Ynt: Land Rover'ın V8 Motorları
Merhaba Hakan Bey,
Modifiye yaptığımız Araç 1997 model Defender 110 pick-up'tı.
1. Fabrika çıkışı V-8 3.5 litre çift karbüratörlü ,135 hp güç üreten RRC motora sahipti.
2. Fabrika tarafından V-8 için uygulama yapıldığından aks, ayna dişlisi ve şanzımanlarla oynama yapılmadı.
3. Srtomberg gibi bela karbüratörlerin Kayalar Otomotivden tamir takımlarını aldık, tamir ettirdik. Sonuç: şehir içinde 18 litrenin altına inemedik. Ne yazık ki yapılan ayarlar( senkron ayarları çok önemli ) mükemmel olmasına rağmen hiç V-8 gibi yürümedi. Hantal, gaz pedalına geç tepkiler veren yığıntı bir V-8' i tekrar Ahmet Memikoğlu'na götürdük. Bize Edelbrock'un 500 CFM karbüratörünü kit halinde tavsiye edip, sipariş verip aracımıza uygulama yaptı. Yanlış anlamayın reklamını yapmıyorum, yaklaşık 12 yıldır tanıdığım ve 10. DAN bir Master

( GİTMEDEN ÖNCE MOTORUNUZU YIKATIN DÜKKANDAN KOVUYOR

) Uygulama yapıldıktan sonra aracın beygiri hava filitresiyle 185 hp'lere çıktı. Arkadaş biraz daha kaşınıp Kartal'da sağlam bir egzozcuda headers yaptırıp aracı daha syko duruma getirdikten sonra ( 200 hp ) tadından yiyemedik. 4 barell ve kaşıntı beraberinde 21 litreyi getirdi. ( LPG FARZ OLDU ) sONUÇ : LOW 5. vites tapa gaz, şile kumsalda kumdan kaleler...
4. Sıfır KİT( orta havuz, conta , emme manifoldu ve karbüratör ) sıralı tip LPG uygulamasına gerek olmadan, normal (alt flanştan girilerek ) bir uygulamayla çooook güzel randıman verdi. Neticede 4 barrel ne verirsen hayır demiyor. Üstelik egzantrik mili ve tapetleri hiç ellemedik.
5. Uygulamanın tek olumsuz yanı tadından yenmeyen aracımızı zırt pırt kullanma arzumuz oldu. Arkadaşım, eşiyle ve apartman komşularıyla her akşam tartışmaya başladı. Gecenin ikisinde dellenip motor sesi dinlemek için otoparka iniyordu ;D İşin makarası bir yana gerçekten çok memnun kaldık. Hiçbir sıkıntı, akıntı, kopma ve kırılma olmadan aracı 4 sene kullandık.
Başka bir arkadaşım bu uygulamayı gördükten sonra tek kapılı 1975 RR Classic için aynı uygulamayı aynı ustaya yaptırdı ve o da çok memnun kaldı. Ben 86 ve 87 model EFI kullanıyorum. İki aracımda 3.5 litre ve her ikiside LT 230'un hatırına 14-15 LT. benzin yakıyorlar. Fakat enjektörlerinde bir ömrü var. Buji gibi düşünün, bittikleri zaman anaaaaam diye bağıracağım. Kulaktan dolma bir fiyat aldım, sekiz adet enjektör yaklaşık 1500 TL gibi akıl almaz fiyatlara satılıyor. Ben de 16 adet olduğunu düşünün

Ahmet Memikoğlu şu durumda problem olmadığını ve ileride aynı uygulamayı benim araçlarımada yapacağını söyledi. Zaten standart 165 hp gücüm var he dediğimde 200 garanti

İsmini zikrettiğim için umarım bana kızmaz; üyelerimizden Serdar Bey, ( serdarlt5 sanırım ) bir dönem sarı bir RRC Golden Oldies kullandı. O araca talip olduğum dönemler eski sahibiyle pazarlık için gittiğimde aracı incelerken Amerikan malı 2 barrel bir karbüratör uyguladıklarını ve LPG olduğunu gördüm. Memnuniyet ve maliyet konusunda Serdar Bey'in fikirlerini de almak sağlıklı olur düşüncesindeyim. Elimdeki LRO MAGAZIN dergilerinden bu konuyla ilgili dökümleri yasal bir sıkıntı olmazsa scan edip sizlerle paylaşacağım.
Sevgiler selamlar