Land Rover Series Arazi Kolları Problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozcour Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,762

ozcour

Kamp III
Yer
İZMİR İSTANBUL
Aracımda 4*4 kolu olan topuzu aşağı itemiyorum, yukarı da çekemiyorum, sağdaki takviye kolunu da low range e takmaya çalıştığımda geçiyor gibi oluyor gaz verince boşa atıyor, ikisi için de yapabileceğim ne var. bunu yapacak olan tamircim gerçek LR ci olmadığından detaylı anlatırsanız ona izah etmem kolaylaşır. nereyi söküp ne yapabilirim?

Saygılar

Etiketler
Ynt: Land Rover Series Arazi Kolları Problemi

seri 2 a sahibi olarak keşke bilsemde yardımcı olsam. konuyu bilen arkadaşlar heralde yardımcı olacaklardır. şimdiden kolay gelsin

Geçmiş olsun arkadaşım.
Olurda başka bir yerden haber alır ve sorununuzuz çözümünü bulursanız bizimle de paylaşırsanız sevinirim.

Selam ;

Acaba o sarı başlıklı olan kolu şanzımanın içine bağlayan bir direk ince demir var onu kontrol ettiniz mi yerinde mi eğer o yerinde değilse ne itebilirisiniz ne de çekebilirsiniz muhtemelen yerinden çıkmış olabilir, kırılması zor bir parçadır ama kırılmışta olabilir, kısacası şanzumana orta kapağın orayı açarak bakıp gözle bir iki tespit yaparsanız; belki daha iyi yardımcı olabilirim

Ender abi ben onu boyayacağım diye :smiley: sökmüştüm, bir yay fırlamıştı, sonra toplarken o yayı da sıkıştırıp taktım bir şekilde, ondan sonra ne itip ne çekebildim, sağdaki takviye kolunu da takviyeye taktık sanarken boşa atıyor. onu da taban sacını değiştirirken mi bozduk bilmiyorum, msne ekledim sizi, hangi kapağı söküp nereye bakmam gerektiğini söylerseniz, çok sevinirim...
Selamlar

menderessereflisan' Alıntı:
seri 2 a sahibi olarak keşke bilsemde yardımcı olsam. konuyu bilen arkadaşlar heralde yardımcı olacaklardır. şimdiden kolay gelsin

Menderes abi, Series 2a sahibi olup da yürüten, yürütüp de internete girip yaptıklarını paylaşan çok az kişiyiz sanırım :smiley:

Mürsel' Alıntı:
Geçmiş olsun arkadaşım.
Olurda başka bir yerden haber alır ve sorununuzuz çözümünü bulursanız bizimle de paylaşırsanız sevinirim.

teşekkür ederim, tabiki çözüm yolunu paylaşacağım, arabamda ayar isteyen çok şey var, onlar için de ayrı konu açıp bu site sayesinde çözüm bulabiliriz umarım, bu arada aynı problemleri yaşayan arkadaşlara çözüm olmuş olur...

Özgür ben varımya seri 2 a yı 22 sene kullandık yetmiyormu ama sordugun soru biraz karışik ben sana cevap verdim ama demek tam sorun nerde oldugunu bilemiyorsun sen en iyisi bi ustaya git izmit degilde sonunda R olsaydı sana yardımcı olmak isterdim:smiley:

özgür benim km halatımın plastik geçmeli olduğunu tespit ettim. yenisini sipariş vericem ama sen sonuç alabildinmi. yani yenisini takarsak uzun süre çalışırmı, doğru gösterirmi, yada 2 ay sonra tekrara arıza verirmi. yani takmamı öneirmisin. sen memnun kaldınmı

Menderes abi, bende 2 tane aynı yılın Series2a'sından km saati var, ikisinin de bir şeyleri eksik, çalışmıyorlar, ikisinden bir tane yapamadım malesef...
Eski bir Fordun büyük bir göstergesi geldi bana, ucu plastik km halatı orjinalmiş gibi geçti saate. O şekilde kullandım onu, ama oranlar tutmadığından fazla gösteriyordu :smiley: 70la giderken 110 gösteriyordu, baya gaza getiriyordu bizi :smiley: , sonunda ne olduysa , ya tel koptu, ya onu döndüren halatın şanzımana takılan yerinde bir parça var o kırıldı bilemiyorum ama saat sağlam, alet çalışmıyor malesef... Bence sizin saat çalışyıorsa, yeni km telini deneyin, eğer teli doğru yerlerden geçirirseniz(mümkün oldukça düz tutarark), saatte de bir problem yoksa sanmıyorum bir daha tel kopsun, kendi saati oldğundan hızı da doğru gösterecek, ben olsam km telini alır denerdim Menderes abi...
Elinde Series km saati olan varsa talibim, BMC TM30 da olabilir...

Problemim çözüldü. Değiştirdiğimiz taban sacı takılıyormuş, kestik büktük, sorunsuz geçiyor artık...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,110
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR