L200 Yükseltme Ve Amortisör Sorunu (Acil Yardım)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VoDaFoNeCeLL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,581

VoDaFoNeCeLL

" Birlikte yaşa, yalnız öl "
Mesajlar
464
Tepkime Puanı
2
Yer
EgE
Aekadaşlar standart ölçülerde olan Mitsubishi L200 Magnum aracımı daha önce sadece arka makaslara kavis vererek arkadan biraz yükseltmiştim. Katıldığım Karagöl gezisinde hiçbir sorun yaşamadım fakat ön tarafın çok alçak kaldığına karar vererek önü de yükseltmeye karar verdim. Aracın altındaki yükseltme mekanizması (adını bilmiyorum) vasıtasıyla ön tarafı 8 cm kadar yükselttik. Fakat bu sefer arka taraf biraz alçak kaldı.
Makaslara daha fazla kavis veremediğimiz için küpeleri uzattık. Küpeleri normalden 8 cm daha fazla uzattık. Ama aracın arkası 2 cm yükseldi. Şu an sanki eşit gibi. Fakat arkayı az biraz daha kaldırmayı deneyeceğiz.

Sorun şu ; aracı kaldırdığımdan beridir esneme payı azaldı. Çukurdan geçerken ön taraftan çok ses geliyor. Sanırım amortisörün boyunu uzatmayı unuttuk. amortisör son uzunluğuna yakın bir vaziyeti aldığından, çukura girince sona vurup ses yapıyor.

Şimdi ön amortisöre ne kadar bir ekleme yapmalıyız? Arka amortisöre ne kadar bir ekleme yapmalıyız. Arka taraf 2, ön taraf 8 cm yükseldi. Ne dersiniz?

Aracın önceki hali ;

[attachment=1]


ve yükseltilmiş hali ;

Photo-0004-1.jpg


Photo-0005.jpg


Photo-0006.jpg
 

Etiketler
Ynt: L200 Yükseltme Ve Amortisör Sorunu (Acil Yardım)

torsiyonlardan yukseltmenin zararı nedir arabaya? birde torsiyonlardan yukseltmek için 8 cm biraz çok degil mi?
 

Ynt: L200 Yükseltme Ve Amortisör Sorunu (Acil Yardım)

yetkili servisten aldığım bilgiye göre zararı yok. yani jantın alt ucu ile çamurluk arası 78 cm yi geçmemeli.
 

Ynt: L200 Yükseltme Ve Amortisör Sorunu (Acil Yardım)

kusura bakmayın biraz alakasız olacak ama, bfg ler ile bridgestoneları kıyaslarmısınız..
 

Ynt: L200 Yükseltme Ve Amortisör Sorunu (Acil Yardım)

sanırım fotolarda lastik değişikliğini farkettiniz.
bfg görünüm olarak daha bir vahşilik katıyor arabaya. bir de aracın dengesi konusunda bfg çok kabiliyetli. fakat düz yanak sistemli olduğu için bfg esnemiyor. havasını azaltsak da esnemiyor. ayrıca çamurda performansı çok çok iyi değil. ve yere tam düz bastığı için eğimli çamurda yan kaymaya çok aşırı müsait.
bridgestone ise yumuşak bir lastik. yanaklarında esneme payı var. desen yapısı çamura daha uygun. açıkçası bfg den alamadığım çamur performansını bu lastikte buldum diyebilirim. lastik değişiminden hemen sonra aracın konforu arttı.
açıkçası, bfg ile bridgestone arasında tercih yapmak zorunda kalsam, yine bridgestone seçerim. lastik ömrü açısından birşey söylemek için erken. bunu da ortalama 1 sene sonra paylaşırım. :smiley:
 



Ynt: L200 Yükseltme Ve Amortisör Sorunu (Acil Yardım)

konu hakkında bilgi sahibi değilim ama bende mümkünse aracımı bu şekilde yükseltmeyi düşünüyorum yayların altına takoz koymaktan mantıklı geliyor bana
 



Ynt: L200 Yükseltme Ve Amortisör Sorunu (Acil Yardım)

işin aslı torsiyondan yükselttikçe araç sertleşir.amörtisör çalışma payından çalınır çünkü... amörtisöre parça kaynatıp uzatmak yerine uygun uzunlukta yeni amörtisör edinmek daha verimli şahsi fikrim.
 

Ynt: L200 Yükseltme Ve Amortisör Sorunu (Acil Yardım)

ÖMER ERĞİN HOCAM SENİN ARAÇ TOYATA HİLUX GALİBA PROFİL RESMİ BÜYÜK BAKMA SANSIM YOKMU ÇOK HOŞ DURUYO.
 



Ynt: L200 Yükseltme Ve Amortisör Sorunu (Acil Yardım)

Selamlar

Keşke yükseltmeyi aynı anda ve eşit oranda hem öne hem arkaya uygulasaydınız.
Araçta şu an bence yapılacak tek şey ön arka yüksekliği eşitlemek ve yapılan yükseltme kaç cm ise o oranda farklı 4 amortisör takmak. sertliği ayarlanabilen araç ömrü boyunca garantili amortisörler var denemediğim için marka ve tavsiye veremiyorum. araştırmakta fayda var.

BFgoodrich ile Bridgestone özellikle A/T konuşuyorsak karşılaştırılamayacak kadar farklı.
BF. %50 off %50 on road olarak vaad ettiğini tam olarak verebilen kar ve buz başarısı yüksek olan A/T lastik başarı sıralamalarında ilk sıralarda olan bir lastik.
Bridgestone ise yola asvalta daha yatkın bir lastik. M/T deyince durum çok farklı oluyor normal extreme veya xtreme olmayan gurupta Bridgestone beğenilen tutulan bir lastik olmasına rağmen yine BF goodrich M/T ve özellikle krawler tipi başarı ve değerlendirme seviyeleri çok üstlerde olan lastiklerdir.
iki markayı da farklı marka araçlarda kullanmış denemiş biri olarak tavsiyem jant ölcünüze göre bulabilirseniz ve fiat da bütçenize uygunsa BF. yi tercih etmeniz yönündedir.
Her zaman en iyisi sizin kendi tecrübe ve beğendiğinizdir. benimki saadece tavsiye.


saygılar.
 

Ynt: L200 Yükseltme Ve Amortisör Sorunu (Acil Yardım)

kamyonetin kendi torsion bar ayarları ile yapacağınız maksimum yükseltme 7 cm dir. bu ölçüyü geçerseniz, akslara fazlasıyla dik bir açı vermiş olursunuz ve oldukça zararlıdır. ben 6-6.5 santimetreye düşürmenizi öneririm.

ayrıca, kamyonetin fabrika standart ayarıyla profili, arkası önüne göre yüksekte olacak şekildedir. yandan bakıldığında görülebilir. bu, kabine binecek kişiler dahil bütün yüklemeyi mümkün mertebe arka makaslara tevdi edecek bir tasarımdır.

eğer arka ile ön yüksekliğini aynı ölçüye getirirseniz, kabine binecek kişiler dahil yükleme, ön ve arkaya eşit şekilde dağılacağından ön süspansiyon gerilip iyice sertleşecektir.

eğer kamyonetle sıklıkla taşıma yapıyorsanız, ön ve arkayı eşitlemenizi önermem. ama arazide kullanıyorsanız, 6-6.5 cm bandında bir yükseltmeyi zaten kendi torsion bar larındaki vidalarla ayarlayabilirsiniz.
 

Ynt: L200 Yükseltme Ve Amortisör Sorunu (Acil Yardım)

bendede 2004 model l200 var arka tarafla hiç oynamadan torsyondan olabıldıgınce yukseltdık eger bıraz daha yukseltmek ıstersenız saplamayı cıkartıp bır diş attırıp gerı takıyorsunuz ve araç bır diş daha yukselmıs oluyor oda yaklasık toplamda 10 cm denk gelıyor

bu arada bende amatısorları degıstırecegım amatırsorların ölcusunu numarasını vs bılen varmı benım bu konu hakkında hıc bır bılgım yok
 

Ynt: L200 Yükseltme Ve Amortisör Sorunu (Acil Yardım)

seliml 200ü sonunda yükselttin demek eğer üst tablada durdurucu yoksa fazla uzun amortisör takma salıncak fazla aşağıya inerse aks bilye açısı fazla olur bilyeyi dağıtır söylemedi deme (bu arada kaç santim yükselttin )
 

Ynt: L200 Yükseltme Ve Amortisör Sorunu (Acil Yardım)

tiskeli' Alıntı:
seliml 200ü sonunda yükselttin demek eğer üst tablada durdurucu yoksa fazla uzun amortisör takma salıncak fazla aşağıya inerse aks bilye açısı fazla olur bilyeyi dağıtır söylemedi deme (bu arada kaç santim yükselttin )


hüseyın abı yaklaşık 6 cm yukseldı yani önle arka taraf baya eşitlendi ıkı gün öncede ön düzende bir sıkıntı vardı o yapıldı.amartisorler kontroledıldı problem yokmus ;D ;D

11042012487.jpg
 



Ynt: L200 Yükseltme Ve Amortisör Sorunu (Acil Yardım)

aracın arkasınıda 6 cm kaldır 6 santimi geçme zıplamalarda makas küpeleri içe dönebilir tecrübeyle sabittir iyi bir makascı makasları çekiçleyerek halleder sakın ısıttırma pick up ların arkasının önden yüksek olması iyidir ve sana 3 cm daha karın yüksekliği kazandırır benim aracım ön 8.5 arka 13cm yükseltildi hala karın açısı sıkıntısı var

100_9107.JPG
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,962
Mesajlar
1,526,541
Kayıtlı Üye Sayımız
166,720
Kaydolan Son Üyemiz
Serhat YILDIRIM

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst