Landrover İçin Portal Aks Kullanımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan discovery-V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 178
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,642
Ynt: Landrover İçin Portal Aks Kullanımı

gökhan

amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok, adamlar yapmış ve işi bitirmişler... burada tek sorun attğın taşın ürküttüğün kurbağaya eğip değmeyeceği... bütün kazanç difransiyelin yerden mesafeni yaklaşık 15-20 cm arttırdın, ama bunu yaparken neredeyse yeni bir araba yapmak zorundasın...

bence bu işin sonu şöyle... istediğin arabayı yaparsın ama plaka takamazsın, romorka koyup götürürsün...

uzun lafın kısası bence değmez... ona harcayacağım zaman ve parayı "racer" yapmaya harcarım...

reis28' Alıntı:
bu konu üzerinde biraz araştırma yaptım unümokun diflerine şaft flanşı monte edile bili yormuş yanı şanzıman tünellerini kulnmaktansa bu şekilde bir calışma yapılması daha uygun olmazmı tabiki dişli oranları 110 şanzımanları bu difi cevirirmi onlarda hesaplanır sanırım

Dursun bey çevirmeye çevirir, çünkü Cer lerden dolayı bu diflere uygulanacak az bir güç çevirmeye yetiyor, ama dif karpuzlarının yönleri terste şaftlar çapraz çalışacağı için habire koparlar.

Selamlar

discovery-V8' Alıntı:
Dursun bey çevirmeye çevirir, çünkü Cer lerden dolayı bu diflere uygulanacak az bir güç çevirmeye yetiyor, ama dif karpuzlarının yönleri terste şaftlar çapraz çalışacağı için habire koparlar.

Selamlar

Dingilleri ters kullansak sorun olur muydu diyecem ama... komik bir soru olmaktan öteye gidemeyecek :smiley:

discovery-V8' Alıntı:

Selamlar

gecenlerde ankaraya bir ziyaretim oldu ayle eşrafı bir nişan dolayısıyla bir araya geldik ankarada gün içi insanlar malum alış veriş merkezlerini gezerken bende fırsattan istifade ankaradaki meşur hurdalıga daldım satlerce gezdim ceşitli difleri ve şanzımanları inceledim mog culardan birinde mogun diflerini fiyatlarını sordum ciftini 800tl ye bıraktılar tornacı şaftaları ve baglantı kolarını ayarlamak için 500 tl istedi ortan lantcılara indim askeriyeden cıkma makinalar var motoru iyi kasaları baya hırpalanmış lLR 110 larada 4000 tl istediler oracıkta bir tane toparlayıp öyle döneyim ist ye diye içimden gecirmedim degil

ndoganci' Alıntı:
gökhan

amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok, adamlar yapmış ve işi bitirmişler... burada tek sorun attğın taşın ürküttüğün kurbağaya eğip değmeyeceği... bütün kazanç difransiyelin yerden mesafeni yaklaşık 15-20 cm arttırdın, ama bunu yaparken neredeyse yeni bir araba yapmak zorundasın...

NACİ
ASLINDA HAKLISIN NE DİYİM ..............
bence bu işin sonu şöyle... istediğin arabayı yaparsın ama plaka takamazsın, romorka koyup götürürsün...

uzun lafın kısası bence değmez... ona harcayacağım zaman ve parayı "racer" yapmaya harcarım...

DİSCOVERY-8(YAVUZ) ARKADAŞIMIZ 2 ADET YENİ 110 DEF ALDI...TEKRAR HAYIRLI OLSUN DEDİKTEN SONRA

TEKLİFİMİ YAPIYORUM : YAVUZ GEL ŞU ARAÇLARIN BİRİNE ÜNİMOG DİFRANSİYELİ TAKALIM BİR İLK DAHA OLSUN.....

SELAMLAR

Ohoooo kulağım her çınladığında Land tarafını mı karıştıracaz formun ;D .... maslak sanayide uygulamalı, örneklerle ders verilir ;)
Yeri gelmişken sizin bu meşhur, eskilerin bahsettiği topçeker dingillerin teknik adı ne?

Bu arada herkes portal peşine düşecek anlaşıldı, mekanikte problemler çözülür. Mog dingilide takılır, dışardan kitte getirilir... siz lastik meselesini çözün... sanırım mog dingillerine minimum 17.5 Jant takılabiliyor, hadi herşekilde jant yaptırılır... arkadaşım 133cm yüksekliğindeki URAL lastiklerini Moga takmak için yeni jant yaptırdı... ama lastik büyük problem.... birileri bizi duysada interco'nun distribitorluğunu alsa...

yunus bager' Alıntı:
;D ;D ;D ;D ;D Ona benzer bişey sordum ama tam ne sordugumu unuttum ;)

İşler yine çok sıkıştı ama portal aksla ilgili çok döküman ve foto topladım, zaman bulunca onları bir ara koyarım.

Selamlar

Jeepcj7' Alıntı:
Ohoooo kulağım her çınladığında Land tarafını mı karıştıracaz formun ;D .... maslak sanayide uygulamalı, örneklerle ders verilir ;)
Yeri gelmişken sizin bu meşhur, eskilerin bahsettiği topçeker dingillerin teknik adı ne?

Bu arada herkes portal peşine düşecek anlaşıldı, mekanikte problemler çözülür. Mog dingilide takılır, dışardan kitte getirilir... siz lastik meselesini çözün... sanırım mog dingillerine minimum 17.5 Jant takılabiliyor, hadi herşekilde jant yaptırılır... arkadaşım 133cm yüksekliğindeki URAL lastiklerini Moga takmak için yeni jant yaptırdı... ama lastik büyük problem.... birileri bizi duysada interco'nun distribitorluğunu alsa...
Orkun usta derse ihçiyacım yok sagolasın :smiley: hemen hemen bütün araçların aks sistemini bilirim
çok kazık yerden sordun ismini bende bilmiyorum lazımda degil sen biliyorsan soyle

Abi şakamaka usta deme sanayiye gelip dükkanımı soranlar oluyor ::smiley:
Bilmiyorum bende topçekerin gerçek adını... sanayi efsanesidir belki ;D

yunus bager' Alıntı:
Orkun usta derse ihçiyacım yok sagolasın :smiley: hemen hemen bütün araçların aks sistemini bilirim
çok kazık yerden sordun ismini bende bilmiyorum lazımda degil sen biliyorsan soyle

Jeepcj7' Alıntı:
Abi şakamaka usta deme sanayiye gelip dükkanımı soranlar oluyor ::smiley:
Bilmiyorum bende topçekerin gerçek adını... sanayi efsanesidir belki ;D
Takip ettigim kadarıyla bütün boş zamanlarını maslakta geçiren birine ustada diyebiliriz :smiley:

http://www.pirate4x4.com/forum/showthread.php?t=392613

Linkde defender da volvo portal aks uygulamasından bahsedilmiş.

http://forums.lr4x4.com/index.php?showtopic=19966

Forumlardaki mesajlaşmalar oldukça aydınlatıcı olabiliyor.

arkadaslar portal aks konusunda elinde ayrıntılı resim foto vb seyler olan varmı bayram

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,797
Kaydolan Son Üyemiz
Baran58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR