Land Rover'ın V8 Motorları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,083
Ynt: Land Rover'ın V8 Motorları

tricknick' Alıntı:
Arkadaslar,

3,5 v8 icin edelbrock manifold ve karburator ariyorum.

Yardimci olabileceklere simdiden tesekkurler

metin

RPI engineering başka çözüm bulamadım ben ;D ;D

Etiketler

Yaw bu ithalat işi olmasa sipariş verecem UK'ye - 2 haftada burada. Neyse bulacam bir çözüm.

Bu arada benim 3.5 V8 22lt/100km yakıyor. Karbüratör ayarı yeni yapıldı. Eskiden zengin yanıyordu şimdi düzeldi. Motor çekişi filan da arttı. Benzin sarfiyatı ise ciddi bir düşüş olmadı.

Rakkam normal mi?

Ynt: Land Rover'?n V8 Motorlar?

2500 benzinli ambulans kasa ve karavan teskilatiyla birlikte 300 civari yakiyor.yani 100 km de ortalama 18 litre lpg.
Lpg litre olarak benzine gore daha fazla yaktigi goz onunde tutulursa 15 litre civari yakmasi gerekir. Benzinde denemedim :smiley:
2500 motor guce fazla ihtiyac oldugu zamanlarda yakit cok artiyor.
Buyuk motorda guce ihtiyac oldugunda 2500 den daha az yakit artisi olacagi kesin. Fakat ozellikle sehir icinde buyuk motor 2500 luk motordan cok daha fazla yakacaktir.
Defenderi kurtarcak motorun en az 100 bg olmasi gerekir.
Tabi motor gucu artikca kirilma dokulmeler cogalacaktir. Duz dizel ve 2500 benzinlinin aks kesmesi gercekten nadir olacak bir durumdur. Fakat V8 bir motorda aks kesmek cok daha kolaydir. :smiley:

Aslında teorik olarak bir iş yapmak için gereken enerji aynı olmalı. Yani teoride 2,5lt benzin ile 3,5lt benzini aynı sabit süratte kullandığın zaman harcayacağın enerji aynı olacağından harcayacağın benzin de biribirine yakın olmalı.

2,5lt'nin gücü düşük, saatte 70km ile gitmek için daha yüksek devir çevirmeli.
3,5lt nin gücü yüksek aynı hızla gitmek için daha düşük devir yeterli.

Tabii bu ideal dünya için geçerli. Gerçek dünyada araçların kullanım şekilleri değişkenlik gösteriyor. Yani 3,5lt motorun varsa daha fazla gaza basıyorsun, daha hızlı gidiyorsun v.s.

Ben de hem 2,5lt hemde 3,5lt Defender var(dı). Benzin sarfiyatları hakikaten çok farketmedi. 2,5lt de de aşağı yukarı 100 km de 19lt. yakıyordum. V8'de motorun sesini sevdiğimden gaza basıyorum - biraz daha çok yakıyorum.

nkurtkaya' Alıntı:
Bakalım sarfiyat Edelbrock'dan sonra nasıl değişecek ?

iddaya göre düşüyormuş sarfiyat , karbüratör, 500 cfm galiba normal şartlarda 200 cfm lik kısmını kullanıyor, gaza abanınca geri kalan 300 devreye giriyormuş.

yani sakin kullanırsan düşebilir, yada büyüsüne kapılıp ibreyi dibe vurdura vurdura gidersen artabiir. :smiley:

discovery-V8' Alıntı:
iddaya göre düşüyormuş sarfiyat , karbüratör, 500 cfm galiba normal şartlarda 200 cfm lik kısmını kullanıyor, gaza abanınca geri kalan 300 devreye giriyormuş.

yani sakin kullanırsan düşebilir, yada büyüsüne kapılıp ibreyi dibe vurdura vurdura gidersen artabiir. :smiley:

"b" şıkkı olur diyorum ben ;D

Walla Selim'in W8 benimkinden çok yakıyor. Tecrübeyle sabit. Onda edelbrock var bende yok. Rivayete göre gaza abanırsan 50lt/100km ye kadar çıkabiliyormuş sarfiyat :( Normalde ben 22lt o yaklaşık 30lt yakıyor.

ndoganci' Alıntı:
ne zaman test drive yapıceeeez ???

E hadi o zamna bu hafta sonu V8 LPG, V8 benzin ve V8 Edelbrock benzin motorlarının tüketim testini yapalım. Bakalım günün sonunda (benzincide) kim ne kadar ödeyecek ;D

nejat

hayırdır, kaşıntı gerçekten tuttu galiba...

az yakar oğlum bu motorlar, al gitsin boşver nasılsa hafta sonundan............. hafta sonuna kullanacaksın...

hanım evden atarsa biryer buluruz sana

ndoganci' Alıntı:
nejat
hayırdır, kaşıntı gerçekten tuttu galiba...
az yakar oğlum bu motorlar, al gitsin boşver nasılsa hafta sonundan............. hafta sonuna kullanacaksın...
hanım evden atarsa biryer buluruz sana

Kaşıntı tuttu tutmasına da çok iyi bir kaşıntı ilacı (!) kullanıyorum, dolayısı ile şimdilik "en iyi V8 arkadaşınkidir" prensibini benimsiyorum.
Kaçınılmaz sona doğru ilerlediğimi inkar etmiyorum ama ne kadar geciktirirsem o kadar iyi şimdilik :D

nkurtkaya' Alıntı:
E hadi o zamna bu hafta sonu V8 LPG, V8 benzin ve V8 Edelbrock benzin motorlarının tüketim testini yapalım. Bakalım günün sonunda (benzincide) kim ne kadar ödeyecek ;D

Dizel bedeli 2,55 , euro-dizel bedeli 2.71 , lpg bedeli 1,54 V8 ile alınan zevk paha biçilemez ;D ;D

Ynt: Land Rover'?n V8 Motorlar?

V8 guzel makina :smiley:
Ama arkadasinin olacak :smiley:
1 saat gaza basip anahtari teslim edeceksin :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,960
Kayıtlı Üye Sayımız
166,719
Kaydolan Son Üyemiz
gezentavuk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR