Land Alamamanın Hikayesi :(

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bymuammer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,084

Ynt: Land Alamamanın Hikayesi :(

OZANOĞLU' Alıntı:
Muammer bey bende mke den araç alıp toplayan biri olarak size acele etmemenizi tavsiye ederim zira mke den yakında ihaleler açılacağını tahmin ediyorum,kısmetse olur demek lazım Allah hayırlısını nasip etsin o gibi çakalların gazına gelipde hataya düşmemek lazım.

hocam mke ihalelerinden nasıl haberimiz olur?

(eski) bir niva sahibi olarak arazide kullanmak üzere sizin için en uygun çözümü buldunuz diye düşünüyorum. umarım motor ve yürüyen aksama iyice baktırmışsınızdır yürüyen aksam ve motor kısmı sağlamsa nivalarda kaportadan dolayı bir sorun yaşamazsınız. en fazla hafta sonları boyaları dökülen ya da paslanan yerler varsa zımpara ve macun sahibi olup kendiniz yaparsınız bir süre macunlu gezip tüm işler bitince de gider boyatırsınız ama boyatmanın çok şart olmadığını düşünüyorum.

Aracınız hayırlı olsun. İnşaallah daha sonrada land hayalinizi gerçekleştirirsiniz.

byseyyah' Alıntı:
Aracınız hayırlı olsun. İnşaallah daha sonrada land hayalinizi gerçekleştirirsiniz.

çok teşekkür ederim. sağolun. 4.300 liraya aldım. aracın motoru temiz ama boyada sadece bikaç problem var. ama çürük değil.

yasarergun' Alıntı:
(eski) bir niva sahibi olarak arazide kullanmak üzere sizin için en uygun çözümü buldunuz diye düşünüyorum. umarım motor ve yürüyen aksama iyice baktırmışsınızdır yürüyen aksam ve motor kısmı sağlamsa nivalarda kaportadan dolayı bir sorun yaşamazsınız. en fazla hafta sonları boyaları dökülen ya da paslanan yerler varsa zımpara ve macun sahibi olup kendiniz yaparsınız bir süre macunlu gezip tüm işler bitince de gider boyatırsınız ama boyatmanın çok şart olmadığını düşünüyorum.

teşekkür ederim. motoru ve yürüyeni iyiydi lastikler sıfırdı. dediğiniz gibi ileride bi boya attırırız. ama inş. fazla kalmaz bu araç bende :smiley: en kısa zamanda bi land alabiliriz.

Geçen hafta Telekom'un satılık araç ihalesine girdim. Tablo aynen anlatılan gibiydi. Benim haricimde herkes işin ticaretini yapmak için teklif veriyordu. İlla 300Tdi alayım endişem olmadığı için birkaç tur sonra çekildim. Sonunda aracı Yanasip aldı, hayırlı olsun dedik. ihale sonrası söyledikleri Umut'un izah ettiğini bire-bir teyit eder nitelikteydi.
"Ben bu işin ticaretini yapıyorum, işim bu, zararına da olsa alırım",
"Fabrika üretip toptancıya satıyor, müşteri ordan alıyor, sen de gel benden al"
söylemleri bence hoş değildi. Almak için gittiğim bir ihale olsaydı gerçekten zararına almak zorunda kalırdı veya benim olurdu.
Bir sonraki ihalede görüşemk üzere...

Off-road tutkunlari bilinclenirse,bu tarz insanlarla ticaret yapmayi da keserler.Onlarin da bu somuruleri zarara donuseceginden,bu isten el etek cekerler. Mumkun oldugunca bu adamlarin tatsiz ticaretlerini gun isigina cikarmak lazim. Ilanlarina bakildiginda,bu araclardan anlamadiklari cok acik. Umarim bir dahaki sefere bir Land Rover alabilirsiniz, Nejat Bey. Rastgele :smiley:

nkurtkaya' Alıntı:
Geçen hafta Telekom'un satılık araç ihalesine girdim. Tablo aynen anlatılan gibiydi. Benim haricimde herkes işin ticaretini yapmak için teklif veriyordu. İlla 300Tdi alayım endişem olmadığı için birkaç tur sonra çekildim. Sonunda aracı Yanasip aldı, hayırlı olsun dedik. ihale sonrası söyledikleri Umut'un izah ettiğini bire-bir teyit eder nitelikteydi.
"Ben bu işin ticaretini yapıyorum, işim bu, zararına da olsa alırım",
"Fabrika üretip toptancıya satıyor, müşteri ordan alıyor, sen de gel benden al"
söylemleri bence hoş değildi. Almak için gittiğim bir ihale olsaydı gerçekten zararına almak zorunda kalırdı veya benim olurdu.
Bir sonraki ihalede görüşemk üzere...

geçmiş olsun abi üzüldüm gerçekten. İhaledense fiyazadan alsanız daha mantıklı bence bende bayağı uğraştım almak için kısmet olmadı. en sonunda piyasadan bi lada niva aldım çokta memnunum. Hem iyasadan aldığınız aracın neyi olduğunu biliyorsunuz. sürprizler yok.

iyi günler....

gatesalan' Alıntı:
Off-road tutkunlari bilinclenirse,bu tarz insanlarla ticaret yapmayi da keserler.Onlarin da bu somuruleri zarara donuseceginden,bu isten el etek cekerler. Mumkun oldugunca bu adamlarin tatsiz ticaretlerini gun isigina cikarmak lazim.

Evet ihale ile ilgili detayları paylaşmakta fayda görüyorum. Böylece hangi tip araç ihalede kaça alınıyor vb bilgileri paylaşmış ve bu işin ticaretini yapanlarında bunu daha şeffaf olarak yapmalarını sğlamış oluruz belki.

Satılan araç 1998 model Otokar çıkışlı orijinal bir Defender 300 Tdi idi. 335 bin km de ve motoru bir kere rektefiye edilmiş (kaç km'de edildiği bilgisine ulaşamadım), bir kere de silindir kapağı komple değiştirilmiş. Aracı denedim. Motor rahatça çalıştı ancak gaza cevap vermiyor. Diff Lock konumuna aldım ancak gösterge panelinde ışığı yanmadı. Kazası yok, önde vinç mevcut, radyo-teyp mevcut, kaporta oldukça düzgün (sol arka çamurlukta ufak bir vuruk vardı), kapı altlarında çürümeler vardı. İç döşeme yıpranmış ve kirli.
İhalede teklif edilen son fiyat 27,150 YTL oldu. KDV %1 ve alım-satım, trafik, karar pul vs masrafları var. Resimler aşağıda.

[attachment=2]

IMG00128_s.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR