Land Defender

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ziya61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,301

ziya61

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar grand charokke 1993 model off road donanımlılarını yaptırdım araçla çok sorun yaşadığım için satmak zorunda kaldım şu anda Pegout 206 CDI var hızlı seri araba ama benim işimi görmüyor genç işi arkadaşlarım Land Defender tavsiye ediyorlar fazla elektronik araba istemiyorum bana tavsiye edeceğiniz jeepler nelerdir ? bütün ilgilenen arkadaşlar şimdiden çok teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Land Defender

Merhaba Ziya Bey,

Marka tercihi kişiye göre değişir. Burada önemli olan: sizin Defender'a ilginiz var mı? sorusu bence.
Başka marka ve modeller ile değil ama Land Rover Defender ile ilgili kendi fikirlerim:

Piyasada satılmakta olan iki grup Defender vardır.
1. Grup: tamamen ticari amaçla, makyajlanmış ve insanların Defender ilgisi üzerinden para kazanmak amaçlı satılan Defender'lar. Çok ucuzları da vardır, uçuk fiyatlıları da. Bu grupta bir de: devlet ihalelerinden çıkmış olan çekme belgeli, çok ucuz Defender'lar vardır ve çok ucuzdurlar. ''Bunlardan bir tane alıp, basit bir koprta-boya ile canavar gibi olur'' pazarlaması ile satılırlar, satın alan kişi eğer ciddi bir bütçe ve zaman ayırmadı ise, bu araç sahibine dünyada cehennem azabı yaşatır. Biraz toplanmış ve makyajlanmış olanlar için de aynı durum geçerlidir.

2. Grup: Komple revize edilmiş, kaporta-boyasından çok: tüm elektrik-motor-yürüyen aksamı komple yenilenmiş Defender'lardır. Bu gruptakiler arasında: tamamen boş olan araçlar bile 20-25bin TL civarında fiyatlardan başlar ve araç üzerindeki donanımlara göre fiyatları artar. Satın alınması en mantıklı Defender'lardır.

Off-road donanımları ve araç kondisyonu konusunda daha önce deneyimli olduğunuzu düşünüyorum bu nedelne 1 ve 2. grup araçları zaten ayırd edebilirsiniz.

Defender: ( motor tercihinize bağlı olarak ) çok geniş bir kullanım alanı sağlayan, bakımlarını sürekli takip ettiğiniz sürece daima iş gören bir araçtır. elekrtonikten uzak, gayet basit, sağlam ve bakımı-onarımı kolay bir araçtır. Diğer off road araçları ve günümüz otomobilleri ile: kullanım - bakım - konfor anlamında hiçbir benzerliği yoktur. SUV araç ölçülerinde gerçek bir kamyon gibidir. Turbo modellerinden ( 200tdi - 300tdi motorlu ) satın alındığında, normal binek otomobil seriliğine daha yakın bir kullanım sunar. Fakat asla: Cherokee, Blazer...vb. Amerikan 4x4'leri veya Japon 4x4'leri gibi konfor, asfalt ve arazi kabiliyetini bir arada sunmaz. Kendine has bir konforu vardır ( konfor yoktur ).
Bakımlarını takip etmeniz gereken bir araçtır. Diğer 4x4'ler gibi: sadece yağ-su seviyesi kontrolü ve yakıt koyup, diğer zamanlarda aracı unutamazsınız. Sürekli olarak onunla ilgilenmeniz gereklidir ( Defender seviyorsanız bunları zaten sürekli yaparsınız ). Defender kullanmaya başladığınızda: size sağladığı kullanım alanı, 4x4 kabiliyeti ve kullanım kolaylığı ile belirttiğim bakım-kontrol işleri zahmet değil, standart hale gelir ve sizi rahatsız etmez ( Kişiye göre değişir ).

Diğer 4x4 araçlardaki gibi: araca sadece yakıt koyayım, arada yağına-suyuna baktırırım, bunun dışında araç ile ilgilenemem düşüncesinde iseniz ve Asfalt kullanımı normal otomobiller düzeyinde olsun, birazda içerisi konforlu - rahat olsun derseniz; Defender uygun bir 4x4 değildir.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Barış

Ynt: Land Defender

benim defenderim var satılık herşeyi yeni sıfır toplanmıştır..1987 3000 cc nissan motorlu sorunsuz tertemiz bi araç satmam sebebim işlerimle alakalı...saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,985
Kayıtlı Üye Sayımız
166,733
Kaydolan Son Üyemiz
kayin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR