Lastik Ebatlarını Karşılaştırmak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asem spor Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,426

asem spor

Asem spor Erhan ALKAYA
Yer
HATAY
selamlar
Kullandığım lastik bf 215 70 15...
araştırmalarda bulduğum coper stt 35x12.5 r 15(şu ana kadar bulduğum en büyük 15 jant )dahada büyüğü varmı..
benim kullandığım lastik ebatıyla karşılastırdığımda hangi birime denk gelir..Vitara tek kapı aracıma uyarmı...

Etiketler
Ynt: Lastik Ebatlarını Karşılaştırmak

asem spor' Alıntı:
selamlar
Kullandığım lastik bf 215 70 15...
araştırmalarda bulduğum coper stt 35x12.5 r 15(şu ana kadar bulduğum en büyük 15 jant )dahada büyüğü varmı..
benim kullandığım lastik ebatıyla karşılastırdığımda hangi birime denk gelir..Vitara tek kapı aracıma uyarmı...

Mümkün değil ;)
315/80 R 15 gibi bi karşılığa denk gelir ;)
Bu araç için 30x9,50 R 15 en mantıklısı ;)

Erkan bey mümkün olamayan lastik ebatımı araca olmayacağımı..

Erkan bey aracınıza olmayacağını bildirmiş. Gerçekten de cok buyuk gelir. Camurluk içine sığmaz ve mekanık anlamdaki sakıncaları da var tabi.

İyi akşamlar.
30x9,5x15 ebatlarında lastik kullanan vitara kullanıcılarından bile, azalan çekiş gücünü geri kazanmak için ayna-mahruti dişlilerini değiştirme yoluna gidenler var.
35x12,5x15 ebat lastik vitara için kesinlikle çok fazla büyük.

30x9,5x15 ebatlarındaki lastiği standart kabul edip (Bu Ebat Bile Büyük Gelir) kıyaslamak gerekirse;

Lastik çapı : 12.7 cm kadar fazla.
Genişlik : 7.6 cm kadar fazla.

Selamlar.

asem spor' Alıntı:
Erkan bey mümkün olamayan lastik ebatımı araca olmayacağımı..

Evet,bu ebat ,bu araç için çok fazla :smiley:
Yani bahsi geçen lastiğin bu araca olmayacağını kastediyorum :smiley:

Olmayacak şey yoktur, ama uğraşmayı ve ince hesaplar yapmayı, bir çok defa deneyip yanılmayı göze alamanız gerekir, Yani özetle ben vitaraya 35 lastik takcağım desem takarım ama uğraşmaya değermi bu ayrı mesele, çünkü bittiğinde sürüş dinamikleri sizi hiç hoşnut etmeyebilir harcadığınız emek ve para boşa gidebilir.

Birde kısa şasi galiba sizin Suzuki, 35 le top gibi olur zıp zıp :D aks açıklığı kısa , bence 31 bile yeter artar sizin aracı canavar haline getirmeye.

iyi günler benim de bir sorum olcak ( ilk mesajı atan arkadın müsadesiyle :smiley:)
99 model cherokee XJ sahibiyim 3" ükseltme kiti ve çamurluk etrafına dodiklerim takılı 31*10.5*15 lastik için 8" lant mı yoksa 10" jant mı kullanlaıyım ? 10" genişliğinde jantın lastiğin yanaklarını balonlaştıracağı ve lastiği olumsuz etkileyeceğini 8 " jantın daha uygun olduğunu söyleyenler oldu ..... Ayrıca hem off road hem de yol kullanımı için ( yol daha ağırlıklı) 10.5 " genişliğidemi yoksa daha az genişlikte lastik kullanmam uygun olur ( 31" boy değişmeyecek)

oky' Alıntı:
iyi günler benim de bir sorum olcak ( ilk mesajı atan arkadın müsadesiyle :smiley:)
99 model cherokee XJ sahibiyim 3" ükseltme kiti ve çamurluk etrafına dodiklerim takılı 31*10.5*15 lastik için 8" lant mı yoksa 10" jant mı kullanlaıyım ? 10" genişliğinde jantın lastiğin yanaklarını balonlaştıracağı ve lastiği olumsuz etkileyeceğini 8 " jantın daha uygun olduğunu söyleyenler oldu ..... Ayrıca hem off road hem de yol kullanımı için ( yol daha ağırlıklı) 10.5 " genişliğidemi yoksa daha az genişlikte lastik kullanmam uygun olur ( 31" boy değişmeyecek)
Selamlar,
benim lastikçiden öğrendiğim kadarıyla 31* ebatlı lastikte yanak yüksekliği 10.5* dışında alternatif yoktu...jant eni 8 inch olursa takalıbliceği söylendi..ben 31 ebatlı lastiğe baktığımda gözüme büyük geldi 1600 motorlu aracım bir haylı zorlanacağını düşündüm ....
30 ebatlı lastik almaya karar verdim...
sizin araca 31*ebat rahat bir şekilde olur diye düşünüyorum.. motorunuz güçlü arac bunu çok rahat kaldırır...

oky' Alıntı:

31X10,5 R 15 için önerilen 7" ila 9" arasındakilerdir.
10" genişliğindeki jant bu ebat için önerilmiyor.

Merhabalar,

Terrano II (MK.4) 3.0 Di 2005 model aracima 235x85x16 Cooper Discoverer STT takmak istiyorum. Aracima uygun olup olmayacagi hakkinda bilgi verebilirseniz sevinirim.

songofsofia' Alıntı:
Merhabalar,

Terrano II (MK.4) 3.0 Di 2005 model aracima 235x85x16 Cooper Discoverer STT takmak istiyorum. Aracima uygun olup olmayacagi hakkinda bilgi verebilirseniz sevinirim.

Aracın orj ebat yada şu anda altında takılı olan ebat nedir ?

Mustafad' Alıntı:
İyi akşamlar.
30x9,5x15 ebatlarında lastik kullanan vitara kullanıcılarından bile, azalan çekiş gücünü geri kazanmak için ayna-mahruti dişlilerini değiştirme yoluna gidenler var.
35x12,5x15 ebat lastik vitara için kesinlikle çok fazla büyük.

30x9,5x15 ebatlarındaki lastiği standart kabul edip (Bu Ebat Bile Büyük Gelir) kıyaslamak gerekirse;

Lastik çapı : 12.7 cm kadar fazla.
Genişlik : 7.6 cm kadar fazla.

Selamlar.
mustafa bey selamlar,
dün elime ulaşan 30*9.5*r 15 lastiklerimi aracıma taktım çekişinde hissedilir bir düşme olmadı sadece sıkıntım tam dönmelerde içten şaseye lastik değmesi oldu bu problemle karşılaşan arkadaşların çözümü ne oldu acaba...

asem spor' Alıntı:
mustafa bey selamlar,
dün elime ulaşan 30*9.5*r 15 lastiklerimi aracıma taktım çekişinde hissedilir bir düşme olmadı sadece sıkıntım tam dönmelerde içten şaseye lastik değmesi oldu bu problemle karşılaşan arkadaşların çözümü ne oldu acaba...

İyi akşamlar Erhan Hocam.
Sanırım şaseye değen ön lastikler. Benim deneyimim olmadı ancak , daha önce burada konu işlenmişti. Hatırladığım kadarıyla, direksiyon kutusu üzerindeki ayar vidalarından, direksiyonun hareketi kısıtlanarak bu durum çözümleniyordu.
Yeni lastikleriniz hayırlı olsun, aracın jantlarında eskisin. ;) ;) Lastik markası, modeli ve aracın güncel fotoğraflarını paylaşırsanız seviniriz. Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,926
Kayıtlı Üye Sayımız
166,949
Kaydolan Son Üyemiz
gezginmelisa

Çevrimiçi üyeler

Geri