Dostum bu bizim yaşadğığımız çaresizlik. Ne güzel söyledin adamlar kendi başlarına oturup birşeyler yapıyor ve bunu kullanabiliyorlar. Bunun bire sebebi var. Bu sebep 5 harfli.
Bu beş harfli sebep bir ülkenin gelişiminde o kadar önemliki, bizler bu önemi hala farkedemedik.
Aslında ya yok bu kadar basit olamaz diyor insan bunu öğrenince ama o kadar basit bir beş harfli sebep bu.
Bu sebebin adı GARAJ.
Dikkat edersek yurt dışında özellikle Home Office denilen kavram bizim ülkemizin aksine ne kadar ciddiye alınıyor. Bizde bir kişi evde çalışıyorum dediğinde ona " haa yatıyorsun yani" deniliyor yada o gözle bakılıyor.
Özellikle America'da adamlar şehirleri bizim gibi yükseltmiyor; genişletiyor. Gelişme süreci içerisinde hatta hala evlerin çoğu bir biri ile aynı. Bunu hükümet sen içini nasıl döşersen döşe ama komşun evin şaşalı dışına bakıp hasetlenmesin diye mi yapılıyor bilinmez... (Bizde olsa dışını safirler kaplarız, içinde toprakta mistek oynarız.)
Ama ulaşım sorununu çözüyor. Benim insanım işine yani ekonomisine tek vasıta ile gitsin ve yorgun evinden dönerken hızlı dönsün, dönerken garajına yada mutfağına dönüş yolunda etrafa sanki homojen olarak dağıtılmış alışveriş merkezlerine uğrasın.... falan filan.
Ne oluyor?
Adam evine geliyor, saat 18:30.
Saat 21:00 'e kadar ailesi ile haşır neşir... Sonra GARAJa iniyor.
Amerikada ki garajdan çıkmış işleri saymama gerek yok. Bu GARAJ öyle bir nimet ki; üretkenliği arttırıyor, etrafta boş gezinmeleri engelliyor, dedikoduyu alıyor ve beraberinde gelen tüm dünyevi hastalıkları başlamadan kesiyor. O GARAJ'da biz de ürün çıkartsak. Birşey başarsak, nasıl seviniriz dimi.
Doğal olarak bir pazar oluşuyor ve devletde bunu destekliyor.
Bizler ise apartmanda at yetiştiriyoruz
Çok konuştum gene...
Neyse ustalar; ben nasip olursa krizi atlatır atlatmaz bir bu portal aks konusunu irdeleyeceğim. Alıp, yaptırıp takacağım.