Land Rover'ın V8 Motorları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 58,596
Ynt: Land Rover'ın V8 Motorları

Nejat' Alıntı:
22 lt tüketimde lpg ile 100 km = 35 TL eder yüksek mi bu rakam yani ?
verğisini göz önüne alıyorsanız bu rakam yüksek değil
defender düz dizeller bile tam arazide 350krş yakıyor

Etiketler

98 V8'in ortalama piyasa fiyatı 18000 TL - vergisi 1974 TL
98 TD'in ortalama piyasa fiyatı 27000 TL - vergisi 708 TL

V8 = 5 yılda 9870 TL + araç ort.18000 = 27870 TL
TD = 5 yılda 3540 TL + araç ort.27000 = 32540 TL

hangisi ?

Nejat' Alıntı:
98 V8'in ortalama piyasa fiyatı 18000 TL - vergisi 1974 TL
98 TD'in ortalama piyasa fiyatı 27000 TL - vergisi 708 TL

V8 = 5 yılda 9870 TL + araç ort.18000 = 27870 TL
TD = 5 yılda 3540 TL + araç ort.27000 = 32540 TL

hangisi ?

Bunlar normal vergileri, kasko indirimleri hesaplanmamış, bir alt kademelerini koymanız gerekir. ki bu durumda fark dahada açılır , v8 yine daha avantajlı görünüyor. ;D

Selamlar

Yaw bu arabayı haftasonları eğlenmek için alıyorsan harcadığın 3-5 'e bakmayacaksın. Zaten arabanın tamir masrafı hangi motor olursa olsun her halukarda yaktığından ve vergisinden çok daha fazla tutuyor.

Ha günlük kullanıyorsan şehir içinde filan, tabii git bir dizel al. Hatta Düz dizel al ki daha da az yakasın.

Ama arazide kullanacaksan, keyif almak için kullanacaksan tek bir seçenek var !!! :p

tricknick' Alıntı:
Zaten arabanın tamir masrafı hangi motor olursa olsun her halukarda yaktığından ve vergisinden çok daha fazla tutuyor.

Hımm, bunu da LR ile ilgili notlarımıza ekleyelim ;D

arabanın tamir masrafından kasıt servis/tamirci çeşitliliğinin azlığı/yetersizliği ve ücretlerin yüksekliği mi
yoksa yedek parça problemi mi ?

Nejat' Alıntı:
arabanın tamir masrafından kasıt servis/tamirci çeşitliliğinin azlığı/yetersizliği ve ücretlerin yüksekliği mi

Genelde LR sahiplerinde görülen bir "kaşıntı" rahatsızlığı vardır. Bu rahatsızlık başgöstermeye başladığında LR sahibi yerinde duramaz, arabasına bir şeyler taktırır sökrütür bir daha taktırır, daha iyisini ister değiştirir yine taktırır. Sonra araziye çıkınca limitleri zorlar da zorlar illa ki bir yerlerini kırar döker, kırıp dökemezse bu sefer daha büyük lastik daha fazla yükseltme, daha güçlü motor taktırır öyle kırar, sonra kırılan yeri güçlendirir.
Bu böyle süreeer gider. Arabanın tamir masrafından kasıt budur sanırım. Ama aramızda bu rahatsızlığı olmayan, az da olsa, LR sahipleri de vardır :smiley:

Nejat' Alıntı:

Sanıyorum kasıt aracın normal halinden çok aksesuarlarla ilgili ,yedek parçası en çeşitli ve kolay bulunan arçlardan biri landrover. Aksesuar çeşitliliğide öyle, ama aksesuar fiyatları aslında her araçta olduğu gibi pahalı (diferansiyel kilitleri, snorkel, takviyeli aks vb.)

Birde şu alabilir araçları alırken zaten sadece motor parasına alıyorsunuz, özellikle defenderlar onları tekrar canlandırmak için masraf etmek kaçınılmaz oluyor, hele araziye girmeye hevesliyseniz işin ucu kaçabiliyor.

selamlar

detayları bilmememe rağmen bendeki micra'nın jant kapağının tanesi 90 TL

pahalı derken daha detaylı bilgi verilebilse bilgi edinmek isteyenlere daha fazla yardımcı olunabilir
reklam yada eleştiri olacak diye servis / usta sorunlarını da aktarmamak hatalı bir durumdur.
ya kişiler kendilerini düzeltecek yada eyvah diyenlerin sayısı artacak.

canınız yandığında ne kadar hoşgörülü olabilirsiniz bilemiyorum ama bunda bir yanlış var !

98 Disco I V8 in vergisi 6 aylık 749 TL, Temmuz'da ödedim :smiley:
TD5 in 1 adet enjektörü 1000 TL :p (5 adet var ;D)
300TDI parçaları ucuz ama performans :p :p :'( :'( :mad:

Tamir masrafindan kastim tam olarak Nejat'in bahsettigidir. Walla ben her agir offroad a ciktigimda mutlaka tamir edilecek birseyler oluyor. Bir de araba tekne gibi. Onu degistir bunun daha iyisini tak, hadi arabayi yukselt , yok olmadi simdi alcalt v.s surekli bir masraf var.

Hos terbiyeli terbiyeli kullasan tamirci yuzu gormezde, yamukluk bizde galiba.

Deep' Alıntı:
98 Disco I V8 in vergisi 6 aylık 749 TL, Temmuz'da ödedim :smiley:
TD5 in 1 adet enjektörü 1000 TL :p (5 adet var ;D)
300TDI parçaları ucuz ama performans :p :p :'( :'( :mad:

Td5 enjektörü 1000 lira :smiley:
5x 1000 = 5000 lira vayyy vayyyy
Bu fiyata ben 110 a motor, alt takım, şanzıman dif, yaptırır üzerine bir takım lastik alırım :smiley:

tricknick' Alıntı:
Tamir masrafindan kastim tam olarak Nejat'in bahsettigidir. Walla ben her agir offroad a ciktigimda mutlaka tamir edilecek birseyler oluyor. Bir de araba tekne gibi. Onu degistir bunun daha iyisini tak, hadi arabayi yukselt , yok olmadi simdi alcalt v.s surekli bir masraf var.

Hos terbiyeli terbiyeli kullasan tamirci yuzu gormezde, yamukluk bizde galiba.

;D ;D ;D bende arıza çıkmıyorda kaşıntı başlıyor, gerçi kaşınacak yeri kalmadı artık, son noktaya vardım galiba ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,569
Kayıtlı Üye Sayımız
166,891
Kaydolan Son Üyemiz
Onur5225

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR