Lada Niva'lar da Motor Yenileme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TATRA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,491

Etiketler
Tercihli 4 çeker olsa yakıt haliyle ciddi farkeder. Yine de ben kendi adıma sürekli 4 çeker halinden memnunum.

Rampa aşağı gazlarken, gaz kesince yavaşlaması gibi bir avantajı var misal, fren kullanmadan güle oynaya yol yapıyorsunuz..

% 20 lik belki ideal koşullarda ama aktarma organı üzerindeki her bağlantı elemanı ilave titreşim ,birde iyi yataklanmamışsa
ama arka diferansiyel kildi nivayı ,rus tankı yapar :smiley:

Bakımlıysa olmaz. Aslen Niva diğer araçlardan hiç farklı değil.

Önceki Niva ile (1996 / 1700) her türlü zeminde sekmeme rağmen öylesi bir sorun yaşamadım hiç.

Direksiyon kutusu kolay sorun çıkarmaz. Lakin her arazi çıkışı rutin kontrolleri ve gerekiyorsa bakımını ihmal etmemek gerekir yine her markada olduğu gibi..

biraz amiyane olacak ama 2007 nivalarmı sence rahat şahin yada doğanlarmı ?
yedek parça uyumluluğu ile ilgli olarak tofaşın arabalıyla uyumluluğu varmı gerçekten ?

Bir ara Tofaş araç kiralayıp kullanmıştım.

Niva 2003 itibariyle ziyadesiyle yumuşak, kullanımı rahat. (1992, 1996, 2003, 2006 ve 2008 kullandım, 2008'i kullanmaya devam ediyorum).
Sadece kullanım konforundan bahsediyorsak alışkanlıktan belki, Niva derim. En azından viraj içinde vites büyütünce kıçı başı ayrı ayrı yönlere dağılmıyor (Şahin gibi).

Yerden yüksek sürüş pozisyonu ehven.

Dediğim gibi, 2003'ten itibaren bir otomobil kıvamına gelmiş Niva. Benim eski 96'nın traktör olmasa da otomobile göre zor olduğunu 2003 kullanınca farkedebildim. 2006 çok daha yumuşak. 2008 zaten hidrolik direksiyon standart geliyor, sürat artıkça direksiyon yumuşak kalmıyor, yani sertleşiyor, bunu beklemiyordum misal. Pedallar yağ gibi. Frene hafifçe dokununca frenliyor (eskilerde pompalamak gerekirdi).

2008'de henüz parça değiştirmedim.

1996'da (pimpirikliğimden kelli) gerektiğinde sürekli orijinal parça kullandım. Yan sanayi ya da uyumlu parça aramadım, gerek de duymadım çünkü ziyadesiyle ucuz orijinalleri.

Fiat teknolojisi olduğundan dolayı (Lada motorları, gerçi Porsche'nin de el atmışlığı var, özellikle Samara motoruna) Fiat kökenli bir çok parça uyumlu..

Motor sesi ciyaklamadan makul bir hırıltıya dönmüş (2003 ile birlikte). 96'ya göre daha iyi. Gerçi OK144 ile motor sesi bile duyulmuyor.

Genel ses motordan ziyade aktarma organlarından gelendir aslında. Özellikle sürekli 4 çeker müsebbibi orta diferansiyel "ben buradayım" der. Zaten konum itibariyle hemen sağınızda yaşıyor. 90-100 km/s rahat. 100'den sonra bütün hareketli aksam "daha gider ama zorlamak anlamsız" diyor. Yani sollamalar dışında 120 misal pek gördüğüm bir sürat değil.

2008 ilk 2000 km ses ve ısı anlamında ehvendi. Kaz Dağları'nda derin bir su geçişi sonrası ısı artışı oldu, sanıyorum tabanda ıslanan keçeler ısıyla birlikte buhar yapmaya başladığındandır (gerçi söktük, aracın dışında bir yerlerde kuruyorlar)..

Rusya'da opsiyonel klimalı versiyon vardı yanılmıyorsam. Belki de opsiyonel olan airbag idi. Yanlış hatırlıyor olabilirim. Ama ülkeye gelenlerde her ikisi de yok.

2006'nın 6 aylık vergisi kasko bedelinin %5'i hesabıyla 280,5 YTL (6 aylık). Taiga'da (Haldun) 2006 var, ödediği rakam bu..

değerli yaşar, ben suriyeden yedek parça ve bu gibi parçaları cididiciddi düşüyorum ,aklımda bu yaz sonu suriyeye gezme amacıyla gitmek var:smiley:

aklımda 86 model bir nivayı alıp ,sadece silindir bloğu kalmak üzere ,herşeyini değiştrip getirmek var ,bakalım :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR