LAND ROVER DİSCOVERY MPI2000

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kadircetr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,557

kadircetr

Yeni Üye
Yer
Sakarya
Herkeze merhabalar. Discovery MPI Almayı düşünüyorum. Aracı aşırı offroad olarak kullanmayacağım, fakat araziye çıkan birisiyim biraz av meraklısıyım. Aracı alırken nelere dikkat etmeliyim ve böyle bir aracın motor yenilenmesi ortalama nekadara maal olur? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: LAND ROVER DİSCOVERY MPI2000

Motor yenilemesi genel bir tabir.Motor revizyon işlemi (sadece silindir honlama pistonlar güzelse bir takım sekman yatakların değişimi, beraberinde silindir kapak revizyonu conta takımı filan) 5000 tl civarı diyelim eksi yada artı 1000 tl olabilir sökmeden belli olmaz.Yada motorunuz söküldü durum çok kötü krank mili silindir kapak değişimi gibi hesap çıkacak olursa fiyat çok rahat ikiye katlayacaktır belki sandık motora dönecek iş vb..Yani kısacası sökmeden netleşmeyecektir.motorda ne var ki?

100_2178.jpg

bu mpı nasıl v8 ile aynı yakıyor bır turlu anlayamıyorum.daha oncede mpı ile ılgılı soru soran başlıklarda hemen aynı eleştırıyı goruyoruz,ben kendım zaten tuplu mpı kullanıyorum sehır ıçı 20 lt sehır dışı 16 lıtre gaz yakıyor.hıc v8 gormemıste degılız .lutfen bu mpı araçlar ile ilgili hemen onyargılı olamayalım.almak isteyen arkadasları olumsuz yonlendırmeyelım.

saitnuh' Alıntı:
bu mpı nasıl v8 ile aynı yakıyor bır turlu anlayamıyorum.daha oncede mpı ile ılgılı soru soran başlıklarda hemen aynı eleştırıyı goruyoruz,ben kendım zaten tuplu mpı kullanıyorum sehır ıçı 20 lt sehır dışı 16 lıtre gaz yakıyor.hıc v8 gormemıste degılız .lutfen bu mpı araçlar ile ilgili hemen onyargılı olamayalım.almak isteyen arkadasları olumsuz yonlendırmeyelım.

Araçlar aynı ağırlıkta olunca, birinin motorunun büyüklüğü avantaj, birinin ki dezavantaj oluyor.
Küçük motorlu araç misal bir yokuşta daha yükse devirle çıkabilirken, büyük motorlu araç daha alt devirlerde aynı yokuşu çıkabiliyor.
Benim Discovery'im 19 litre yakıyor :smiley:

Ben herhangi bir kasıtla söylemedim V8 olsun diye. Ancak MPI kullanıpta "keşke baştan V8 alsaydım" demeyen kullanıcı görmedim diyebilirim.

demek istediğiniz anladım fakat bılgılendırme yanlış dıye dusunuyorum.yorumunuzda demışşınızkı mpi v8 den daha fazla yakar.sonucta bu araçları yenı almak ısteyen bır kısı sızın bu yorumunuz karsısında mpi yı kesın olarak alamaz.ha dersenız ki mpi az yakar ama v8 in tadı degısılmes herseye ragmen bıraz daha fazla yakıtına katlanıp v8 alınır dersenız sızın yorumunuz olur,kısını tercıhıne gore degısen bır durumdur.ama mpi v8 den fazla yakmaz!!

Saitnuh kardeşime katılıyorum.Yakıttan bahsediliyorsa Bir discovery series1 MPi 2000 cc Her zaman V8 3.9 da bayağı ay yakar.Nedense sitede v8 disco sahipleri mpi motorlu discolara tepeden bakıyor imajı yaratılmış gibi.Kimse Mpi ın V8 den güçlü olduğunu savunmuyor.İnsanlar bu araçların keyfine varabilmeleri için o araçları kullanabilmeleri gerekir.Hal böyle olunca aracın vergisi de yakıtı da hesaplanıyor.Amaç doğa ile iç içe olmak .Ha lada niva ha suziki ha cj5 ha cheroke ha dağ bisikleti...Gidebildiğin yer senindir. Yoksa motor 5.2 litre olmuş evin önünde durmuş kıymeti yok..

20-Years-of-Land-Rover-Discovery-Photos-and-Details.jpg

mpı hakkında bukadar ön yargılı olmamk lazım çoğumuzun istediği bizi doğaya götürsün yolda bırakmasın hobimizi zevkimizi tatmin edeceğimiz ekonomik bir araç olsun . ama ben off road yapıcam aracı beline kadar çamura gömücem ordan uçarak çıkıcam istiyorsan tamam al v8 dal çık atla zıpla :smiley: ama mpı larıda kötülemeyin arkadaşlar nihayetinde bu aracı mutfakta blendırla mikserle bir ahçı yapmıyor birçok mühündis hesaplıyor kitaplıyor ondan sonra birdünya yatırım yapıp bu araç meydana çıkarılıyor kötü olsa hiç iş görmücek olsa üretilmezdi yanlışım varsa düzeltin lütfen iyiakşamlar..

Discovery nin hangisi olursa olsun çok keyif verir.
Ancak az kullanılacaksa bence de V8.
Ama bu tercih meselesi tabi.
ben genede az bineceğim ve az vergi vermek istiyoum derseniz MPİ da olur.

saitnuh' Alıntı:
demek istediğiniz anladım fakat bılgılendırme yanlış dıye dusunuyorum.yorumunuzda demışşınızkı mpi v8 den daha fazla yakar.sonucta bu araçları yenı almak ısteyen bır kısı sızın bu yorumunuz karsısında mpi yı kesın olarak alamaz.ha dersenız ki mpi az yakar ama v8 in tadı degısılmes herseye ragmen bıraz daha fazla yakıtına katlanıp v8 alınır dersenız sızın yorumunuz olur,kısını tercıhıne gore degısen bır durumdur.ama mpi v8 den fazla yakmaz!!

"MPI V8 den fazla yakar" gibi bir cümlem olmadı. Böyle bişi de ima etmedim. Sadece az yaktığınızı düşündüğünüz aracınız aslında genelde Discoverylerin gördüğü seviyelerde yakıyor.

Ben Mpi da kötülemedim. Ama offroad'da yetersiz kaldığı gerçeğini malesef öyle olmamasını isteyerek değiştiremeyiz.
Eğer arkadaşın amacı offroad değilse, şehirde günlük, aracı sadece görüntüsü için seviyorsa vb. Mpi kullanılabilir. (ben yine de tercih etmem)
benim fikirlerim Mpi kullanıcılarının söylediklerinden oluşanlar. Yoksa kendi kullandığım aracın bir modelini kötüleyecek değilim.

öncelikle özür dilemek isterim.dediginiz dogru siz az yakar ifadesini kullanmamışsınız.sadece aynı yakar ıfadesı kullanmışsınız.ama uzulerek soylemem lazımkı aynıda yakmazlar mpi kesın olarak daha az yakar :smiley: :smiley:

Disco lara bende hayranım. Hatta şu anda satılık 3.9 bir araç var. Yakıtınıda geçtim internetten vergisine baktım 98 model araç için yıllık 2500 tl civarında. İnsanın canını acıtır. Haksız mıyım?

Haklısınız Aynı model araç Mpi 2000 cc olsa yıllık vergisi 580 Tl civarı yani tadından yenmez... 3,9 vergisinden kalan parayla her 2 yılda bir Mpi ye motor yaptırabilirsiniz.

SJR900ENWM-LAND-ROVER-DISCOVERY-1990-1994-OFFICIAL-WORKSHOP-MANUAL.jpg

Merhabalar.
Bu gün bende bir MPI sahibi oldum.Aracım 97 model.Henüz pek fazla yol yapmamakla birlikte araca içim ısındı.Şimdiye kadar 6 tane niva,1 feroza ve 2 grand vitara kullanmış biri olarak bu aracın arazi sistemini ne şekilde kullanıcağımı merak ediyorum.Bilgisi olan arkadaşlar bu konuda yardımcı olursa sevinirim.
aracın vergi olayına gelince internetten baktığım kadarı ile 250 tl.yıllık gibi bir rakamla karşılaştım ve buda beni aracı almaya teşvik etti :smiley:.

hayırlı olsun ogrenmek ıstedıgınız konuları bana ozelden mesaj atarsanız bldıgım kadarıyla yardımcı olabılırım

saitnuh' Alıntı:
hayırlı olsun ogrenmek ıstedıgınız konuları bana ozelden mesaj atarsanız bldıgım kadarıyla yardımcı olabılırım
Sayın Sait
Beyfendi buradan sorsa da herkes faydalansa cevaplarınızdan :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR