L200'e Telsiz Montajı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kocaali Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,016

kocaali

Mitsubishi L200 4x4
Yer
Bursa
Aracıma telsiz takmak istiyorum ve hedefim aracın hiçbir yerini delmeden bunu yapabilmek. 2006 sonrası L200 aracına telsiz montajı yapmış olanlar varsa, telsizi nereye nasıl konumlandırıp sabitlediğinizi ve anten kablolarını nereden geçirip kabin dışına nereden çıkardığınızı anlatabilir misiniz? Hatta fotoğraf destekli bir anlatım harika olur.

Şimdiden teşekkürler...

Etiketler
Ynt: L200'e Telsiz Montajı

L200 kokpit fotoğrafı ekleyeyim de konu görsellik kazansın...

şahsi fikrim; telsiz montajı için en uygun yerin teyp ve çakmağın altında vites kollarının hemen önünde bulunan boşluk olduğu yönünde.. o boşluğun arkasına da baktım, tamamiyle boş.. yani oradaki plastik kesilip telsiz oraya güzelce oturtulabilir.. arkadan da kablo bağlantıları rahatça yapılır, tertemiz olur. ancak mesele o plastik kısmı kesip kesmemek arasındaki karar :smiley:

L200 cockpit.jpg

L200 cockpit 3.jpg

L200 cockpit 2.jpg

fotomontaj ile daha anlaşılır olur sanırım yapmaya çalıştığım... ne dersiniz buna benzer bir uygulamaya?

5y95.jpg

Nacizane fikrim..sol kapı menteşe tarafına koymanız daha mantıklı..zira telsizi ortaya koyarsanız mayk ın spiral kablosu uzunluğundan dolayı elinize ayağınıza dolaşır..bağlantı kabloları göğüslük altından geçirip dış antene ulaşması ayrı bir dert extradan takozun konumuda ..cihazın görünmesi çokta önemli değil bence ..elinizin altında olması gereken mayk.haybeye konsolu kesmeyin.. ;) ;)

es45' Alıntı:
Nacizane fikrim..sol kapı menteşe tarafına koymanız daha mantıklı..zira telsizi ortaya koyarsanız mayk ın spiral kablosu uzunluğundan dolayı elinize ayağınıza dolaşır..bağlantı kabloları göğüslük altından geçirip dış antene ulaşması ayrı bir dert extradan takozun konumuda ..cihazın görünmesi çokta önemli değil bence ..elinizin altında olması gereken mayk.haybeye konsolu kesmeyin.. ;) ;)

teşekkür ederim hocam, akşam araç içinde bir simülasyon yapıp değerlendireceğim fikrinizi..

bu arada mayk için ön cama vantuzla sabitlediğim bir tutucu yaptım.. daha doğrusu, cama vantuzlanan cep telefonu tutucularının bir tanesinin telefon tutan kısmını çıkartıp oraya mayk tutucuyu vidaladım... böylece maykı rahatça asıyorum, kabloları elime dolanmıyor ancak tabi telsizin bulunduğu terden cam seviyesine kadar boylamasına kokpitin önünden geçiyor :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,030
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR