Lassa Competus Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan İbrahim ÖNGÜN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,871

İbrahim ÖNGÜN

99 model 1.6 5k JLX(Gitti) 2013 Duster 110 Geldi
Yer
SAKARYA/Sapanca
Arkadaşlar,aracım 99 model 1.6 JLX,altındaki lastikler 195/80 15 ve Maximus (Veya buna benzer bir marka).Diş desenleri ve diş derinliği falan iyi bir lastik.
Yazın köy yollarında,asfaltta ve çamurlu yollarda performansı gayet iyiydi ama geçen haftaki karda su koyverdi.Karlı ve buzlu yollarda yol tutuşu sıfır.4x4 bile fayda etmedi.Ben de yeni lastik arayışına düştüm.
4x4 kış lastikleri ne pahalıymış yav :eek:?Araştırıken bütçeme uygunluk açısından Lassa Competus modeli ile tanıştım.Ama bu model hakkında bilgim yok.Karda buzda işimi görür mü?Tabii ki off-road yapmayacağım ama her gün 2km oldukça dik meyilli köy yolunu tırmanıp inmem gerekiyor.
Geçen yıl Toyota Corolla altındaki Snoveys2 ile inip çıkıyordu.Daha önceki yıllarda da binek otolarımda Lassa çok kullandım ama bo modeli daha yeni tanıyorum.
Bir de yeni lastileri 205/70 15 veya 205/80 15 almayı düşünüyorum.Bu lastik ölçüleri ile sorun yaşamam herhalde.Avantaj veya dezavantajları ne olur bu ölçülerin?
1-2 gün içinde lastik almalıyım,ilgili ve bilgili arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var.Acill,lütfen!
Saygılar.

Etiketler
Ynt: Lassa Competus Hakkında

Lassa Competus 195x80x15 kullanıyorum,beklentilerim yüksek değil karda ve çamurda işimi görüyor ancak
buzda çok performans beklenmemeli kar lastikleri gibi kılcal damarları olmadığından buz performansı
düşük.

6 yıl , 150 bin km 'dir 1.6 JLX aracımda Lassa Competus kullanıyorum.
Şu an üzerindekiler 235-75-15 ebadında (araçta yükseltme kiti var)
Daha önce de Competus'un 215-80-15 ve orjinal ebad olan 195-80-15 ini de kullandım.
Sürekli Competus kullanmamın sebebi çok mükemmel olması değil. Ancak benim koşullarımda idare ediyor. Lastiğin yarılması vs.. gibi durumlarda tek olarak Anadolu'da kolay bulunabilen , fiyatı makul bir lastik olması.
Karda peformansı kar lastiği kadar olmasa da iyidir. Kar lastiğini pek aratmaz.
Buzda ise standart yaz lastiği kadar olmasa da her AT gibi kayabilir. Yani kar lastiğini aratır.
Yapışkan olmayan çamurda da başarılıdır ama balçık çamurda diş araları kolay dolduğundan çabuk batar.
Ebad olarak standart Vitaraya en uygun ebadı 215-80-15 dir. Hem aracı yükseltmiş olur hem de Vitarada orjinal ebadda lastik varken km saati hızı gerçeğinden %7 civarı fazla gösterir. 215-80 ebad takınca km saati hemen hemen doğruyu göstermeye başlar.
Sonuç olarak Competus 215-80 ebadı AT sınıf içinde en mükemmeli olmasa da fiyat-performans-bulunabilirlik yönlerinden değerlendirildiğinde ciddi off road ve buz sürüş yapılmayacaksa ilk tercih edilecek modeldir.

Hava sıcaklığının 7 derecenin altına düştüğü durumlarda en iyi lastiği takın yine işe yaramıyor. Önemli olan kış lastiği kullanımını alışkanlık haline getirmek. Türkiye'de kar lastiği olarka bilinen benim ise kış lastiği dediğim araç lastikleri özel kimyasal alaşımları sayesinde soğuk havalarda sertleşmiyor ve kar, asfalt farketmez yol tutuşundan hiçbirşey kaybetmiyor. Benim evimde 4 kış lastiği daimi jantlarında hazırdır. Kış geldiği an kendim gider kriko ile aracı kaldırır değiştiririm. Sonra benzin istasyonunda hava kontrolü. Bahara girerken de tekrar aynı işlem. Sizede tavsiye ederim.

Sevgiler

Diğer araçlar için dediğiniz doğru ama konu arazi aracı olunca ve bu arazi aracı araziye giriyorsa en ideali AT lastik. Çamur vs... arazi zemininde kış lastiği sıkıntı yapabilir. Ama hişç araziye girmeyen arazi aracıysa dediğiniz kış lastiği mantıklı.

ibrahim bey öncelikle kazasız belasız günler dilemek istiyorum.Lassa competus konusuna gelince çok ileri derecede off-road yapmayacaksanız eğer köy ve arazi yollarında işinizi rahatlıkla görecek bir lastik.Ben de kurumumuzda 4x4 araçlarımızda da bu lastiği tercih ediyorum.gerek doğu bölgelerinde gerek batı bölgelerinde gayet başarılı bir lastik.Fiyat ve kolay bulunabilirliği de artılarından biri.sağlıcakla kalın...

Arkadaşlar,hepinize verdiğiniz bilgiler ve yapmış olduğunuz yorumlardan dolayı teşekkür ederim.
Gerçekten çok aydınlatıcı oldunuz.
Bi arkadaşımda Pirelli Scorpion Atr 205/70 15 var ve bir yıllık.Daha yanaklardaki ipler duruyor.3 kapılı Vitara'dan çıkardı,Maxxis 195/80 15 aldı.Bu lastikleri de bana verebileceğini söyledi.Araştırmalarıma göre diş,desen yapısı olarak Competus lara benziyor.Tabii ki hamurunu bilemem.Fakat daha önceki Corolla'mda Pirelli kullanmıştım ve oldukça memnundum.
Eğer dediği gibiyse lastiklerin durumu alayım mı?Fiyat olarak ta dördüne 400 gibi rakam söylüyor.
Siz ne dersiniz?

karar yine sizin ama ben yinede competus derim.prelli bugüne kadar bende pek hoş izlenimler bırakmadı...

İbrahim ÖNGÜN' Alıntı:
Arkadaşlar,hepinize verdiğiniz bilgiler ve yapmış olduğunuz yorumlardan dolayı teşekkür ederim.
Gerçekten çok aydınlatıcı oldunuz.
Bi arkadaşımda Pirelli Scorpion Atr 205/70 15 var ve bir yıllık.Daha yanaklardaki ipler duruyor.3 kapılı Vitara'dan çıkardı,Maxxis 195/80 15 aldı.Bu lastikleri de bana verebileceğini söyledi.Araştırmalarıma göre diş,desen yapısı olarak Competus lara benziyor.Tabii ki hamurunu bilemem.Fakat daha önceki Corolla'mda Pirelli kullanmıştım ve oldukça memnundum.
Eğer dediği gibiyse lastiklerin durumu alayım mı?Fiyat olarak ta dördüne 400 gibi rakam söylüyor.
Siz ne dersiniz?
Pirelli hakında bilgm yok ama ebad aracı orjinal lastiklerinden yaklaşık 1.3 cm alçaltacak, bence arazi aracında alçaltma istenmeyen bir durum. Bence bedava verse almayın.

Tata Xenon 4x4 pikap ile senelerce Lassa COMPETUS 4x4 lastik kullandım.. vaktiyle.. bikaç farklı marka denedikten sonra.. hep Competusla devam ettim..

Tek lastikle 4 mevsim ve her yerde gideyim derseniz en makul lastiklerden biri.. tavsiye ederim..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,970
Kayıtlı Üye Sayımız
166,723
Kaydolan Son Üyemiz
feraykirikkaya@hotma

Çevrimiçi üyeler

Geri