Lastik basıncınızı kontrol edin

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,680

atam

Yeni Üye
Geçen hafta aractan gelen tıkırtılar yüzünden servise gittim ve sorunun lastik basınclarından oldugu ortaya çıktı aracı aldıgımdan beri bir sertlik hissediyordum ancak lastik basıncı hiç aklıma gelmemişti.Çıkan sonuç fabrika çıkışı önler 50 arkalar 54 psi basılmış normali 30 a 30 lütfen lastik basınçlarınızı kontrol ettirin.Arac şu an daha konforlu ve rahat hiç tıkırtı kalmadı.Bilginize..

Etiketler
Ynt: Lastik basıncınızı kontrol edin

atam' Alıntı:
Geçen hafta aractan gelen tıkırtılar yüzünden servise gittim ve sorunun lastik basınclarından oldugu ortaya çıktı aracı aldıgımdan beri bir sertlik hissediyordum ancak lastik basıncı hiç aklıma gelmemişti.Çıkan sonuç fabrika çıkışı önler 50 arkalar 54 psi basılmış normali 30 a 30 lütfen lastik basınçlarınızı kontrol ettirin.Arac şu an daha konforlu ve rahat hiç tıkırtı kalmadı.Bilginize..

50 ve 54 psi gerçekten yüksek rakamlar, Bu şekilde nasıl gittiniz hayret :smiley: Normal olan basınç 30psi değil 29psi'dır. Aracın şoför kapı tarafında yazıyor bilginize.

Saygılar

evet ayı sorun benim araçta da vardı fark etmiştim ve lastikçide kontrol ettirdiğimde çıkmıştı..

Doğrudur, yeni alanlar lütfen lastik basıncını kontrol etsin. Benim de 39 filandı.

Uygun olmayan basıncın yakıtı % 10 civarında olumsuz etkilediği rivayet olunmaktadır.

Bilginize.

ilk aldıgımda 55 basınc cıktı bendede 32 ıdeal gelıyor bana 29 DA cok fazla yayılıyor lastık

lastiklerimi değiştirdiğimde 28 yerine 36 basılmıştı ilk kullandığımda
dünyam dönmüştü sarsıntıdan :smiley:
50 basınca tıkırtı denmesi süper :smiley:)

Dün burda lastik basınçlarına ilişkin okuduğum konu üzerine, akşam lastikçide kontrol ettirdim 39 basınç vardı, lastikçi 30 a düşürdü. anlamadığım neden fabrika çıkışında kontrol edilmez, "sevaptır dedim dacia mesaj attım :smiley: eee nede olsa şeytan ayrıntıda gizlidir.
gel görki yüksek araç kullanmak zevkliymiş

bayideki test elemanının bana söylediği araç lastik basıncının yüksek olması lastiklerin ilk alışması için 40-50 km o şekilde yol yapılması gerektiğini söyledi. o yüzdenmiş ve daha sonradan lastik basıncını şehir içinde kullanılacaksa 29 olarak ayarlanmasını söyledi. bu arada lastiğe hava basılmamasını hidrojenmi ne bileyim öyle bişey basılmasını tavsiye etti (lastikçiler bilir diye ekledi) lastik kauçuğuyla alakalı olarak daha verimli olacağını söylediler.

Arkadaşlar, lastik basınçlarınızı farklı benzin istasyonlarında ölçmenizi tavsiye ederim. Zira bazı istasyonların basınç göstergeleri hatalı gösterebiliyor ve yanıltıyor. farklı yerlerde ölçerek ortalama aynı gösterenleri doğru olarak kabul edebilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,922
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Geri