Land Rover Defender 110 Fren Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan safari2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,830

safari2000

Kamp II
Yer
ERZURUM
fren sistemimde hidrolik kaçağı vardı sonunda bulduk dağıtıcı valf arızalı çıktı hidrolik kaçırıyor yaklaşık fiatı kdv dahil 275 ytl imiş bu arıza konusunda beni aydınlatırmısınız ? neden arıza yapar ? tamir imkanı varmı ? aracım bir türlü arızadan gözünü açmıyor. daha geçenlerde silindir kapağı çatladı değiştim sürekli platin meme yapıyordu taş dirençle şükür çözdüm marş balesi çok dayanıksız iki marşta yanıyor derdi bitmiyor acaba araç çok yattığı içinmi malzeme yoruldu

Etiketler
Ynt: Land Rover Defender 110 Fren Sistemi

Dağıtıcı valf ne tam anlamadım fren merkezinden bahsediyorsan. Bende değiştirdim içerisine su girmiş ve orada pas yapmış merkez bozulmuş. Ben 117 ytl ye değiştirdim senden çok almişlar. Hatta benim araç 88 model 92 modellerin merkezi 60 ytl.

Ben 300Tdi Defenderı verdim manavcı Hilux'ı aldım rahata erdim ;D ;D

Şaka bir yana sanırım bahsettiğiniz malzeme fren limitörü...Bende tek arıza yapmayan yer oraydı yanlış hatırlamıyorsam... ;D Ancak fiyat farkını benden çok almışlar diye düşünmeyin, LR'de malesef her parçanın 20 değişik kalite ve fiyat yelpazesinde olanları mevcut...

Defender 110 da limitör yok yanılmıyorsam kaputun altında sagda ön arka freni ayıran parcadan bahsediliyor.

Limitör hemen hemen bütün araclarda vardır arka dingile şase arasında olur arke tekerlerin kaymasını önler. en azından ben böyle biliyorum. ancak bahsi gecen parcada birnevi limitördür arka ve ön frenlere farklı basınc uygulamayı saglar.

Platin ve meksefe sorunu benim araçtada vardı. Ne yaptıysak çözemedik. Enson Vosvosun elektronik ateşlemesini 110 uydurduk. Oda tam olarak avans ayarı tutmadı. Ama sonra vosvos ustam Ali amca platinin bağlantı vidasının ara sıra platine değemesiyle şase almasına sebeb oluyordu ve meksefeyi yakıyordu. Bizde vidayı değiştirerek sorunu çözdük. Marş motoruna gelince 2 yıl önce kömür rulman gibi genel bakımlarını yaptırdım şuana kadar 22 bin km yol yaptım şükür halan sorunyok.

Meksefe yakmasıyla ilgili olarak bobin ve orjinal meksefesi yerine vosvoslarda kulanılan bosh meksefe ve bosh bobin kulanın. Boshun alman üretimli bobini bulmak zordur.Fakat ispanya üretimli bobinide sorun çıkarmamaktadır.

arkadaşlar limitör veya valf isimli şaseye bağlı olan iki giriş iki çıkışı olan bu parçanın ikinci elini bulabilirmiyim ?

servisi bana bu güne kadar bir tane sattıklarını söyledi uzun yıllar elinde kalmış satamamış kolay kolay bozulmuyormuş o yüzden ikinci elini düşündüm yoksa kolay kolay ikinci el almam

selamlar arkadaslar defenderim 1987 model ve bir sorunum var,.
aracimin fren pedali cok asagida tutuyor ve zor tutuyor yani baya bi güc istiyor normal olmadigini dusunuyorum
bugun sanayiden aldim sanayiye birakirken sanki bu kadar kötü degildi gibi hatirliyorum iki ayi askindir sanayide
belki yaniliyorum bilmiyorum ama simdi frenlerde bir sorun oldugu acik gercek.traktör kadar bari olsun istiyorum
sizce sorun nedir nerede yapilabilir? ankarada oturuyorum.

1. Bastığınızda yavaş yavaş aşağıya kaçıryorsa ana merkez tamir takımı
2. Gereğinden çok sertse emme manifoltundan gelen hava hortumunda patlak vardır.
3. Yakın bir vakitte hidrolik bitmiş veya frenlerle ilgili bir işçilik yapıldıysa fren sisteminde hava vardır.

selamlar yakin bir zamanda hidrolik azaldi ve ben kendim uzerine takviye ettim ama aslinda frenler tamamen bakim yapildi ama sanirim yanlis bir bakim oldu yada anlamadigimiz bir sorun vardi hic yapmadik neyse soylediklerinizi degerlendirewrek bir sonuca varmaya calisacam
tesekkur ederim

merkezi söktür orngçiye git tüm orinkleri al işi bilen birine toplattır benimkini 15 ytl civarına mal ettim aynı problem ben de de vardı
safari2000' Alıntı:
fren sistemimde hidrolik kaçağı vardı sonunda bulduk dağıtıcı valf arızalı çıktı hidrolik kaçırıyor yaklaşık fiatı kdv dahil 275 ytl imiş bu arıza konusunda beni aydınlatırmısınız ? neden arıza yapar ? tamir imkanı varmı ? aracım bir türlü arızadan gözünü açmıyor. daha geçenlerde silindir kapağı çatladı değiştim sürekli platin meme yapıyordu taş dirençle şükür çözdüm marş balesi çok dayanıksız iki marşta yanıyor derdi bitmiyor acaba araç çok yattığı içinmi malzeme yoruldu

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR