Land Rover Ambulans Camper Projem

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bilbo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,235

Bilbo

www.masalkaravan.com
Yer
İstanbul / Tekirdağ
Web
www.masalkaravan.com
Westfalia'mı satıp hemen arkasından başlayacağım projemi sizlerle paylaşıp fikirlerinizi almak isterim. Alacağım araç Sağlık bakanlığından çıkma Land Rover Defender Ambülans olacak. Yaşam alanı ölçüleri Boy: 220cm, En :170cm, yükseklik 155cm (ben 160 bildiğimden cizimlerimi bu şekilde yapmıştım , ne yazık ki boynumuz 5 cm daha bükülecek)

Aracın zayıf motorundan dolayı kullanılacak malzemenin ağırlığına dikkat edeceğim ve gereksiz detaylardan kaçınacağım.

1. iç kısım soyulduktan sonra ısı ve ses izolasyonu için sırasıyla pütürlü boya, yüksek yoğunluklu mantolama malzemesi(XPS), buhar kesici naylon ve son olarak vilnex suni deri, ahşap kaplama yok, böylece bunun ağırlığı ve kalınlığı da yok.
2.Zemin izolasyonu: pütürlü boya, laminant parkelerin altına serilen 5 mmlik izolasyon şiltesi ve en üst katman? Karar veremedim, tavsiye alabilirim. Fazla yükseltemem tavan alçak.
3. İçeride duş yok ama dışarıda var, boiler yok, kirli su deposu yok, tv yok.
4. kullanılacak ahşap malzeme; çoğunluğu 6 veya 8 mm kavak kontraplak ve esnek kontraplak, sadece yük tasıyacak yerlerde 18 mm kontraplak. Bence yerli üreticiler gereksiz kalın ve ağır malzeme kullanıyor.
5. Ahşapların üzeri ütüyle ısıtılıp yapıştırılan kaplama malzemesi ile kaplanacak(adını bilmiyorum), Vernik, boya yok. Böylece yapılan hatalar ,çizikler kaplamanın altında kalacak.
6. Omnistor veya benzeri tente yok, bunun yerine otomatik açılan 140 tl'ye satılan özgürce istediğiniz yere taşınabilen tente olacak.
7.Hidrofor değil dalgıç pompa düşünüyorum, fiyat, sessizlik ve kolay değişim açısından.
8.2 gözlü ocak olmayacak, tek gözlü yandan kartuşlu mini ocak lavabonun altında çekmecede duracak. 8 senede 2 gözü birden aynı anda 2 veya 3 kere kullanmışızdır. Ufak bir ocak yeterli, sonuçta sadece su ve sosis kaynatıp, yumurta pişiriyoruz o kadar. Ama koca ocak gereksiz yer kaplıyor. Bence camper veya karavanı daha ev vari ve donanımlı göstermekten daha ileri gitmiyor. Böylece tüp derdinden ve yerinden de tamamen kurtuluyorum.
Kara kalem çizimler:

Koltuk derinliği, yüksekliği ve sırt minderinin boyutlarını babamın Hymer'ından kopya çektim, ölçüler onunkine çok yakın ve konforlu.
koltuk boyu 180cm, 80 cm ve 100 cm olmak üzere 2 masa var. seyir halinde 80 cmlik masa tavanda kayışlarla asılı olarak duruyor. Masalar 2 koltuk arasına yerleşerek yatağı oluşturuyor. Ayrıca sadece 80 cm lik masayı araya koyarak, diğer masayı hiç yerinden oynatmadan 170x80 cmlik bir yatak oluşturmak mümkün. Bu 80 cmlik masa ayrıca ortadan menteşeli, katlanabilir. Altındaki 70 cmlik ayaklarından 2si gereken açıyla aracın önüne doğru yerleştirildiğinde 100cmlik masa etrafında 'U' oturma grubunu oluşturuyor. Masanın öbür ucundan portatif tuvaleti çekip çıkarınca masa başında 6 kişi oturabilir.
Ayrıca bu katlanır masa tam tersi tarafa doğru kurulunca, şöför ve yolcu koltuğu arasında biraz daha geride 3. yolcu oturağı olmuş oluyor. ayakları sayesinde her 2 masa dışarıda da kullanılabiliyor. Detayı:

Tepeden bakış

Burada dikkat çekmek istediğim nokta westfalia'dan arakladığım hareketli masa düzeneği; Ters 'L' şeklinde bir kalın metal boruyla masa, koridora ve bağlı olduğu koltuğun üstüne gidebiliyor.Bu düzeneğe hayranım, çok kullanışlı. Ayrıca masa kendi ertafında da dönebiliyor. Böylece koridor istenildiği zaman kolaylıkla boşaltılabiliyor, araca inip bineceklere kolaylıkla yol verilebiliyor, masa koltuk üzerine lavabonun yanına çekildiğinde mutfak tezgahı olarak kullanılabiliyor, ayrıca yerinden çıkartıp tavana asılabiliyor. Ocak, lavabonun altındaki çekmecede, bu çekmece hem sola hemde geriye doğru çekilebiliyor, tercihe göre.
su deposu da ocağın altında, 70-80 litre bir depo düşünüyorum. Eğer araç altında yer varsa ve depo yaptırabilirsem lavabo altını erzak dolabı olarak kazanabilirim.

Arka tarafta koltukların sonlandığı noktada perde olacak ve tuvalet kullanılacağı zaman bu perde bölmeyi sağlamış olacak. Portatif tuvalet , sol arkadaki 75 cm yüksekliğindeki dolabın altından ortaya doğru çekilip çıkıyor. İş bitince geri dolabın içine. Üst taraf ise yine erzak dolabı ve en üstü tezgah. Buzdolabı söför koltuğu ve yolcu koltuğu arasında üstten kapaklı kompresörlü Waeco coolfreezer cf50, 49 litre. İstenildiği zaman araç dışına çıkarılabilir veya yer değiştirebilir şekilde olacak.

Sol cephenin şeklini çizmedim çünkü sağ taraftan pek farkı yok sadece lavabonun olduğu yer 75 cm yüksekliğinde bir dolap, yani lavabolu bölümden 20 cm daha kısa. Oturulduğunda göz seviyesinden yüksek olan bölmeler veya dolaplar karavanların içinde, basıkmış havası veriyor gibi geliyor bana, bu yüzden her türlü yükseklikten kaçındım. Gardolap veya duş koymamamın en büyük sebeplerinden biri bu.

Yandan kapı açmayı düşünmedim, araca arkadan inilip binilecek. Oturma grubunun önde , mutfak ve erzak dolabının arkada olmasının sebebi ise güzel havalarda araç dışındayken de içeri girmeden buralardan faydalanabilmek. Çizimlerdeki ölçülerde değişiklikler yapılabilir ama ana hatlar bunlar, tabii ki yorum ve tavsiyelerinize açığım. Şimdilik Aklıma gelenler bunlar. Malzeme fiyatları toplamaya çalışıyorum, Pleksiglas cam , lavabo ve musluk/duş bulamadım , bilgisi olan varmı?

Etiketler
Ynt: Land Rover Ambulans Camper Projem

Karar vermek başarmanın yarısıdır. Başarılar dilerim, Konuyu takip etmeye çalışacağım.

Batu kolay gelsin. Pleksi cam pino karavanda var. Fiiyatida uygun.
Bunun disinda gerisi gayet guzel. Umarim dilegin olur.
23 Nisanda geliyor musun canakkalaye
Sevgiler.

Kolay gelsin. Belki faydalı olur.

http://www.azalai.co.uk/galleryInterior.php

http://www.azalai.co.uk/gallery.php

interior-3.jpg

Canım oğlum Batu... :-*

İlk önce çizim diye ortaya koyduklarını daha bir görünür hale getir de ( koyu renk ve ölçü bilgilerini biraz daha büyük yazarak ) sana yardım etmeyi düşünecek insanlar zahmet çekmesinler.

" Baba burada da mı diyeceksin :mad: !?.. " ama, ne yapayım, babalık işte.
Hem sonra, ulan başıma ne işler açıyorsun yine? :eek:

O çizimleri buraya koymak aklımda yoktu, sonradan aklıma geldi, kurşun kalemle kabaca çizdiğim şekiller bilgisayar ortamına aktarılınca böyle oluyor ama yine de okunuyor, gözlüklerini takmayı unutmuşsun herhalde. Yakın zamanda bir içmimar arkadaşımın yardımı ile autocat'te çizilmiş 3 boyutlu planı buraya ekleyeceğim. Başına iş açmak mı , daha dur yeni başlıyoruz, keyifli işler bunlar ;D

İnsel, gelip gelemeyeceğimi hiç bilemiyorum ama gelmeye niyetim var fakat Westy İstanbul'da ben Tekirdağ'dayım. Babamın karavanı araklayabilirsem belki Hymer'la gelirim. Herhalde olursa böyle olur.

Erdanbay, ilginiz için çok teşekkürler, bu siteyi ve fotoları daha önce incelemiştim.

Kolay gelsin,aradığın musluk ve aynı zamanda duş olan malzemeyi Eminönünde Zaza han var orası tüm kuaförlere malzeme veren yer orada çokca bu ve buna benzer ürünler var çeşit çok oraya bakabilirsiniz.

Batu bey;

Planlariniz icin simdiden kolay gelsin diyorum. Yalniz bir soru var aklimda. Umarim satmak istediginiz westafalia bu avartar resminizde olan degildir. Cunku bu arac Turkiye`de degisik forumlarda, ki bunlarin bircogu vosvos siteleridir, gordugum ve Turkiye`de ki en begendigim westafalia`dir arkasindaki cekme karavani ile birlikte. Eger satacagini arac buysa umarim degerini bilecek birine gider.

melihbozkurt' Alıntı:
Batu bey;

Planlariniz icin simdiden kolay gelsin diyorum. Yalniz bir soru var aklimda. Umarim satmak istediginiz westafalia bu avartar resminizde olan degildir. Cunku bu arac Turkiye`de degisik forumlarda, ki bunlarin bircogu vosvos siteleridir, gordugum ve Turkiye`de ki en begendigim westafalia`dir arkasindaki cekme karavani ile birlikte. Eger satacagini arac buysa umarim degerini bilecek birine gider.

Sevgili Melih evet ta kendisi. Seni beklese keske. Ne guzel olur degil mi?

Evet insel hocam beni beklese fistik, fistik gibi olurdu. :smiley: (Burada yanlis anlasilma olmasin benim acimdan fistik gibi olurdu, arac ile ilgidi degil.) Ama Insallah ben daha 3-4 sene donemiyecegime gore benden alanada satanada hayirli olsun demek duser. Bir onceki yazida dedigim gibi umarim degerini bilecek birine gider arac.

Batu merhaba. Kolay gelsin...

Karşılıklı yanlamasına koltuklar kullanacaksan yatağı oluşturmak için masa kullanmayı ve bunları tavana asmayı neden düşünüyorsun? Bu koltuklar çek-yat mekanizmasıyla yatak olacak şekilde birleşebilir. Westy'nin hareketli masasını da katlanır olarak kullanırsan içeride masa işi çözümlenir. Üstelik masayı yatak açıkken de kullanabilirsin. Dışarıda masa işi katlanır aluminyum masayla çözülür. Çok hafif, kullanışlı ve hiç yer kaplamıyor.

Sürücü bölümünün üzerindeki çıkıntıyı da çocuk yatağı ve yüklük olarak düzenlersen uzun yıllar işinizi görecektir.

Merhaba Cem,
Çekyat mekanizmasını ben de düşündüm, ama mekanizmayı yerine uydurma, zorluğu , bozulma-kırılma riski ve koltuk sırtlığına koymak zorunda kalacağım kalın kontraplak (ekstra ağırlık ve kalınlık demek) yüzünden vazgeçtim. Zaten araç içinde masa mutlaka olacak, bunun yanına ekstra bir masa daha ilave ederek yatak olayını çözmeyi düşündüm. Daha önceki 69 model T2 camperımda aynı şekilde ama bu sefer tek masayı karşılıklı koltuklar arasına yerleştirip yatağı oluşturuyordum. Oldukça pratik ve sorunsuzdu.

Masalardan sadece ufak olan tavanda asılı kalacak, hatta hafif katlanmış ve koltuk konumuna getirilmiş şekilde , koridorda 3. kişi için ayarlanmış bir koltuk olarak durabilir ki, 3 kişilik bir aile olduğumuza göre buna ihtiyaç var. Ufaklık orada oturur diye düşünüyorum, tabii güvenli şekilde sabitleyebilmek için ve emniyet kemeri için kafa patlatmam gerekecek. Koridorda bir oturak olmassa arkada yan duran koltuklardan birinde oturmak zorunda kalacak, bu da bana hiç güvenli gelmiyor. Etrafını doğru düzgün seyredemeyecek, canı sıkılacak, midesi bulanacak, yolculuğu bize zehir etmeye başlayacak :-\. Diğer masa ise orjinal yerinde kalacak ama istediğimizde tavana asabilmek için aparatlarını yapacağım, yine de pek bu masayı kaldıracağımızı sanmıyorum.

Ayrıca benim planda, sadece ufak masayı kullanarak koltukları birleştirdiğimde ,aracın enine uzanmış 170x80cmlik bir yatak oluşmuş oluyor. Ben eşimle masa başında oturuken , uykusu geldiğinde ufaklık bu yatakta yatabilir. Boyum 1.68, tek başıma kampa kaçıcak olursam diğer taraflara hiç dokunmadan ben de yatıp uyuyabilirim veya ben onun hymerı kaçırdım diye babam da benim camperı kaçırmaya kalkarsa yatak kurmakla çok uğraşmamış olur :p.

Planda koltuk eni 57, sırtlık süngeri ise 28 cm, bu ölçülerle çekyat sistemi olurmu bilemiyorum. Çekyatın tek avantajı dediğin gibi masanın yerinde kalabilmesi ve yatak kuruluykende masayı kullanabilmek. Tek avantaj ama büyük bir avantaj, bu beni düşündürdü, aklıma gelmemişti, teşekkür ederim.

bahsettiğin alüminyum masaları hiç sevmiyorum, ufaklar ,oynaklar ve aralıkları yüzüden üzerinde örtü varken bardak devirme ihtimalleri çok yüksek, özellikle rakı bardaklarını. :mad:

Sürücü bölümünün üzerindeki alkovan benzeri çıkıntıya hiç dokunmayacağım, orjinal kapağı da var zaten. Orası, uyku tulumu, çarşaf, yastık, araçtan hiç çıkmayacak kışlık mont vs. ile dolacak. Bir ihtimal lpg tankını oraya koymayı da düşündün ama yapmam herhalde.

Diğer üyelerin iyi dilekleri için teşekkür ederim, gelişmeleri fotoğraflarla sizlerle paylaşacağım, hiç şüpheniz olmasın. Hele bir Fıstık'ı satalım da...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR