Aracıma telsiz takmak istiyorum ve hedefim aracın hiçbir yerini delmeden bunu yapabilmek. 2006 sonrası L200 aracına telsiz montajı yapmış olanlar varsa, telsizi nereye nasıl konumlandırıp sabitlediğinizi ve anten kablolarını nereden geçirip kabin dışına nereden çıkardığınızı anlatabilir misiniz? Hatta fotoğraf destekli bir anlatım harika olur.
L200 kokpit fotoğrafı ekleyeyim de konu görsellik kazansın...
şahsi fikrim; telsiz montajı için en uygun yerin teyp ve çakmağın altında vites kollarının hemen önünde bulunan boşluk olduğu yönünde.. o boşluğun arkasına da baktım, tamamiyle boş.. yani oradaki plastik kesilip telsiz oraya güzelce oturtulabilir.. arkadan da kablo bağlantıları rahatça yapılır, tertemiz olur. ancak mesele o plastik kısmı kesip kesmemek arasındaki karar
Nacizane fikrim..sol kapı menteşe tarafına koymanız daha mantıklı..zira telsizi ortaya koyarsanız mayk ın spiral kablosu uzunluğundan dolayı elinize ayağınıza dolaşır..bağlantı kabloları göğüslük altından geçirip dış antene ulaşması ayrı bir dert extradan takozun konumuda ..cihazın görünmesi çokta önemli değil bence ..elinizin altında olması gereken mayk.haybeye konsolu kesmeyin..
Nacizane fikrim..sol kapı menteşe tarafına koymanız daha mantıklı..zira telsizi ortaya koyarsanız mayk ın spiral kablosu uzunluğundan dolayı elinize ayağınıza dolaşır..bağlantı kabloları göğüslük altından geçirip dış antene ulaşması ayrı bir dert extradan takozun konumuda ..cihazın görünmesi çokta önemli değil bence ..elinizin altında olması gereken mayk.haybeye konsolu kesmeyin..
teşekkür ederim hocam, akşam araç içinde bir simülasyon yapıp değerlendireceğim fikrinizi..
bu arada mayk için ön cama vantuzla sabitlediğim bir tutucu yaptım.. daha doğrusu, cama vantuzlanan cep telefonu tutucularının bir tanesinin telefon tutan kısmını çıkartıp oraya mayk tutucuyu vidaladım... böylece maykı rahatça asıyorum, kabloları elime dolanmıyor ancak tabi telsizin bulunduğu terden cam seviyesine kadar boylamasına kokpitin önünden geçiyor