Land Rover Defender, Dodge s 100

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ihdiyar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,212

ihdiyar

Ana Kamp
bir iki sorum olcak aradaşlar Defender hakkında bu aracın ruhsatında ne yazığını söyleyebilirmisniz kamyon kamyonet tam olarak ne yazıyo söylersenin ona göre plan yapcam...
birde Land Rover Defender ile dodge s100 kıyaslamasını yapabilinirse çok iyi olur saolun şimdiden...

Etiketler
Ynt: Land Rover Defender, Dodge s 100

benimkinde arazi taıtı jeep yazıyor arkadaşım birde resmi yolcu nakli yazmışlar devletin işleri işte :smiley:

:D bu güzel bi haber sanırım bu arabayı hayatıma sokabilirim ;)

yalnız benim aracım 5 kapı sizin alacağınız pikap türü biğr landroverse ruhsatında başka şeylerde yazıyor olabilir
arazi taşıtı kamyonet gibi iki yada üç kişilik gibi ;)

merhaba benim aracımda 110 SW 5 kapı , ruhsatta arazi taşıtı 5 kişilik yazıyor, dahda önce 9+1 kişilik arazi taşıtı yazan 110 umda olmuştu, bazısında 3 kişilik yazdığını duydum ama pick-up olanları bilemiyorum

Yeni çıkarılan ruhsatlarda 3 türlü seçenek var:
1-otomobil
2-kamyonet
3-minübüs

Bu seçeneklerin yanında parantez içine "arazi taşıtı" ibaresi de koyuyorlar.
Eski ruhsatlarda "Jeep" yazanlar bile var, mesela ben aldığımda vardı bu jeep yazısı.

Oturma kapasiteleri de 2'den 11'e kadar her çeşidi var.

Bu kadar araç sınıfı içinde, ne tip bir araç olduğu ve kaç kişilik olduğu bu kadar belirsiz başka bir model yoktur herhalde.
Tam bir karmaşa söz konusu.
Bunlar doğal olarak başta muayeneye kaç yılda bir gireceğiniz, yollardaki hız limitleri, aracınızda kaç koltuk olacağı gibi bir çok şeyi etkiliyor.

Bendeki defender ruhsatında "otomobil (arazi taşıtı)" yazıyor. Yolcu kapasitesi de 10+1.
Bu durumda otomobillerle aynı hız limitlerine sahip oluyorum ve araca 10 kişi doldurusam trafik çevirip niye bu kadar insanı bindirdin diyemiyor ;D ;D ;D
Muayeneye 2 yılda bir giriyorum. Her yıl muayene derdi yok.

Ha bi de İstanbul'da yaşayanların 1.köprüye girip girmeyeceğini belirliyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,060
Kayıtlı Üye Sayımız
166,961
Kaydolan Son Üyemiz
Nehir Doğann

Çevrimiçi üyeler