Land Rover Defender 90

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YEVGENI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,833

YEVGENI

Kamp III
Yer
ISTANBUL
Forum içre uzun şaseli versiyonu cirit atarkene, bu cevval neden ihmal edilmiş anlamadım. Ülkede çok yok diyeceksiniz lakin bu cihazın hakkını yememek lazım gelir. Buyrun buradan yakın..

Landy4no.jpg

d90_1.jpg

caballitolr90.jpg

Etiketler
Ynt: Land Rover Defender 90

otokar neden defender 90 üretimini durdurduki? Hani şeytan al diyo ama def 110 nun anahtar teslimi 67 bin ytl cıvarında olsa gerek

liste fiyatları aşağıda.
epey tuzlu görüleceği üzre.

Land Rover 110.111 (4x4) Arazi Kamyonet (1+1 kişilik) 72.920,36
Land Rover 130.111 (4x4) Arazi Kamyonet (4+1 kişilik) 84.640,12
Land Rover 130.111 (4x4) Arazi Kamyonet (1+1 Kişilik ) 82.431,16

en mantıklısı ucuza 110 bulup kesmek :smiley: orjinal 90 dan hiç farkı olmuyor kesilen 110 un
benim ileriye dönük planlarımda var, yürür halde bir 110 alıp kafama göre yapıcam
önce 90 yaparız, sonra bi de 3.9 V8 motor attık mı tadından yenmez :smiley:

Mert , 90 çok güzel bir araç, fakaaaat, önce içine oturmanı tavsiye ederim ön koltuklar neredeyse sabit, benim dizlerim direksiyona değmesine rağmen koltuk son noktasındaydı, üstelikte kafam tavana değiyordu, uzun yolda hertarafın tutulur, koltuğu yatırıp uyumayı aklından bile geçirme . Bu husus dışında arazide en başarılı araçlardan biri olduğunu tüm dünya kabul ediyor zaten. Biraz ufak tefek olsaydim ilk seçenegim bile olabilirdi defender 90 .

Adnanda 4.6 V8 motorlu ve otomatik vitesli birtane var onu gördünmü ?

Selamlar

Defender'ın içine oturdum, kullandım da kesinlikle dar bir araç ama koltuk ile oynanabilir, daha geriye montajlanır sorun kalmaz, sonuçta zaten 90 ı sadaece arazi için düşünüyorum
Adnan abideki 4.6 yı kullandım, araç uçuyor :smiley: 235 85 16 ile hiç tutunmuyordu, direkt patinaj şimdi 315 lastik taktı, çok daha dengeli gider, ama akslar aynı :-\ aks kesme vakası muhtemel, güçlendirilmiş aks lazım

discovery-V8' Alıntı:
Mert , 90 çok güzel bir araç, fakaaaat, önce içine oturmanı tavsiye ederim ön koltuklar neredeyse sabit, benim dizlerim direksiyona değmesine rağmen koltuk son noktasındaydı, üstelikte kafam tavana değiyordu, uzun yolda hertarafın tutulur, koltuğu yatırıp uyumayı aklından bile geçirme . Bu husus dışında arazide en başarılı araçlardan biri olduğunu tüm dünya kabul ediyor zaten. Biraz ufak tefek olsaydim ilk seçenegim bile olabilirdi defender 90 .

Adnanda 4.6 V8 motorlu ve otomatik vitesli birtane var onu gördünmü ?

Selamlar

"ordunun elindeki defenderler dandik onun yerine niva alsalardı daha iyidi'' diyenler var sizce doğrumu arkadaslar??

asker' Alıntı:
"ordunun elindeki defenderler dandik onun yerine niva alsalardı daha iyidi'' diyenler var sizce doğrumu arkadaslar??

Bence değil...
Ordudaki 110 ları Koç yapıyor ancak motor dışarıdan geliyor diye biliyorum...
Kasa olarak dengesiz...Bir askerin sırf aracın dengesizliğinden dolayı kaza sonucu öldüğüne tanık olmuştum...
Kabin kısmı çok rahatsız ve dar... Benim gibi uzum boylular için kabus...
Ancak arkasında 6 hatta bazen 8 asker taşıyor yolcu kabinindekiler hariç...Bunu niva ile asla yapamazsınız...
Motoru oldukça iyi...
Niva askeriyenin işine gelmezdi...Ancak ne yalan söyleyeyim, otokar bu aracı askeriye ye yüksek rakamlara satıp artı bakımını da üstlenip, hiç haketmediği paralar kazanıyor...
Tanık olduğum olaylara dayanarak kimi örnekler verebilirim ama hassas konular...Susmak en iyisi... :-X

Otokarınkiler dandik değil esasında ama pahalı, yani o fiyata o arabalar pahalı....adam gibi 110 almanın yolunu uzaktan bir tanıdığım buldu, galeriye almanyadan getirtti, Td5 makine,klima, ısıtmalı deri koltuk herşeyde var alette... bu kadar para vermişken 3-5 daha verip işi bitirdiii...

Niva kesinlikle ordunun ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde bir araç değil, yolcu kapasitesi olarak ta çekme kapasitesi olarak ta Defender'a göre çok çok zayıf kalır.

asker' Alıntı:

İngiliz landrover ile otokarın ürettikleri landrover arasında donanım dışında fark yok, Defender zaten %100 arazi amaçlı üretilmiş olduğundan basitlik, sağlamlık ve arazi performansı ön planda , dolayısıyla sıfır konfor ve sıfır donanım basitliğin temel noktaları. Buna karşılık tırmanma kabiliyeti, çekme gücü, yolcu taşıma kapasitesi değil niva hiç bir arazi aracıyla kıyaslanmayacak kadar iyi denebilir.

Bir landroverin (yeni modeller hariç) altına eğilip şasisine baktığınızda hiç donanımsız ve alüminyumdan üretilmiş bir aracın neden 2.5 tondan ağır olduğunu hemen anlarsınız.

Gelelim askeriyenin kullandığı landroverlerin dandikliğine ; bu konunun temeli şu 100 ytlye tornada normal demirden üretilmiş bir aks ın , karşısında yay çeliğinden üretilmiş 800 ytllik ashcroft aksın askeriyenin ihalelerinde ekonomik nedenlerle satınalınma ihtimali olmadığı için piyasa bu 100 yllik akslardan üretmeye soyunmuş onlarca firma ile doluyor, bu durumda kaliteden bahsetmek biraz zor oluyor.

Aynı şey far camından , ön cama , aliminyum kapı saçlarından tamponlara kadar her parçada var , 1 ytl lik sinyal ve fren lambaları nekadar kalitesiz olursa olsun hayati önem taşımıyor , ama aynı şeyi yürüyen aksamdada yapmaya kalkınca iş çığrından çıkıyor, işin esası bundan ibaret. Landrover parçacılarına gittiğinizde üzerine basarak orjinalini istemezseniz kimse 5 kat pahalı orjinalini çıkartıp vermez, çok çok ucuz ama kalitesiz parçalarla yetinirsiniz. Askeriyde bu olayın farkında ve son ihalelerinde yürüyen aksam ve motor parçalarında artık orjinallik şartını koyuyor.

Selamlar

çok saolun bu yazdıklarınızı o bahsettiğim sözcükleri söyleyenlere göstereceğim bakalım ne diyecekler
:smiley:

Sitesinden alıntıdır.....

Land Rover ailesinin en kısa üyesi olan Defender 90 serisi araçlar, diğer tüm Land Rover'lar gibi sürekli 4 teker çekiş, sağlam çelik şasi, helezon yaylı süspansiyon ve disk frenler ile donatılmıştır. Land Rover Defender 90'larda kapalı kasa, station wagon veya tenteli gövde seçenekleri bulunmaktadır. Defender 90, 6 kişiye kadar personel taşıyabilmektedir.

Defender 90, dayanıklı süspansiyonu ve gerektiğinde en zor arazi koşullarına uyumu ile kullanıcılarına benzersiz kabiliyetlerin en uygun bileşimini sunar.

Çabuk çürüyen ultra köşeli kasa güçsüz ve çok yakıt tüketen motor ve sürekli çıkarttığı arızalarla inanılmaz bir sürüş keyfi suna defender aldığınızda size sunduğu koltuğu sunta üzerine kaplı 5 cm süngerle böbrek taşı probleminize son verir :smiley:...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.