LADA NİVA yardım defransiler takılıyor ama çıkarken çok zorlanıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan takomistik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,137

takomistik

KAYOFF .. Kayseri Offroad Kulübü
Yer
kayseri
ladalardaki ortadaki defransiyel kilidi takılırken hiç problem çıkarmıyor ama geri çıkarırken çıkmıyor acaba nedendir bana yardımcı olurmusunuz. birde çalışma sistemi hakkında bilgisi olan varsa sizden ricam anlatmanız olacak depriyajlamı gerçirmek lazım.

P1040378.jpg

Etiketler
Ynt: LADA NİVA yardım defransiler takılıyor ama çıkarken çok zorlanıyor

diferansiyel kilidi genelde zor açılır nivalarda. geri geri giderken çok daha kolay açabilirsiniz.

diferansiyel kilidini açmak için debriyaja basmak gerekmiyor, devreye sokmak içinse emin değilim, debriyaja basmak ve hatta durmak daha sağlıklı olabilir. Yalnız arazi vitesini değiştirmek için (orta kol) kesinlikle durmanız şart, çünkü onda senkromej bulunmuyor.

sistemi şöyle; nivalar her zaman 4 çeker araçlar olduğu için sol ön / sağ ön teker arasında ve sol arka / sağ arka teker arasında diferansiyel olduğu gibi, ön aks / arka aks arasında da üçüncü bir diferansiyel bulunur. virajlarda her tekerin (sadece sol sağ değil, takım halinde ön arka da) farklı hızlarda dönmeleri gerektiğiyle ilişkili.

Bu üçüncü diferansiyel aynı iki çeker aracın sadece bir lastiği buzdayken hiç kımıldayamaması gibi bir etki yaratır, 4 tekerden herhangi biri boştaysa sadece o teker döner diğer 3ü durur. diferansiyeli kilitlediğimiz zaman nivanın orta dif'ini kilitliyoruz, ön ve arka şaftlar eşit hızda dönüyor bu sayede. mesela önden bir teker boşa çıkarsa sadece o öndeki 2 tekeri kaybediyoruz, arkalar dönmeye (ve aracı bulunduğu durumdan çıkarmaya) devam ediyor.

geri geri gitmenin faydası şöyle oluyor; diferansiyel kilitli halde ilerledikçe zemin yeterince gevşek olmadığı müddetçe mekanik aksamlar kasılıyor. geri geri gidince kasılmalarını azaltmış oluyoruz, rahatça yerinden çıkıyor o zaman

sadece şehir trafiği değil, eğer altınızda asfalt gibi lastiklerin sağlam tutunabileceği bir zemin varsa ve orta dif kilitli kullanırsanız mekanik aksama çok zarar verirsiniz.. en güzeli sadece gerekecek yerde açmak, işi bitince uzatmadan kapamak

aracınızı diferansiyel kilidinden çıkartmanın yolu:Eğer öne doğru gidiyorsanız durmak, vitesi geriye takmak ve biraz sertçe ayağınızı debriyajdan çekmek şeklindedir.daha sonra kolaylıkla diferansiyel kilidinden aracınızı çıkarabilirsiniz.ben bu şekilde yapıyorum ve gayet rahat çıkıyor.

herkese verdigi bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. bende şimdi aracı tekrar denemeye çıkmıştım . durdugu yerde hiç hareket etmeden çok rahat girip çıkıyor fakat tırmanmaya başlayınca dediginiz gibi kasılmalar oldugundan çıkmakta zorlanıyor. geri vitesle bu iş halledilirmi birde onu deneyecegim.

genelde çok zor şartlar dışında kilitlemiyorum.çünkü zaten araç kendiliğinden çıkıyor.kilitlediğimdede çamur kar oluyor araç kasmıyor birde tam çamurdan sert zemine çıkarken kilidi açarsanız araç kasmaz kolayca çıkar.kastığı zamansa gidiş yönünün tersine 1m giderseniz çıkartabilirsiniz.ben debriyaja da basmıyorum sorun olmuyor.rahatlıkla giderken bile çıkıyor.

Dif. kilidini takmak için debriyaja basmak veya durmak gerekmiyor bildiğim kadarıyla.
Eski nivamda bu kilidi taktığımda bende zor çıkartırdım.
Ben bu sorunu lastiklerin birini askıya alarak çözüyordum.
Teknik olarak açıklamasını size bırakıyorum ama lastiklerden birini askıya alarak kilidi rahatça açabilirsiniz. ;)

askıya almakmı abi yapma nerde bulucaz şimdi birde askı işini

birde şöyle yapıyorum genelde rahat çıkıyor.ileri yönde giderken kilitli, tam bozuk zeminden çıkarken gazı bırakıp aniden kilidi ileri itiyorum ve çıkıyor.yani gazı bıraktığınızda bir anlığına araç daha arkadan araç kompresyonuna binmeden bir difransiyel sisteminin sıkışıklığının çözüldüğü an oluyor.bu anı yakaladınızmı kolay çıkıyor.çok kısa bir an,çok atik davranıp çıkarmanız gerrkli.

weewee' Alıntı:
Dif. kilidini takmak için debriyaja basmak veya durmak gerekmiyor bildiğim kadarıyla.
Eski nivamda bu kilidi taktığımda bende zor çıkartırdım.
Ben bu sorunu lastiklerin birini askıya alarak çözüyordum.
Teknik olarak açıklamasını size bırakıyorum ama lastiklerden birini askıya alarak kilidi rahatça açabilirsiniz. ;)
Bu yöntemi bende kullanıyordum. :smiley:

ladayı sattım artık ben kullanmıyorum :smiley:

P1090434.jpg

iyi günler arkadaşlar geçenlerde çamurlu bir araziden geçenkern difleri kilitledim fakat daha sonra asfalt yola geçtiğimde aracı dif kilitinden çıkardığım zaman araç ilerlemiyor sorunu ne olabilir. Yardımcı olabilirsiniz?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,070
Kayıtlı Üye Sayımız
166,974
Kaydolan Son Üyemiz
yavuz7878

Çevrimiçi üyeler