlar herkeze

hava filitresinin alt kısmında yağmur suyu girmesine karşı lastık bir tapa var buradan su dışarı sızıyor ayrıca sizin şnorkeli bilmiyorum ama benim araçtakinde tam hava girişinin arka tarafında dışarıdan gelen suyun toplanıp boruya gitmesini önleyecek şekilde dizayn edilmiş ve bir adet tahliye boşluğu bırakılmış (en üst parça )

güle güle kullanın araca çok yakışmış ve estetik olmuş benim kullandığım odun gibi duruyor iyi bir model seçmişsiniz
Teşekkür ediyorum.
Daha önce hava filtresi çamur olmuştu ve filtre kutusunu yıkamak için su ile doldurmuştum ve su tahliyeden akmıştı. Şimdi araç çalışırken vakum yaptığı için filtreyi ıslatırmı diye merak ettim. Aslında az önce 100km yol yaptım hafiften yağmurda vardı ama aracı parkedip işe zor yetiştim, öğlen arası bakacam ıslaklık varmı diye.
En üst parçayıda söküp bir inceleyeyim.
Snorkel malezyadan geldi, üzerinde safari snorkel yazıyor ama muhtemelen fason ürün gibi geliyor bana. Belki tahliye kanalları olabilir ama öyle birşey farketmedim.
Acaba safari snorkel in yurt dışı fiyatı ne? Malezyada 165 dolar + 55 dolarda kargo. Ürün fason değilse filtrem ıslanacak diye korkmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Sabahki 100km yolculukta yakıtta azalma olmadı, performanstada bir değişiklik olmadı.
Herkese mutlu pazartesiler :smiley:

lokosit' Alıntı:
Teşekkür ediyorum.
Daha önce hava filtresi çamur olmuştu ve filtre kutusunu yıkamak için su ile doldurmuştum ve su tahliyeden akmıştı. Şimdi araç çalışırken vakum yaptığı için filtreyi ıslatırmı diye merak ettim. Aslında az önce 100km yol yaptım hafiften yağmurda vardı ama aracı parkedip işe zor yetiştim, öğlen arası bakacam ıslaklık varmı diye.
En üst parçayıda söküp bir inceleyeyim.
Snorkel malezyadan geldi, üzerinde safari snorkel yazıyor ama muhtemelen fason ürün gibi geliyor bana. Belki tahliye kanalları olabilir ama öyle birşey farketmedim.
Acaba safari snorkel in yurt dışı fiyatı ne? Malezyada 165 dolar + 55 dolarda kargo. Ürün fason değilse filtrem ıslanacak diye korkmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Sabahki 100km yolculukta yakıtta azalma olmadı, performanstada bir değişiklik olmadı.
Herkese mutlu pazartesiler :smiley:

Doğru yapılmış bir şnorkelde zaten yakıtta veya performansta çok bir fark olmamalı bence zaten. Sonuçta arabanın ihtiyacı olan havaya göre yapılmış bir filtre kutusu var, bununla uyumlu bir şnorkel de dengeleri değiştirmiyor olmalı. Ama belki yazın daha çok soğuk hava girebildiği için trafikte avantajı olabilir...

Mete Bey Şnorkeliniz gerçekten hoş olmuş bol çamurlu sularda kullanmanız dileğiyle :smiley: acaba bizin eski kasa magnumlara göre şnorkel mevcutmudur bu alış veriş sitesinde bir türlü bulamıyoruz ???

Selam,

Şnorkel güzel olmuş güle güle kullanın.

Kesim yapılan yerleri içten ve dıştan mum sprey ile mumlayın hiçbirşey olmaz ..

http://shop.wurth.com.tr/kimyasal-urunler/mum-sprey-500-gr

magnum06' Alıntı:
Mete Bey Şnorkeliniz gerçekten hoş olmuş bol çamurlu sularda kullanmanız dileğiyle :smiley: acaba bizin eski kasa magnumlara göre şnorkel mevcutmudur bu alış veriş sitesinde bir türlü bulamıyoruz ???
Teşekkürler
Vardı galiba bakıyım bi linkini atarım.

Fantastic Light' Alıntı:
Selam,

Şnorkel güzel olmuş güle güle kullanın.

Kesim yapılan yerleri içten ve dıştan mum sprey ile mumlayın hiçbirşey olmaz ..

http://shop.wurth.com.tr/kimyasal-urunler/mum-sprey-500-gr
Teşekkürler, bu mum olayıda iyi birşeymiş:smiley:) sağol link için siperiş vereceğim.

magnum06' Alıntı:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Mitsubishi-Triton-L200-Storm-96-06-MK-4M40-2-8L-SNORKEL-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem4145ec8d47QQitemZ280346004807QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

Benim aldığım satıcıda mevcut. Malezya dan 1 ayda gönderiyor.

Linkteki fotoları ben göremiyorum (Jet ile bağlandığımdan)
Bakın sizin aracınki ise güvenle alın, eleman şablonunuda gönderiyor
http://www.flickr.com/photos/rexypow/sets/72157605926193645/show/

Selam,

Bildiğiniz üzere eski kasa 2006 L200 ümü satıp yeni kasaya geçiş yapmıştım.

Şimdilerde yeni kasayı kullanıyorum ama bir aksilik olmaz ise dağda, taşta, çamurda tepe tepe kullanmak için kısa süre içerisinde 2006 model bir eski kasa daha alıp Off road için hazırlayacağım.

Eski kasanın şnorkelini getirtecek olan arkadaşlar varsa bende 2 veya 3 tane alacağım ve getirtirken mümkünse birlikte getirtelim belki kargodan kar edebiliriz..

Lokosit mum sprey ile spreyle kesinlikle pas olmaz ..

ProntoBasso' Alıntı:
Şunu da ekleyeyim çekiş sistemiyle ilgili bir yazı Çok değerli abim lokosit paylaşmış.

INSTYLE modelimizde ortada diğer hiçbir rakipte olmayan ek bir diferansiyel var,
bu sayede ön-arka dağılım yola ve çekişe göre 50:50 33:67 arasında ayarlayabiliyor,
bu şekilde normal asfalt yolda, hafif ıslak ve kaygan yolda bile güvenle 4x4 kullanılabilir,

bu özelliği şu şekilde test edebilirsiniz, herhangi bir pickup'ta otoparkta 4x4 moduna alın ve direksiyonu tam çevirerek dönmeye
çalışın, araç sanki el freni çekikmiş gibi hareket etmekte zorlanacaktır, lastikler eşit dönmeye çalışacak ve ya birisi patinaj çekecek ya da
aktarma organlarına zarar verecektir,
toprak ve hafif kaygan yollarda 4x4 moduna aldığınızda rakip araçlar kayarak normal bir araçtan bile daha kötü yol tutuş sağlayabilirler,

INSTYLE modelimizde arka diferansiyel kilidi bulunmamaktadır, bunun yerine ASTC bulunmaktadır,
ASTC aktif stabilite ve çekiş kontrolüdür, en iyi off-road aracını yaratmak için en önemli sistemdir,
bu sisteme sahip araçta hiçbir kilide ihtiyaç yoktur, tekerleklerin birbirine göre kaymasını ölçerek
patinaj yapan tekerleğe fren yaptırır, gücü tutunan tekerleğe aktarır,
(arka fideransiyel kilidi sadece arka tekerlekleri kilitler, sadece ön tek bir tekerlekten tutunursa araç işe yaramaz)

unimog tarzı dışında araçlarda önde diferansiyel kilidi bulunmaz, kilit olduğunda araç dönemez,
ASTC sayesinde tek tekerlek bile tutunsa L200 saplandığı yerden kurtulabilir,

4x2 modu düşük yakıt tüketimi ve otoban kullnaımı için,
4H modu kaygan ve toprak yollarda güvenli 4x4 sürüş için
4HLc modu saplanılan yerden çıkmak için
4LLc modu çevrim oranını 1,9 kat düşürür, motor aynı devirdeyken araç daha yavaş gider,
sadece herhangi bir kaya veya benzeri yerlerin üzerine çıkmak için kullanılmalıdır,
umarım bu bilgiler faydalı ve yeterli olur,
Saygılarımla,
YIGIT GUNERMENGİ

TEMSA GLOBAL
SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Hayat pratiktir, dolayısı ile pratikten öğrenilmelidir.

Yukarıdaki yazı gerçeklilikten uzak ticari kaygılarla yazılmış bir yazıdır.

Kısacası, "tamam bak okadar para veriyorsun, daha ucuzlarında bile dif kilidi var ama instyle'da daha iyi birşey var." demektir ve gerçeği yansıtmaz.

Mete Bey ilginiz için çok teşekkür ederim evet aradığım ürün bu bununda maliyeti 220 doları geçmez sanırım plastik kalitesi nasıl paket eksiksiz gelirmi birde bu ürün gümrüğe takılırmı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR