land cruiser merakı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan saitnuh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,474

saitnuh

Kamp I
bir discovery kullanıcısı olarak su aralar land cruiserlar cok ılgımı çekmeye başladı.
fakat bu araçlara yabancı oldugum ıcın bılgılı olanlara bazı sorularım var.

sorularım hem vx80 hemde vx 100 içindir.
bu araçlarda hangi diff lock konumları vardır.vx80 lerde on orta arka.vx100 lede arka ve orta var anladıgım kadarıyla.dogrumudur
cogunlukla bu araclar benzınlı ve tuplu ılanlara baktıgımda bagajda tup tanklarını pek goremedim.genelde en uygun olarak tankı nerelere koyuyorsunuz.ve araç dışında tank olunca arazı acısından guvenlik sorunu oluyormu.guvenlı uygun bır yer varmı.
her ıkı tıpte benzınlı ve tupte yakıt tuketımı ne kadardır acaba.
alçatma yukseltme vx 80 lerde varmı.vx 100 hepsinde yok gordugum kadarıyla herhalde o donem (98-2003 arası almayı dusunuyorum)opsıyonel donanımdaydı.dısco 3 lerde oldugu gıbı arazıde sık koruk arızası bu sıstemde yapıyormu.yoksa arazı ıcın yukseltmesız duz bır arac mı aramalıyım.

son olarak bıldıgınız ılanlar dısında uygun arac varsa onerılerınızı beklıyorum

sait nuhoğlu

Etiketler
Ynt: land cruiser merakı

Sait bey merhaba,
-vx80 de ön,orta,arka diferansiyel kilidi bulunur (hepsinde olmayabiliyor..direksiyon solunda dügme varsa..vardır )
-vx100 de ise orta ve arka diferansiyel kilidi vardır.
-Tüp takmak için ideal yer stepnenin bulundugu arka tampon-arka aks arasındaki yerdir.Zaten land cruiser 80-100 için bu biçilmiş kaftandır.70-90 lt simit tank buraya güzel olur.3-4 mm saçtan muhafaza ile tehlike olmaz..yada şu ana kadar bütün kullanıcı arkadaşlardan hiçbir şikayet gelmedi..demekki sorun yok.
-normal yol koşullarında 90-100 km ile lpg de vx80 500-550 krş ortalama yakar.vx100 ise 500 krş gibi yakar.Arazide ve şehir trafiginde hesap tutmaz.
-Alçaltma yükseltme sadece vx100 de vardır.Hepsinde varmı bilmiyorum.Yükseltme alçaltma agır arazi şartlarında tercih edilmeyen bir sistem.. En iyisinivx100 kullanan arkadaşlar yorum yaparlar daha iyi olur.
vx80 de orijinalinde alçaltma-yükseltme olmaz..
-Her iki aracı da istenirse yükseltme kitleri ile istenen arazi şartlarına getirip zevkle kullanma imkanına sahip olabilirsiniz...
-...........................................

bir discovery kullanıcısı olarak su aralar land cruiserlar cok ılgımı çekmeye başladı.
fakat bu araçlara yabancı oldugum ıcın bılgılı olanlara bazı sorularım var.

sorularım hem vx80 hemde vx 100 içindir.
bu araçlarda hangi diff lock konumları vardır.vx80 lerde on orta arka.vx100 lede arka ve orta var anladıgım kadarıyla.dogrumudur
cogunlukla bu araclar benzınlı ve tuplu ılanlara baktıgımda bagajda tup tanklarını pek goremedim.genelde en uygun olarak tankı nerelere koyuyorsunuz.ve araç dışında tank olunca arazı acısından guvenlik sorunu oluyormu.guvenlı uygun bır yer varmı.
her ıkı tıpte benzınlı ve tupte yakıt tuketımı ne kadardır acaba.
alçatma yukseltme vx 80 lerde varmı.vx 100 hepsinde yok gordugum kadarıyla herhalde o donem (98-2003 arası almayı dusunuyorum)opsıyonel donanımdaydı.dısco 3 lerde oldugu gıbı arazıde sık koruk arızası bu sıstemde yapıyormu.yoksa arazı ıcın yukseltmesız duz bır arac mı aramalıyım.

son olarak bıldıgınız ılanlar dısında uygun arac varsa onerılerınızı beklıyorum

sait nuhoğlu

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,129
Kayıtlı Üye Sayımız
167,027
Kaydolan Son Üyemiz
cemal crt

Çevrimiçi üyeler