Lada Niva 100km 17 Lt Benzin Yakarmı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gazimersin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,227

gazimersin

Yeni Üye
2003 niva var dagda sürerken çok zevk alıyorum ama gönül rahatlıgıyla bir binemedim 1.7 tüpde bir türlü düzen tutmadı benzinde binelim dedik benzindede belli bir süre yokuş çıkıp indikden sonra gaz yemez oluyor 4 den3 e 3den 2 ye olmadı 1 alyorum zoru yorum biraz ziplayarak gittikden sonra açılıyor kısaca bir yere gitmeye korkar oldum 2 3 ustaya gözderdim ayarladık diyorlar aynı gazızıplayarak ayca yıyor deyınce böyle olmayan nivamı var diyo usda dogrumu bizimi yiyo 100 km 17lt benzin yakıyo işi bilen arkadaşlardan yardım mersinde iyi usta varmı

Etiketler

Ynt: Lada Niva 100km 17 Lt Benzin Yakarmı

önelikle cevap için teşekkür ederim gaz yememede lasdikden olabilirmi

Olabilir.
Bir lastikçiden 195-65-16 eski taktırıp deneneyebilirsin.Sökme takma parası20-30tl masrafla test edebilirsin.
Bende 1990-1.6 var.Geç toplamasından ve rampada çabuk devirden düşmesinden şikayetçi idim,650*16 lastik vardı,195*65*16 taktım sorun düzeldi.

100_2457.JPG

Ateşleme sisteminin kablolarını kontrol ettirip akım iletme özelliği düşük ise değiştirip aracı yormayacak uygun ebat lastikle nivanız daha keyifli hale gelecektir

benimde 2003 model çok nokta enjeksiyonlu nivam var sizinki gibi bence sen aracını obd cihazına bağlatıp arıza tespiti yaptır muhtemelen senin arızaların sensör kaynaklı sadece motora dışarıdan bakmakla problemlerini çözemezsiniz her şey normal gibi gözükse de ecuya giden yanlış sinyaller anlattığın gibi sıkıntılara neden olabilir, bende 2,5 yıl önce aldığımda benzer şikayetlerim vardı şu an şeytan kulağına kurşun şehir içi lpg tüketimi 100 km'de 12-13 lt. senin yakıt tüketimin çok inşallah bir an önce problemlerini çözersin.

Benim aracımda 2006 model 1700 cc. Aldığımda üzerinde tartarini lpg sistem vardı, hem yakıt çok yüksek hemde lpg de sizin yaşadığınız sıkıntının aynısını yaşıyordum. Lpg de bir süre kullandıktan sonra güçten düşme ve vites küçültme, motoru kapatıp bekliyor çalıştırdığımda düzeliyor fakat bir süre sonra aynı şeyler tekrar oluyordu.
Lpg servis sorunu tespit edemedi, bizim sistemden kaynaklanmıyor, herşey normal dedi.
Söylediklerinde haklı olabilirler, çünki aracımı egzos muayenesinden geçirmem çok zor oluyor, değerler hem benzinde hem lpg de çok yüksek çıkıyor.
Çareyi geçici olarak lpg sistemini kapatmakta buldum, benzinde kullanıyorum, güçten düşme sıkıntım benzinde yok. Ancak km de 50 kuruş civarında bir sarfiyat var.
Aracınızın lastikleriyle ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Götürdüğüm motor ustası benzinde de egzos değerlerinin yüksek oluşunu ya oksijen sensörü yada boğaz kelebeğinde problem var diyerek açıkladı, değişim yapacaktı henüz yaptırmadım.
Şikayetimiz benzeşiyor, sizde bu parçalara baktırabilirsiniz. İyi günler.

oksijen sensörleri 2 tane bunların hangisinin olduğunu cihaz bildiriyor tahminen 100-120 lira civarı olabilir fiyatları, korkulacak rakamlar değil yakıt olarak zaten fazla ödüyorsunuz bir an önce arızalı parçalarınızı değiştirmenizi tavsiye ederim. ara ara cihaza bağlayıp kaydedilen problemleri silmenizde faydalı olacaktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR