Land Cruiser 1. araç mı, hobi aracı mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Vanguard Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,006

Vanguard

Kamp I
Diğer araçlarla ilgili bölümleri de takip ettiğim için, o bölümlerdeki modellerin sık sık 1. araç olur mu, yoksa sadece offroadda ya da şehir dışında kullanılabilen bir hobi aracı mı oldukları ile ilgili tartışmalar yapılır hep. Sizce Land Cruiser cüssesi, yakıt durumu, kullanım rahatlığı ve diğer sebeplerden ötürü 1. araç olarak kullanılabilir mi, yoksa hobi aracı olarak kullanmak daha mı mantıklı?

Etiketler
Ynt: Land Cruiser 1. araç mı, hobi aracı mı?

Size tavsiyem almak istediğiniz aracın içine oturun ve mümkünse kullanın. Kendini şartlarınıza göre karar vermeniz daha uygun olur. Hangi araç olursa olsun herkes kendi kullandığı araça en iyisi diyecektir.
Kenan YAMA

Araçta özel offroad hazırlığı yapılmamışsa..
LC; 1., 2. hatta 3. araç olarak her türlü kullanılır

Cüsse ve yakıt olarak LC 60, 80 ve 100 serilerinden sözetmiştim. Tabii benim bilmediğim başka kullanım kolaylıkları ve zorlukları da dahil buna.

60 ve 80 kullanmadım ama VX100 'ü birkez kullandıktan sonra "herhalde daha iyisi olamaz" diye düşünüyor insan. Discovery kullanıyordum bir dönem (V8) , VX100 ile mukayesesi imkansız bence... Beyoğlu'nun ya da Mercan'ın dar sokaklarında işyeriniz yoksa büyüklüğü sıkıntı yaratmaz ama şehir içi yakıt sarfiyatı (normal olarak) 23-25lt/100km göze almak lazım. Ya da LPG ile %40 tasarruf sağlayacaksınız...

LPG ile %40 civarında bir tasarruf sağlanabilecekse çok iyi, ama bu ağırlık ile zor diye düşünüyorum. Belki LPG'li kullanan arkadaşlar bir rakam verebilir LPG hakkında.

şehir içi yaklaşık 450-500 arası ,şehir dışında 375 -400 arası yakıyor ,aracım full yüklü 35 lastik var üzerinde, port bagajın ağırlığı üstündekiler ile birlikte yaklaşık 175 kg ,yıldada yaklaşık 50-75 bin km yol yapıyorum , hem arazide hemde şehir içinde sorunsuzca kullanıyorum üstünede tanımam konfor ,sürat vs ,sorunsuzluk vb gibi , bu arada eski aracım disco 2 td5 ti ,mukabil kıyas kaldırmaz , ;)

ben de sehir ici yaklasik 40 kurus veya biraz daha az yakıyorum, tabi benim aracim cihanınki kadar donanımlı degil fark buradan kaynaklanıyor, hem sehir icinde hem sehir disinda esas olarak da arazide sorunsuz, keyifli ve guclu bir surus, guvenli bir yol tutus hissi veriyor... 1. mi 2. mi diger arkadaslarin dedigi gibi sizin beklentiniz ve yapacaklariniz onemli...

Çok teşekkür ederim, verdiğiniz bilgiler çok faydalı oldu yine. Toyotaya zaten en baştan beri sempatim vardı, hakkında bildiklerim de giderek artıyor sayenizde.

Ben 87 model BJ60 kullanıyorum. Şahsen şöyle düşünüyorum. 40, 60, 62 ve 70 serisi hobiye daha uygun. İçi, dışı vs daha klasik/restorasyon zevki veriyor. Kırılacak dökülecek parçası daha az. Ancak şehir içi ve uzun yol kullanımı yeni modellere göre çok daha alt düzeyde. 80 ve 100 serisine diyecek laf yok, mükemmel araçlar. 1.araç olarak kullanılır, ancak tipi, içi, dizaynı, detayları vs olarak bana hobisel tatmin vermiyor malesef, kullanıcıları alınmasın ;D İzolasyonu, uzun yolu, rahatlığı mükemmel ama...
SH101951.png
SH109287-1.png
SH109703-1.png

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.