Land Rover Discovery; Radyatör Su Eksiltmesi Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan samet53 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,400

samet53

Yeni Üye
slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım.land rover 2000 model discovery ıı araç aldım sanırım az kullanmama rağmen su eksiltiyor.araç lpg li.belki benzinden fazla ısı üretiyor diye eksiltir diye düşündüm fakat bugün yine baktım eksiltmiş sanırım 250 km 3 lt su eksiltiyor.bunun hakkında bilgisi olan beni bilgilendirirse sevinirim.
kış ayı malum kaloriferi kullanıyorum sorun ondanmıdır.
gazlı olması eksiltmesine neden olurmu
km de düşük 116.000km de yorgun bir araç olduğunudadüşünmüyorum.
görünüşte sızdırma da yok gerçi ama motorda büyük pek te anlamıyorum.
tahliyeden ısınınca atıyor olabilirmi
yardımcı olursanız sevinirim

birde aracımda ace sistemi var bazen yanıyor bazen yanmıyor.bostancıda servise sordum görünüşte bir sıkıntı yok dediler.
araca sanırım körükler takılırken çıkma takılmış ace sistemi de tamamen denge yani suspansiyonla ilgili bir sistem acaba bunun nedenleri hakkında bilgisi olan varmı yazarsanız sevinirim

Etiketler
Ynt: Land Rover Discovery; Radyatör Su Eksiltmesi Sorunu

Çeşitli ihtimaller dile getirilecektir

Hortumlarda küçük bir delik ya da yırtılma varsa, normalde su akıntısı görmezsiniz. Ancak su ısınıp basınç arttıkça buhar şeklinde kaçak olabilir. Motor sıcak ve çalışırken biraz detaylı bakın derim.

Kalorifer radyatörü tarafını da kontrol edin.

samet bey hortumlarınızda sertlik varmı ,araba normal sıcaklıkta iken , yani hararet göstergesi ,90-10 arasındayken ,ACE lambası böyle yanar ,bir şey yok denir , sonra söndürülür ,makinaya bağlanarak ,3-5 derken enson yanar bir daha sönmemek üzere bildiğim kadarı ilede tamiri yok ,siz iyisimi yavaştan parça arayışına başlayın ;)

250 kmde 3 litre su baya yüklü bir oran.borularınızda kaçağınız yoksa, üst kapak contasındada sorun olabilir.aracın çekişinde bir sorun hissedebiliyormusunuz.??
arac çalışırken yedek su deposunda bir kaynama varmı??
daha önemli sorunlara yol açmaması için üzerine eğilin derim.

selamlar.

abi motor kocaman bakıncada anlamam gerçi.en iyisi servise gideyim diyorum ama serviste de gazlı olduğu için almıyorlar.normal servisede güvenip gidersem çok para isterler diye korkuyorum.

ace lambası dengeyle ilgili söndürülme imkanı yok bilgisayarla olsa onu denedim.bilgisayar basınç düşük arızası veriyor.dün farkettim araca ön teker farklı ebat arkalar farklı ebat ondan yanarmı bilemem ama lastiklerden değişmeye başlıcam.

ilginiz için teşekkür ederim.

su eksiltmesi nedenleri ile ilgili conta yakmışsa araç normal yolda çekişi iyi gibi geldi bana ama yokuş yukarı çıkarken çok zorlanıyor diyebilirim turbo yapınca hızlı çıkıyor onuda arabanın ağırlığındandır diye düşünüyorum.
inşaallah aileme bir evlat almadım ,keyif aldığım bir araba ama masraf açarsa zaten keyiften öne geçer

Ben Land Rover seven ve kullanan biri olarak şunu söylemeliyim; Bu araçlar ortalamanın üzerinde arıza yapıyorlar. Sağlamlığıyla tanınan bir marka kesnlikle değil. Ailenize bir çocuk olur mu bilemem ama şu yada bu şekilkde b,ir miktar masraf açacaktır başınıza.

Öncelikle geçmiş olsun , umarım kolay şekilde çözülür . Disconun ACE sistemiyle ilgili konuya hakim değilim o yüzden birşey söyleyemiyorum .

Acaba Soğutma suyuna yağ karışmış mı ? Taşma kabından bakabilir suyun yüzeyinde yağ tabakası görülebiliyor mu ? Yada motor yağı ne durumda , su karışıyorsa beyazımsı köpüklü gibi bir hale döner .

Bulunduğunuz ile göre güvenilir bir servis bulun bence . Bu arada aracın yağını suyunuda sürekli kontrol edin mutlaka .

Birde bu konu yanlış yerde Land Rover bölümüne taşınabilirse daha çok arkadaşın dikkatini çekecektir . ;)

çağlar' Alıntı:
250 kmde 3 litre su baya yüklü bir oran.borularınızda kaçağınız yoksa, üst kapak contasındada sorun olabilir.aracın çekişinde bir sorun hissedebiliyormusunuz.??
arac çalışırken yedek su deposunda bir kaynama varmı??
daha önemli sorunlara yol açmaması için üzerine eğilin derim.

selamlar.

Bence Çağların tespit doğru, %99 üst kapak conta veya çatlak arızası, su eksildiğinde kaloriferin sıcak hava vermeyi kesmesi lazım.

işin ilginci bu arıza genelde v8 lerin başına gelmez, çok nadir ratlanır.

discovery-V8' Alıntı:
Bence Çağların tespit doğru, %99 üst kapak conta veya çatlak arızası, su eksildiğinde kaloriferin sıcak hava vermeyi kesmesi lazım.

işin ilginci bu arıza genelde v8 lerin başına gelmez, çok nadir ratlanır.

doğru tespit ,kapak contası ,veya devirdaim pompasındanda kaçak olabilir , ;)

Benzer bir sorunu ben de '97 Disco1 V8'de çekmeye başladım.
2-3 ay önce bir offroad faaliyeti sonrası tam yıkama yapamadığımdan radyatörü sıvayan çamur harareti yükseltmişti.
Kenara çekip soğuttuk, sonra radyatörü iki taraftan jetle yıkadık ve sorun tekrarlamadı.

Ancak şimdi havaların ısınmasıyla fark ettim ki, aracın hararet göstergesi hiç yükselmese de kısa sürüşlerde bile genleşme kabında fokurdama ve kapak sıkı olsa da su kaçağı yapıyor.Kalorifer veya klima çalışmasında bir farklılık yok, herşey düzgün.
Radyatörden motora gelen üst hortum şişkin veya sertleşmiş değil, ama sanki normalden daha sıcak geldi bana.
Tavsiyeleriniz?

Radyatör söküldü içten dıştan temizlendi, soğutma suyu ve antifriz değişti; sorun hallodu:smiley:

:smiley: bugun bende yaptirdim ayni islemi ;) bide radyatoru sisletseniz super olurdu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Temizlikten kastım şişlenmesini de içeriyor.Aslında aracımı Hüseyin Usta'ya götürdüm, o hemen radyatörcüye gidiyoruz dedi:smiley: Radyatörcü de ne gerekiyorsa yaptı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,974
Kayıtlı Üye Sayımız
166,726
Kaydolan Son Üyemiz
Midre

Çevrimiçi üyeler

Geri